🔥İndirim KTC 27″ H27E6 300Hz (320 OD) 1Ms 2K Fast IPS Pivot 10.999TL

parlaklık 40 da şuan, soluk duruyor ayarları yapıp tekrardan atarım
Profesyonel mod>Native
Ön ayar> Kullanıcı
Renk sıcaklığı> Kullanıcı (önerim Manuel ayarlamanız yönünde olur ama biraz uğraştırır)
Gamma> 2.2 veya 2.4 ama sizin tercihinize kalmış.

Profesyonel mod>Native
Ön ayar> Kullanıcı
Renk sıcaklığı> Kullanıcı (önerim Manuel ayarlamanız yönünde olur ama biraz uğraştırır)
Teşekkür ederim şimdi ayarlıyorum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Profesyonel mod>Native
Ön ayar> Kullanıcı
Hocam bide Cs2 valorant için Önerdiğiniz ayar var mı Rekabetçi oyunları açısından,
300 hz de kullanıcam zaten 320 ye alıp riske atmak istemiyorum.

Hocam bide Cs2 valorant için Önerdiğiniz ayar var mı Rekabetçi oyunları açısından,
300 hiç bozmayın 20 fazla olup uçacak değildir

60 FPS en iyi mod> OverDrive kapalı
120 FPS en iyi mod> Standart
300 FPS en iyi mod>Standart ve Advanced

Japonca bilenler bu incelemeye baksın detaylı yapılmış. 😁

Alın size test hocam
3834.webp

3830.webp

3832.webp

Son düzenleme:
Japonca bilenler bu incelemeye baksın detaylı yapılmış. 😁

Alın size test hocam
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle

Ne özelliğe sahip?

• Model: KTC H27E6
  • Ekran boyutu: 27 inç, çözünürlük: WQHD (2560×1440) (ちもろぐ)
  • Panel tipi: Fast IPS, renk gamı: DCI P3 kapsamında %98 oranında kaplama (tıpkı üretici açıklamasında) (ちもろぐ)
  • Maksimum tazeleme hızı: 320 Hz (hem HDMI 2.1 hem DP 1.4 üzerinden) (ちもろぐ)
  • G-Sync uyumluluk / Adaptive Sync destekli (ちもろぐ)
  • HDR desteği: Display HDR 400 seviyesine yakın; üretici açıklamasına göre ‘HDR10’ destekli. (ちもろぐ)
  • Ergonomi açısından: yükseklik ayarı, tilt, swivel, pivot desteği mevcut. (ちもろぐ)
  • Fiyat açısından: Japonya’da yaklaşık “3万円台” yani yaklaşık 30,000 ¥ civarında (yaklaşık 30000 Japon yeni = yaklaşık olarak Türkiye’deki fiyatla karşılaştırıldığında çok uygun sayılabilir) bir fiyatla çıkmış; bu da bu özelliklerde WQHD/300 Hz+ bir monitör için “fiyat-performans” açısından dikkat çekici. (ちもろぐ)

İnceleme sonucunda

• Renk gamı çok geniş: sRGB’yi %100’e yakın, DCI P3 ve AdobeRGB’de de ~%98 seviyelerinde ölçülmüş. Yani renk açısından oldukça başarılı. (ちもろぐ)
  • Yazı/çözünürlük/temel görüntü kalitesi açısından WQHD çözünürlükte “oyun + üretim iş akışı” için yeterli düzeyde olduğu belirtilmiş.
  • 320 Hz, 27 inç boyut ve WQHD çözünürlük gibi yüksek tazeleme/çözünürlük kombinasyonu normalde çok daha yüksek fiyatlarda görülen bir kombinasyon; bu ürün bu özellikleri “uygun fiyata” sunuyor.
  • Giriş gecikmesi (input lag) ölçümleri iyi çıkmış: 320 Hz modunda ortalama ~1.6 ms gibi düşük bir değer (oyun için oldukça iyi) olarak ölçülmüş. (ちもろぐ)

Aynı zamanda

• Yanıt süresi (response time) ölçümlerinde bazı durumlarda “hata oranı” (error rate) yüksek çıkmış; özellikle 60 Hz veya 120 Hz modlarında ters iz (reverse ghosting) ya da bulanıklık görülebilir olarak raporlanmış. (ちもろぐ)
  • “MPRT” gibi siyah kare ekleme yöntemiyle hareket bulanıklığını azaltan mod etkinleştirildiğinde ekran parlaklığı ciddi şekilde düşüyor (örneğin ~30 cd/m² seviyesine kadar). Bu durumda kullanım pratik olmayabilir. (ちもろぐ)
  • IPS panel doğası gereği kontrast oranı “VA panellere kıyasla” biraz daha düşük; karanlık ortamda siyahların derinliği açısından bir miktar “orta seviye” olarak değerlendirilmiş. (ちもろぐ)
  • Renk eş uniformluğu (örneğin ekranın köşelerinde parlaklık düşmesi) açısından ölçümde ~%11 seviyesinde sapma görülmüş. Yani profesyonel foto/video düzenleme için “en üst seviye” değil ama çoğu kullanıcı için kabul edilebilir. (ちもろぐ)

Hangi kullanıcı/iş için uygun?

• Yüksek tazeleme oranı isteyen oyuncular için (özellikle rekabetçi FPS gibi) çok cazip bir seçenek; 320 Hz gibi değer yüksek ve giriş gecikmesi düşük.
  • Renk doğruluğu/renk gamı açısından da “oyun + hobi içerik üretimi” ya da “renkli sahneler isteyen genel kullanım” açısından iyi bir seçenek.
  • Ancak çok karanlık ortamda “en derin siyahlar” isteyen, profesyonel renk işi yapan veya medya prodüksiyon stüdyosu için kullanılacaksa bazı kısıtlamaları var (IPS panelin doğal sınırları + parlaklık düşüşü gibi).
  • Konsol + PC hibrit kullanım için de uygun: örneğin bir konsol (örn. PlayStation 5) ile WQHD/120 Hz destekli modda kullanım açısından destekli bulunmuş. (ちもろぐ)

Sonuç olarak

Bu monitör, uygun fiyatlı bir WQHD/320 Hz çözüm arayan kullanıcılar için “fiyat-performans kralı” olarak öne çıkıyor. İncelemede “fiyatının çok üstünde bir performans veriyor” şeklinde değerlendirilmiş. Ancak “tam profesyonel panel” beklentisiyle alacaklar için bazı küçük eksikleri (kontrast, parlaklık düşüşü MPRT modunda, uniformluk) bilinmeli.

CS2 de 4:3 e aldığım zaman oyunda 300 hz seçili olarak gözüküyor ama monitör arayüzünde 144 hz e indiriyor kendini. Bunun çözümü var mı ?

Geri