Neler Yeni

Yardım KTM DUKE 250 VS YAMAHA MT 125

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Yasin
Selamlar günlerdir karar veremediğim bir konu var oda başlıkta belirttiğim motorlardan hangisini almam gerektiği. Hiç motor deneyimim yoktu ilk defa motorsikleti sürücü kursunda öğrendim ve motor ehliyetini tekte geçerek a2 ehliyetimi aldım bunu dikkate alarak önerilerinizi bekliyorum. Sorularım;

- 250 cc ile motora başlasam sorun olur mu?
- 227K ya yamaha mt-125 mi yoksa 250K ya KTM DUKE 250 mi?
- İkinci el pazarlarına bakacak olursak 2 yıl sonra en hızlı, kolay, dertsiz tasasız satabileceğim motor bunlardan hangisi olur?

Şimdiden yardımcı olan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

ve KTM 250 DUKE 2024 modellere ait kronik sorunlar gördüm terleme, gidon sorunu vs vs açıkçası DUKE 250 düşünüyordum fakat youtube videolarındaki elemanlar biraz korkuttu açıkçası XD

ARTIK FAN DEĞİLİM

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,275
İsim
Bilal Tepe
Selamlar günlerdir karar veremediğim bir konu var oda başlıkta belirttiğim motorlardan hangisini almam gerektiği. Hiç motor deneyimim yoktu ilk defa motorsikleti sürücü kursunda öğrendim ve motor ehliyetini tekte geçerek a2 ehliyetimi aldım bunu dikkate alarak önerilerinizi bekliyorum. Sorularım;

- İkinci el pazarlarına bakacak olursak 2 yıl sonra en hızlı, kolay, dertsiz tasasız satabileceğim motor bunlardan hangisi olur?

ve KTM 250 DUKE 2024 modellere ait kronik sorunlar gördüm terleme, gidon sorunu vs vs açıkçası DUKE 250 düşünüyordum fakat youtube videolarındaki elemanlar biraz korkuttu açıkçası XD
Honda cb250 al geç naked olan veya husqvarna svartpilen KTM al MT 125 alma

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Yasin
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Honda cb250 al geç naked olan veya husqvarna svartpilen KTM al MT 125 alma
İşte bilemiyorum hocam cb250 yi görüntüsü bakımından beni tedirgin ediyor yani honda ve husqvarna 250 görüntüleri neredeyse aynı...KTM içinde şu elemandan şöyle bir video gördüm tedirgin oldum aslında KTM nin kalitesini bilirim fakat dediğim gibi bu video beni bayağı bir tedirgin etti.

Gurkanpiro

80+ Gold
İşte bilemiyorum hocam cb250 yi görüntüsü bakımından beni tedirgin ediyor yani honda ve husqvarna 250 görüntüleri neredeyse aynı...KTM içinde şu elemandan şöyle bir video gördüm tedirgin oldum aslında KTM nin kalitesini bilirim fakat dediğim gibi bu video beni bayağı bir tedirgin etti.
mt 125 uzak dur kankam parca fiyatları asırı pahalı 50 k daha koy cb 250 al duke 250 de yanılmıyorsam en az yakan

GirayHan

80+ Platinum
tedirgin olacak bir şey yok. tek silindir titrer ktm duke serisinin özelliği zaten haylaz olması atak ve eğlenceli bir şehir içi makina oluşu.

videoda anlatılan her şey senin alacağın motorda da olacak diye bir kaide yok. mt125 yerine yeni öğrenen biri olsaydım hafifliğinden ve pratik oluşundan dolayı duke 250 seçerdim elektronik donanımı da diğer motorlara fark atar teknolojisi iyi yeni başlayan biri için. parçaları emsallerine göre bir tık pahalı ama aşırı pahalı değil yamaha kadar hemen hemen. ( bir cf moto kadar pahalı değil :D ) alırsan koruma demiri taktır sorun yaşamazsın.

honda cb250 önerilmiş fakat bu makina 250 cc klasmanında ağır kalıyor. çokta hondaya yakışan bir motor değil genel işçilik kalitesi ucuz ekran berbat.. parçası ucuz arıyorsan honda ucuzdur.

illa japon alıcam diyorsan mt25 bakabilirsin. bütçen dışında kalıyorsa duke her zaman iyidir unutma.

