Neler Yeni

Kullandığım GPU marka modellerini yorumluyorum merak edenler buyursun.

sezerbey98

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
499
İsim
Sezer Aktaşlı
Sizin için kullandığım tüm GPUları yorumlayacağım. NVIDIA AMD değil , ASUS MSI gibi marka ve modellerin yorumu olacak.

***GALAX RTX 2060 - Başarısız yazılım / Başarısız soğutma / Başarısız Overclock / Sorunsuz Driver

Oyun dünyasına adım attığım ilk kartın RTX 2060 GALAX oldu. Stock modta yani overclock çekmeden hiçbir oyunda kapanma donma yaşamadım. PSU yeterliydi fakat overclock çektiğimde otomatik dahi olsa bazı oyunlarda kapanmalar bazı oyunlarda ise 85 80 dereceleri gördüm. Diyeceksiniz ki kasa kötü , aynı kasayı diğer modellerde de kullandım sorun yaşamadım. Belki bana kötüsü denk geldi belki de ileri ki versiyonlarda yenilenmişti. Şahsen Stock Mod'ta müthiş performanslı bir kasanız varsa alınabilir ve yazılımı başka bir markadan mesela Afterburner'dan kullanabilirsiniz.

***ASUS DUAL RTX 2070 Super - Müthiş Yazılım / Ortalama Soğutma / Ortalama Overclock / Sorunsuz Driver

Hiçbir hata vermeden oynadığım soğutması 73 dereceyi geçmeyen gayet güzel overclocku da çok aşırtmadan güzel oynatan karttı. Fanları büyük 2 tane , kalınlığı da epey büyük . Daha üst seviye OClerde ROG gibi başarılı elbet değil ama fiyatına göre çok ideal bir marka modeldi. GPU Tweak yazılımı da vardı öyle güzeldi ki size anlatamam çok pratikti. Soğutması da 68-72'de ortalama bir overclockta çalışabiliyordu. Ne soğuk ne sıcak bence.

***MSI VENTUS 3X RTX 3080 OC - Müthiş fakat R6 Siege ile Uyuşmayan Yazılım / Başarısız Soğutma / İdare eden Overclock / Sorunsuz Driver

Asus Dual sonrası Ventus 3X OCye geçerken resmen boşluğa düştüm. Birden 77 derecelerden inmeyen bir kartla karşılaştım. Overclock çekmem için soğumalıydı ve fabrikadan OCliydi. Az biraz OC basarak denedim , fanları da elimle hızlandırdım sonra otomatiğe aldım bir şeyler yaptım unuttum 75 derecede oynadım sürekli. Şahsen memnun olmadığım bir GPU idi. Umarım geliştirirler. Fanlar epey küçük 3 tane dizilmişti. Yazılımı iste çok güzeldi anakart vs her şey bi arada tek yazılımdaydı ama R6 Siege ile çoook sorun yaşattırdı habire Eye'den ban yedim. Araştırdığımda başkalarında da böyle sorunlar duydum.

***XFX AMD RX 6900XT MERC 319 ULTRA - Yazılım Yok / Muazzam Ötesi Soğutma / Muhteşem Overclock Performansı / Sorunsuz Driver

Arkadaşlar ben bu modele yorum yapamam yaşayın görün. Overclock çekiyorum , soğutması bana mısın demiyor. 3 tane büyük fan var . Stock modta 57 derecelere varan ısılar gördüm ortalama 59 diyelim. Sistemimde çok şehvetli muhteşem bir hava akışı yok hani MB511 olması gerkeen ortalama hava akışı iyi bir kasa var. Bu kasada aldığım ısı değerlerinden çok memnunum . XFX dediğimiz kart belki birçoğumuzun bilmediği bir kart ki ben korkarak almıştım. Overclockta da sorunsuz çıkıyor ki 700W PSUda kapanma bile olmadı saatlerce oynadım. Yazılımı yok , gerek yok AMD Software her işi çözüyor gereksiz 2. yazılıma gerek yok zaten.

-Bana göre ekran kart modellerinin soğutma sıralaması

XFX Merc 3019 Ultra > Asus Dual > MSI Ventus 3x OC > GALAX

-Overclock performans sıralaması

XFX MERC 319 Ultra > Asus Dual > MSI Ventus 3X OC > GALAX

-Fiyatına göre sunduğu kart ( OC gibi extreme şartlara girmeden normal insani kullanımda )

Asus Dual = XFX Merc 319 Ultra > GALAX > MSI Ventus 3x OC

Özet bölüm :

XFX MERC 319 Ultra : Rakiplerinden daha uyguna en üst kaliteyi sunan inanılmaz kart. Söyleyecek sözüm yok .

ASUS DUAL : 2 Fanlı TUF isteyenlere göre bir kart. Alın , kullanın. Hakkını verir sadece zorlamayın kafi .

GALAX : Overclockla çok alakam yok , kasamın soğutmasına laf ettirmem derseniz GALAX alabileceğiniz en uygun GPU olacaktır.

MSI VENTUS 3X OC : Sıcaklık takıntınız varsa pek de yanaşmayın . Diğer 3ü yine tekrar kullanma ihtimalim olsa bile Ventus 3x oc beni üzdü şahsen.

Umarım telif yemem iyi forumlar. Lütfen yanıtlarınızı seviyeli laf atmadan yapınız. Benim gözlemimde de sorun olabilir burası bir forumsa forum gibi yaşayalım. Sevgiler

Marshal

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Yazılım ve driverdan kastınız nedir?

sezerbey98

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
499
İsim
Sezer Aktaşlı
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Yazılım ve driverdan kastınız nedir?

Driver atınca bozulmayan bir kart demek istedim tabii bu durum çoğu kartta olmaz yine de hata almadığımı belirtmek istedim.

Yazılımdan kastım ise bazı kartların kendine has yazılımları oluyor rengine kadar ayar çekebiliyoruz tek tıkla OC tek tıkla mod değiştiriyoruz. Onu kastettim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,008,788
Üyeler
159,832
Son üye
nobgo15
Top Bottom