Kullanılabilir RAM 8GB

zerolite

80+ Gold
Reaksiyon skoru
3,383
Dostlar sistemimde 16 GB RAM var ancak sadece 8GB kullanılabilir diyor ve sorun yaratıyor. RAMleri çıkarıp taktım yerlerini değiştirdim olmadı tek tek taktım ikiside düzgün çalışıyor ancak ikisini aynı anda takınca 16 gb ama kullanılabilir 8 gb oluyor bunun sorunu nedir ? bios pilini çıkardım ramleri silgi ile sildim her türlü yolu denedim ancak düzelmemekte ısrarcı
başka disk ile denedim hala sorun geçerli

@crazyreign doğru yerlere taktın mı dual algılaması için?

Doğru yerlere rami taktın mı biri oturmuş biri oturmamış olabilir ramlerin.

pc yi kapatıp cpu soğutucusunu biraz gevşetmeyi dene

Soğutucunun işlemciye çok baskısından dolayı olabiliyor, @RevDeisDou'ya da oldu geçen gün.
Soğutucuyu gevşet, olmazsa işlemciyi çıkart ve geri tak.
1 ve 3. slotlara takıyorum bu sistem için değil yani baskı yok ramler boşta
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Doğru yerlere rami taktın mı biri oturmuş biri oturmamış olabilir ramlerin.
oturmasa 16 görüp 8 kullanılabilir demez, baskı vs yok

1 ve 3. slotlara takıyorum bu sistem için değil yani baskı yok ramler boşta
Anakartın PRIME B450M-K değil mi? 2 tane RAM slotu var sadece, üçüncü ve dördüncü slot yok :D.
RAM'lere baskısıyla alakası yok dediğimin, işlemci soğutucusunun işlemciye çok baskı yapmasından dolayı diyorum.
Bu Threadripper sistemlerde çok oluyor, ya çok baskıdan ya da az baskıdan dolayı RAM'le ilgili sorunlar oluşabiliyor, normal bir şey.

Anakartın PRIME B450M-K değil mi? 2 tane RAM slotu var sadece, üçüncü ve dördüncü slot yok :D.
RAM'lere baskısıyla alakası yok dediğimin, işlemci soğutucusunun işlemciye çok baskı yapmasından dolayı diyorum.
Bu Threadripper sistemlerde çok oluyor, ya çok baskıdan ya da az baskıdan dolayı RAM'le ilgili sorunlar oluşabiliyor, normal bir şey.
dostum bu sistem değil diyorum yani ana kartım da başka mantıken
sistemimde
b450m pro vdh plus ana kart var

Geri