ARTIK FAN DEĞİLİM

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,275
İsim
Bilal Tepe
Husqvarna aynı mı ? Sen hayatında öyle bir tasarim gördün mü svartpilenden bahsediyom

imemircan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
489
İsim
Emir can Bozan
İlgilendiği Kategoriler
Gözüme ne çarparsa valla :)
dostum turkiye pazarı için konuşacak olursak sana tavsiyem başlangıç için bajaj'ın pulsar serisinden 200-250'lik motorlarını al. Neden diye soracak olursan Allah korusun bir kaza olur bişi olur parça fiyatları yamaha kadar pahalı değil ve parçaları rahat bulabileceğin bir marka. Başlangıç için asla üzmez bundan emin olabilirsin. Bütçe yetiyorsa eğer 125CC düşünme kısa bir sürede yetmemeye başlayacaktır, 200-250CC ile başlayabilirsin. KTM aslında güzel motorlara sahip bir firma fakat Türkiye'de parça sorunu + pahalılığından dolayı tercih edilmiyor. Dediğim gibi ilk tavsiyem bajaj olur senin için 2 3 sene içerisinde de değiştirmeyi düşünüyorsun sanırım o zamanda da japonlardan daha üst seviye motor alabilirsin.

GirayHan

80+ Platinum
Husqvarna aynı mı ? Sen hayatında öyle bir tasarim gördün mü svartpilenden bahsediyom
aslında aynı motor blokları ktm ile. zaten ktm satın aldı firmayı.

futuristik tasarımları mevcut. norden 901 'e arada gönlüm kaymıyor değil. jilet gibi motor.

ilyaskocc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
124
İsim
ilyas koç

2. elden temiz MT25 al , en mantıklı seçim olur. Hem çift silindir titreşim az hem de alt devirler ölü.

Başlangıç olarak muhtelemen zorluk yaşamazsın ama kişiye göre de değişir.

İkinci elde duke 250 veya mt 125 e göre çok daha hızlı ve en az zararla satarsın

ARTIK FAN DEĞİLİM

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,275
İsim
Bilal Tepe
aslında aynı motor blokları ktm ile. zaten ktm satın aldı firmayı.

futuristik tasarımları mevcut. norden 901 'e arada gönlüm kaymıyor değil. jilet gibi motor.
KTM bünyesinde Hindistan'da üretiliyor zaten de CB 250 ile aynı demesine ayar oldum depo kısmı kallavili bişey o tasarım hiçbir motorda yok.

GirayHan

80+ Platinum
KTM bünyesinde Hindistan'da üretiliyor zaten de CB 250 ile aynı demesine ayar oldum depo kısmı kallavili bişey o tasarım hiçbir motorda yok.
duke 790 altı hindistan. duke 790 motor bloğu çinde. duke 790 üstü komple avusturya.

husqvarna 600 cc ve üstü ile cross ve endro olanları komple avusturya. ek olarak isveç'te de fabrıkaları var.

cb 250 ile aynı değil zaten tarz olarakta farklılar svart'lar zaten neo retro cafe racer.

2. elden temiz MT25 al , en mantıklı seçim olur. Hem çift silindir titreşim az hem de alt devirler ölü.

Başlangıç olarak muhtelemen zorluk yaşamazsın ama kişiye göre de değişir.

İkinci elde duke 250 veya mt 125 e göre çok daha hızlı ve en az zararla satarsın
şu ikinci el piyasasını düşüne düşüne iki adımda bir mt25 çıkıyor karşımıza. biraz özgün tercihler yapın motor seçiminde. 2.elde yavaşta gitse farketmez zarar da etmezsin o şehir efsanesi. yamaha'yı 1 haftada satarsın ktm'yi 1 ayda. ama satarsın. sadece 2. eli düşünerek motor alırsanız farklı makinalar denemeyemeyeceğiniz için sürüşleriniz kör kalır.

ilyaskocc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
124
İsim
ilyas koç
şu ikinci el piyasasını düşüne düşüne iki adımda bir mt25 çıkıyor karşımıza. biraz özgün tercihler yapın motor seçiminde. 2.elde yavaşta gitse farketmez zarar da etmezsin o şehir efsanesi. yamaha'yı 1 haftada satarsın ktm'yi 1 ayda. ama satarsın. sadece 2. eli düşünerek motor alırsanız farklı makinalar denemeyemeyeceğiniz için sürüşleriniz kör kalır.
2. eli mecbur düşünüyoruz. Aldığımız motoru 2. elde zararına ve daha uzun sürede satacaksak o işin tadı kaçıyor

Türkiyede yıllardır durum bu şekilde ve değişecek gibi de durmuyor. Piyasaya genel olarak Honda ve Yamaha hakim. Başlangıç motorlarında da CF moto ve Bajaj piyasayı ele geçirmiş durumda.

