Neler Yeni

Küçük yaşta e-ticarete nasıl girilir?

Samaeldrazi

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,540
İsim
Alp
Steam
https://steamcommunity.com/id/alpdrazi/
Discord
Alp "drazi"#5123
Ne?

Rakipler çoğalıyo 😨
Mesaj otomatik birleştirildi:

Olm ben e-ticarete atılırsam müşteri memnuniyetine cidden önem veririm. Adamları çözümsüz bırakmak sana o kadar diyorum ömür boyu vicdan yaparım.
Müşteri memnuniyeti önemli tabii sağlamak içinse ilk önce kendi adresini girersin san gelir daha sonra internetten kutu alırsın kendi firmanın logosunu sticker yapar üstüne basarsın garanti vs koyarsın sen adama kargolarsın

AhmetN

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,696
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Uzay-Bilim, Müzik
Türk alıcılar olmuyor mu?

Bir de abi ben anlamıyorum ya. Sen siparişi verirken (asıl müşteri için) fatura bilgilerine ne giriyorsun? Daha sonra siparşi verdin kargo asıl müşteriye ulaştı. Pakette adam ebay in aliexpressin logosunu görüyor; demeyecek mi hayırdır la noluyor?
Sonra misal alıcı ürünü iade etmek istedi veya arıza çıktı. Bu adam ürünü nasıl kime gönderecek?

Lütfen detaya girin.

Asıl sorumu kaçırmışsın.
Türk alıcılar nadir. Çünkü eBay global bir firma.
Eğer eBay'da ürününe alıcı buldun, amazon'dan ürünü sipariş edip eBay'daki alıcının bilgilerini giriyorsun. Logo meselesi ise şöyle: sen zaten kişisel ürünleri satamıyorsun. Yani gidipte aliexpress'in sahibine ait bir mağazanın ürününü zor satarsın hesabın mutelenir. Telefon kılıfı gibi basit ürünler satarak başlamalısın. Bu noktaya ben de pek hakim değilim, sadece bildiklerimi aktardım yanlışım da olabilir.
Üründe arıza çıkması sonucunda fatura sana patlıyor, eBay bunu sana yıkıyor ve hem alıcının parasını iade etmek zorunda kalıyorsun hem de hesabının susturulma riski oluyor.

Ne?

Rakipler çoğalıyo 😨

Olm ben e-ticarete atılırsam müşteri memnuniyetine cidden önem veririm. Adamları çözümsüz bırakmak sana o kadar diyorum ömür boyu vicdan yaparım.
Öyleymiş, bende dediğim kanalda gördüm. Adamlarda para sıkıntısı yok, güvenilirliğine bakıyor sadece.

tuttum bunu ben bunu yaparım
Hemen başlamanızı önermem. Önce gerekli bilgileri edinin. Dediğim kanalın discord sunucusundan faydalanabilirsiniz. İşin sonun hesabınızın kapatılma ihtimali var içeride para dahi olsa yutuyor parayı.

Samaeldrazi

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,540
İsim
Alp
Steam
Discord
Alp "drazi"#5123
Türk alıcılar nadir. Çünkü eBay global bir firma.
Eğer eBay'da ürününe alıcı buldun, amazon'dan ürünü sipariş edip eBay'daki alıcının bilgilerini giriyorsun. Logo meselesi ise şöyle: sen zaten kişisel ürünleri satamıyorsun. Yani gidipte aliexpress'in sahibine ait bir mağazanın ürününü zor satarsın hesabın mutelenir. Telefon kılıfı gibi basit ürünler satarak başlamalısın. Bu noktaya ben de pek hakim değilim, sadece bildiklerimi aktardım yanlışım da olabilir.
Üründe arıza çıkması sonucunda fatura sana patlıyor, eBay bunu sana yıkıyor ve hem alıcının parasını iade etmek zorunda kalıyorsun hem de hesabının susturulma riski oluyor.

Öyleymiş, bende dediğim kanalda gördüm. Adamlarda para sıkıntısı yok, güvenilirliğine bakıyor sadece.

Hemen başlamanızı önermem. Önce gerekli bilgileri edinin. Dediğim kanalın discord sunucusundan faydalanabilirsiniz. İşin sonun hesabınızın kapatılma ihtimali var içeride para dahi olsa yutuyor parayı.
Onu şuan yapmam ilk önce fiverrda sunucu yapıcam [ÇOK İYİ PARA VAR] ve oyun sunucumdan gelen paraları kullanıcam daha sonra karımdan bu işe girerim

Onu demiyorum ya. Yani ebay dan aldığım ürünü Türkiye de satamaz mıyım
satarsın

AhmetN

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,696
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Uzay-Bilim, Müzik
Onu demiyorum ya. Yani ebay dan aldığım ürünü Türkiye de satamaz mıyım
Satabilirsiniz. Ama ülkemizdeki birçok satış platformu şirket vs. istiyor satış yapabilmemiz için.

Ama başlangıç için tavsiyem şu: Aliexpres, amazon.tr (verdi olmaması önemli) gibi sitelerden ucuz veya indirimli ürünlere bakıp sahibinden gibi platformlarında satmanız. Mesela bir SSD beklendiğinden daha büyük miktarda indirime girdi. Hemen bunu kar koyup sahibinden'de ilan açıp satmaya çalışın. Böyle böyle alışarak daha büyük mecralara gireşebilirsiniz.

Enver Paşa

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,223
İsim
Stanker
İlgilendiği Kategoriler
Tarih, Siyaset
S
Tamam ilk önce bir banka hesabı aç hatta istersen 18 yaşına girmeyi daha sonra kendine ait bir banka hesabı açarsın ben fiverrda freelance yapacağım 20 dolara tasarım siparişi alacağım daha sonra bizim ülkede birine yaptırıp o adama göndereceğim.Discord sunucusu yapacağım gibi sende freelance çalışabilirsin
Enin yaptigin freelancerlik olmuyor, emek hirsizligi oluyor.

xSparkua.

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,977
İsim
Chloe Grace Moretz
valla 15 yaşıındayım aylık bi ara 1000$ kazanıyordum oyun üzerinden kanka youtube veya o tarz platformlarda kimse kazancını nasıl aldığını söylemez neden söyleyip kaarını ve diğer satıcıları etkilesinki bunu kendin çözmen lazım hangi oyunda iyisen onun ticaretini araştır

Samaeldrazi

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,540
İsim
Alp
Steam
Discord
Alp "drazi"#5123
S

Enin yaptigin freelancerlik olmuyor, emek hirsizligi oluyor.
Bu zaten freelance değil

Pardon başka bir mesaja cevap verdin sandım hayır kanka bu emek hırsızlığı olmuyor

Top Bottom