hayır sıkıntı o değil mesela internettekiler gibi mi çıkıyor yoksa daha mı zor ondan çekiniyor bilmediğinden değil ders anlatan hocaları cebinden çıkarır ne sorsam anında cevap veriyorTrafik kuralları üzerinden soruluyor, Teorik sınavdan korkuyorsa Direksiyon sınavında dikkati çok dağılır kuzeninin bir an önce yensin yoksa kalır sınavdan.
dediğiniz gibiyse daha ne yapar bencehayır sıkıntı o değil mesela internettekiler gibi mi çıkıyor yoksa daha mı zor ondan çekiniyor bilmediğinden değil ders anlatan hocaları cebinden çıkarır ne sorsam anında cevap veriyor
mesela akünün 12w lık enerjisini 25 bin w ye kadar çıkaran parçanın adını soruyorum anında alternatör diyebiliyor belki de gozunde çok büyütüyor sınava girse rahatlayacak çok rahat çözüp çıkacakdediğiniz gibiyse daha ne yapar bence
yüksek gerilim bobini olmasın 12v u 25k v kadar çıkarsınmesela akünün 12w lık enerjisini 25 bin w ye kadar çıkaran parçanın adını soruyorum anında alternatör diyebiliyor belki de gozunde çok büyütüyor sınava girse rahatlayacak çok rahat çözüp çıkacak
derse gittiğinde telefona aldığı notta alternatör yazıyor senin yanlışın olmasınyüksek gerilim bobini olmasın 12v u 25k v kadar çıkarsın
hayır alternetor motorun krankından aldığı güçle 14.6v ile akü şarj gerilimini üretir gerektiğinde aküyü şarj eder yada far v.b ürünleri besler 25k v üretmezderse gittiğinde telefona aldığı notta alternatör yazıyor senin yanlışın olmasın
Mesaj otomatik birleştirildi:
Alternatör Ne İşe Yarar?
Dışarıdan bakıldığında arabanızdaki elektriği akünün sağladığı düşünebilirsiniz, ancak durum bu şekilde değildir. Akü, elektrikli marş motorunun aracı çalıştırması için gerekli olan elektriği sağlar. Araba çalıştıktan sonra aracının elektrik gereksinimi olan tüm sistemlerine alternatör elektrik üretmeye başlar. Alternatörün ürettiği bu elektrik enerjisi aküyü şarj etmek içinde kullanılır.
Alternatöre eskiden jeneratör denirdi çünkü çalışma prensipleri aynıdır. Bir otomobilin içten yanmalı motoru ürettiği enerji ile otomobilin tekerlerini hareket ettirir. Alternatörün üzerinde bulunan tekerlekli krank, motordan alternatör kayışı yardımı ile aldığı hareket enerjisini elektrik enerjisine çevirmek için kullanır. Prensip olarak, bu aynı şekilde hidroelektrik santrallerinde dönen tekerlekli krank üzerinden akan suyla elektrik üretmeye benzer.
bu kadar detay zaten çıkmıyor ya çıkacağı max soru el freni lambası verir hangisidir der zaten belli mufredat var stres yapmaya gerek yok ya elemeye yönelik bir sınav olsa zaten sıkıntı değil YKS KPSS gibi elemeye yönelik olsa eyvallah sadece senin bilgini ölçüyor 70 alman gerekiyor işte ama bana kalırsa yine saçma çünkü milleti boş boş derslere çalıştırıyorlar adam motorun içini öğrense ne sanki söküp yapacak teorik sınavın kaldırılmasından yanayım ben ağırlığı direksiyona verseler belki 1-2 can kurtulur ama eğitim sistemi nerde düzgün ki burada iyi olsunhayır alternetor motorun krankından aldığı güçle 14.6v ile akü şarj gerilimini üretir gerektiğinde aküyü şarj eder yada far v.b ürünleri besler 25k v üretmez
bence bu hali iyi zırcahhil ehliyet alınmasına karşıyımbu kadar detay zaten çıkmıyor ya çıkacağı max soru el freni lambası verir hangisidir der zaten belli mufredat var stres yapmaya gerek yok ya elemeye yönelik bir sınav olsa zaten sıkıntı değil YKS KPSS gibi elemeye yönelik olsa eyvallah sadece senin bilgini ölçüyor 70 alman gerekiyor işte ama bana kalırsa yine saçma çünkü milleti boş boş derslere çalıştırıyorlar adam motorun içini öğrense ne sanki söküp yapacak teorik sınavın kaldırılmasından yanayım ben ağırlığı direksiyona verseler belki 1-2 can kurtulur ama eğitim sistemi nerde düzgün ki burada iyi olsun
zırcahil 90-2000 lerde parayı bastırıp ehliyetini zaten almış dayım mesela 52 yaşında direksiyona bir kere geçip araba sürememiştir sürse de korka korka geri vermiştir birine 91 de almış ehliyetini o zamanın parası neyse artık tam bilmiyorum adama uzatıyor diyelim bugünün parasıyla 50 dolar diyelim adam hemen 2 tur attırıyor geçiyor bitti aldın ehliyetini tesisatçı kendisi o zaman bir hocanın çatı katını yapmış şans işte hocayla karşılaşıyor sınav yerinde hoca aa sen misin diyor hemen geçiriyor dayımı ilkokul mezunu şuan yani ne yapsa alamaz ehliyeti ama adamda var ehliyet yola çıkıp b irinin canını alsa cezayıda az alır sonuçta gözüküyor sistemde ehliyetbence bu hali iyi zırcahhil ehliyet alınmasına karşıyım
26 temmuz gibi bişeydi tam hatırlamıyomne zaman girdin sınava
ne zaman girdiniz?Valla hocam hiç stres yapmasın telefona indirsin online sınav deneme uygulamasını her gün 2 tane çözse yeter sınava kadar en kötü son 2 gün günde 8 10 tane çözsün çünkü sorular birbirinin aynısı bakın görün sınavda çıkan sorular bile aynı ben son gün 7 deneme çözdüm sınava girdim 98 aldım çıktım cok da kasmasın rahat olsun. Bu dediğim taktik hep işe yarar tanıdığım kimse kalmadı bu taktiği yapıp
mesela uygulamalardaki sorular çok basit onlar gibi mi çıkıyor yoksa daha mı zorluyorlar trafik çevreyi fuller zaten motoruda yarı yarıya yapsa sıkıntısı ilkyardım iştene zaman girdiniz?