Kawasaki ve Suzuki , japon ve kaliteli olmasına rağmen genel olarak sıfır tercih edilmiyor çünkü hem liste fiyatları tuzlu hem de 2. eli yavaş ve zarar ediyorsunuz . Aynı durum KTM , Triumph , Ducati ve Aprilia motorlarında da geçerli. Ucuza almadığınız sürece her türlü zarardasınız.

Honda ve yamahanın çoğu modelinde böyle bir sorun yok çünkü bizim millet farklı kafada düşünüyor. Japon olsun, sorunsuz olsun, piyasası iyi olsun kafası...

Duke 250 , mt25 ten teknoloji, tork ve sürüş hissiyatı olarak bana göre de daha iyi ama güvenilirlik ve ikinci el piyasası açısından mt25 çok daha başarılı

Fiyatlar aynı veya yakın olduğu sürece kimse japon yerine farklı menşeideki modelleri seçmiyor. Japonlarda bile genel olarak tercih edilen markalar belli , Honda ve Yamaha

GirayHan

80+ Platinum
2. eli mecbur düşünüyoruz. Aldığımız motoru 2. elde zararına ve daha uzun sürede satacaksak o işin tadı kaçıyor

Türkiyede yıllardır durum bu şekilde ve değişecek gibi de durmuyor. Piyasaya genel olarak Honda ve Yamaha hakim. Başlangıç motorlarında da CF moto ve Bajaj piyasayı ele geçirmiş durumda.

Kawasaki ve Suzuki , japon ve kaliteli olmasına rağmen genel olarak sıfır tercih edilmiyor çünkü hem liste fiyatları tuzlu hem de 2. eli yavaş ve zarar ediyorsunuz . Aynı durum KTM , Triumph , Ducati ve Aprilia motorlarında da geçerli. Ucuza almadığınız sürece her türlü zarardasınız.

Honda ve yamahanın çoğu modelinde böyle bir sorun yok çünkü bizim millet farklı kafada düşünüyor. Japon olsun, sorunsuz olsun, piyasası iyi olsun kafası...

Duke 250 , mt25 ten teknoloji, tork ve sürüş hissiyatı olarak bana göre de daha iyi ama güvenilirlik ve ikinci el piyasası açısından mt25 çok daha başarılı

Fiyatlar aynı veya yakın olduğu sürece kimse japon yerine farklı menşeideki modelleri seçmiyor. Japonlarda bile genel olarak tercih edilen markalar belli , Honda ve Yamaha
japonda kawasaki honda suzuki ve yamaha'da zarar etmezsin. 2. el fiyatına satarsın.

avusturya menşei motorlarda da zarar etmezsin yine 2. el fiyatına satarsın.

ingiliz motorlarında hiç zarar etmezsin yine 2. el fiyatına satarsın.

özetlemek gerekirse bi grup çok hızlı satılırken bir grup daha yavaş satılır ama satılır.

klişeleşmiş kavramlar var türkiyede. onu alma satamazsın. satarsın. motorun temiz bakımlı ise gider. ktm'nin hayranı olduğu kadar aprilla'nın da hayranı çok. her motorun ayrı bir kitlesi var. bende 4-5 sene önce aprilla vardı adam antalyadan çıktı geldi 1 gün otelde konakladı makinayı aldı gitti. motoru ilana çıktım 1.5 haftada sattım mesela.

üst klasmanda ki markalarda bu sorun yok. cf moto ve bajaj alt klasmanda yer alan motorlar ve millette para olmadığı için en çok o motorları tercih ediyolar. en çokta o motorlar giriyor ülkeye sebebi basit. ekonomik koşullar.

bugün benim motorun fiyatı 625 bin civarı. 590 geçen biri parkta otururken teklif etti satmadım. 35 bin tl'de ikinci el kaybı olarak normal zaten zaten bu zarar da değil kullandığın makinanın yıpranma bedeli.

Top Bottom