Neler Yeni

Yardım Kule tipi soğutucunun RGB ışıklarını kapatma.

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Gökhan Kandemir
Merhaba arkadaşlar.

Kuletipi snowman marka bir soğutucum var. Soğutucu üzerinde bir fan geliyor ve bu fan rgb ışıklandırmaya sahip. İlk bakışta çok hoş gözükse de malesef bu fanın ışığı kapatılmıyor. Gücünü direk anakartan aldığı için mudehale de edemiyorum. Soğutucu üzerindeki fanın ışığını nasıl iptal edebilirim. ( görselde yan kısımdaki kartal logolu kısım ayrı bir pini var onu kapatabiliyorum)

Internette anakarta bağlanan 4 pinli 120mm fan arattığım da bulamıyorum. Eğer biliyorsanız link atar mısınız.

2. Soru olarak kasa fanlarından birini bu soğutucu kısma taksam bir sorun olur mu? Rpm ayarı iptal olacağı için bu seçeneği deneyemedim.

Ekler

• WhatsApp Image 2023-08-11 at 20.31.46.jpeg
    WhatsApp Image 2023-08-11 at 20.31.46.jpeg
    87.8 KB · Hit: 91
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Gökhan Kandemir
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
bilen duyan gören yok mu :(

Ensy58

80+ Bronze
Galiba kapatamıyorsunuz hem fan gücünü hem de ışık gücünü aynı kablodan alıyor yani bende öyle

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Gökhan Kandemir
Galiba kapatamıyorsunuz hem fan gücünü hem de ışık gücünü aynı kablodan alıyor yani bende öyle
aynı soğutucudan mı var hocam sizde de
Mesaj otomatik birleştirildi:

yada o ışıklı fan yerine boyle bi fan alıp taksam olur mu bi problem yaşarmıyım. ikiside 12cm

Ekler

• Ekran görüntüsü 2023-08-13 194104.png
    Ekran görüntüsü 2023-08-13 194104.png
    284.8 KB · Hit: 66
Son düzenleme:

Ensy58

80+ Bronze
aynı soğutucudan mı var hocam sizde de
Mesaj otomatik birleştirildi:

yada o ışıklı fan yerine boyle bi fan alıp taksam olur mu bi problem yaşarmıyım. ikiside 12cm
Hayır bende aynı sogutucu yokda genelde öyle diye biliyorum ışığın ne zararı var ki o kadar uğraşa gerek yok
Orijinal fan kadar soğutmaz hiç ellemeyin

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Gökhan Kandemir
Hayır bende aynı sogutucu yokda genelde öyle diye biliyorum ışığın ne zararı var ki o kadar uğraşa gerek yok
Orijinal fan kadar soğutmaz hiç ellemeyin
hocam yazımdada belirttiğim gibi, online bir oyun oynuyorum ( silkroad ) bu yüzden 7 gün 24 saat bilgisayarım açık kalıyor. Bilgisayarın olduğu odada zaman zaman misafir yada bazen yorgun olursam ben yatıyorum. gece kasanın her tarafı açık olduğu için bu ışık çok göz alıyor rahatsız ediyor. hatta yandaki şeffaf cam kısma siyah folyo çektim yinede ön veya üstten çok belli oluyor.

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Merhaba arkadaşlar.

Kuletipi snowman marka bir soğutucum var. Soğutucu üzerinde bir fan geliyor ve bu fan rgb ışıklandırmaya sahip. İlk bakışta çok hoş gözükse de malesef bu fanın ışığı kapatılmıyor. Gücünü direk anakartan aldığı için mudehale de edemiyorum. Soğutucu üzerindeki fanın ışığını nasıl iptal edebilirim. ( görselde yan kısımdaki kartal logolu kısım ayrı bir pini var onu kapatabiliyorum)

Internette anakarta bağlanan 4 pinli 120mm fan arattığım da bulamıyorum. Eğer biliyorsanız link atar mısınız.

2. Soru olarak kasa fanlarından birini bu soğutucu kısma taksam bir sorun olur mu? Rpm ayarı iptal olacağı için bu seçeneği deneyemedim.
Fanın ışığa giden kablolarını kesebilirsin ama geri dönüşü olmaz.

WhoCares

80+ Gold
tam emin değilim ama anakartaın marka modelden bu ledlerini vs kontrol eden programlar var onla olabilir sanırım

Rediron

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Mert Aldemir
İlgilendiği Kategoriler
Sorunlar
Fanın ışığa giden kablolarını kesebilirsin ama geri dönüşü olmaz.
Bloğun üzerindeki aydınlatma nerden alıyor gücü? Attığınız fanlar güzel değil ama iyi bir fan ile değiştirseniz bu sefer bloktaki ışık nerden çalışıyor, onunda kablosunu bulup sökmen lazım.

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Gökhan Kandemir
Bloğun üzerindeki aydınlatma nerden alıyor gücü? Attığınız fanlar güzel değil ama iyi bir fan ile değiştirseniz bu sefer bloktaki ışık nerden çalışıyor, onunda kablosunu bulup sökmen lazım.
bloğun üzerindeki ışıklar için ayrı bir soket var onu takmazsam yanmıyor. benim sorunum soğutucu fan üzerindeki rgb ışıklar. bu fan 4 pin işlemci soğutucu girişinden güç alıyor direk anakarttan.

Top Bottom