Yardım Kullanılabilir RAM Miktarı sorunu

ProArk

80+
Reaksiyon skoru
178
Arkadaşlar merhaba. 2 tane oyunda problem yaşıyorum. COD Warzone ve Bannerlord. Oyunlarda donma sorunu ile karşı karşıyayım. Bazen donunca seslerde böyle çızırdama sesi gibi sesler geliyor sürekli. Tabi bu olaylar 5-10 sn oluyor. Bazen oyunun ortalarında oluyor. Oyunlar RAM miktarı minimum 8 istiyor. Benimde bilgisayarımda RAM 8, Fakat kullanılabilir ram miktarı diye bir şey var. Bunu ne yaptım ne ettimse gideremedim. Yardımcı olacak arkadaşlar ilgilenebilirler mi acaba ?

Monster abra a5 v16.3 sisteme sahibim. Isı değerlerim, Ekran kartı için 73-81 arası gidiyor. Nadiren 83'e çıkıyor.

Çözünürlük ve grafik ayarları düşürmeyi dene

Dostum hepsini denedim. Dediğim gibi o ram miktarından kaynaklı büyük ihtimal diye düşünüyorum.

Arkadaşlar merhaba. 2 tane oyunda problem yaşıyorum. COD Warzone ve Bannerlord. Oyunlarda donma sorunu ile karşı karşıyayım. Bazen donunca seslerde böyle çızırdama sesi gibi sesler geliyor sürekli. Tabi bu olaylar 5-10 sn oluyor. Bazen oyunun ortalarında oluyor. Oyunlar RAM miktarı minimum 8 istiyor. Benimde bilgisayarımda RAM 8, Fakat kullanılabilir RAM miktarı diye bir şey var. Bunu ne yaptım ne ettimse gideremedim. Yardımcı olacak arkadaşlar ilgilenebilirler mi acaba ?

Monster abra a5 v16.3 sisteme sahibim. Isı değerlerim, Ekran kartı için 73-81 arası gidiyor. Nadiren 83'e çıkıyor.
oyun hdd yemi yuklu yukluyse bad sector taraması yapabilrimisin hd tune programından

Arkadaşlar merhaba. 2 tane oyunda problem yaşıyorum. COD Warzone ve Bannerlord. Oyunlarda donma sorunu ile karşı karşıyayım. Bazen donunca seslerde böyle çızırdama sesi gibi sesler geliyor sürekli. Tabi bu olaylar 5-10 sn oluyor. Bazen oyunun ortalarında oluyor. Oyunlar RAM miktarı minimum 8 istiyor. Benimde bilgisayarımda RAM 8, Fakat kullanılabilir RAM miktarı diye bir şey var. Bunu ne yaptım ne ettimse gideremedim. Yardımcı olacak arkadaşlar ilgilenebilirler mi acaba ?

Merhaba. Oyun an az 8gb istiyor yani 8gb nin tamamını kullanıyor arkaplandaki uygulamalarda ram ı kullanınca sistemin donmaya başlıyor aynısı bendede var 4gb ram ım var csgo oynarken donuyor ram kullanımı %100 hep :(

Oyun SSD'ye yüklü. Windowsun hata ayıklama programınla taratmıştım. Bi sıkıntı çıkmadı.

bir 8gb daha ram alırsan drop larin önüne bir miktar geçebilirsin

Merhaba. Oyun an az 8gb istiyor yani 8gb nin tamamını kullanıyor arkaplandaki uygulamalarda RAM ı kullanınca sistemin donmaya başlıyor aynısı bendede var 4gb RAM ım var csgo oynarken donuyor RAM kullanımı %100 hep :(
Dostum donuyor derken, yani donup geri geliyor demi aynı bende ki gibi 5-10 sn mi donuyor yoksa anlık mı ?

iki oyun da yaklasık 12 gb ram kullanıyor ve bircok kisi bu problemi yasıyor dostum ram yükseltmek düzeltecektir sorunu

bir 8gb daha RAM alırsan drop larin önüne bir miktar geçebilirsin
Dostum,kardeşimin bilgisayarı benimkinden daha kötü. 8 GB ram var ve asla öyle dediğim gibi donma sorunu olmuyor. Sistemde arza olabilir mi acaba ?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

iki oyun da yaklasık 12 gb RAM kullanıyor ve bircok kisi bu problemi yasıyor dostum RAM yükseltmek düzeltecektir sorunu
Reis arkadaşlar ve kardeşimde az önce yazdığım gibi oyun yüklü. FPS dropları oluyor da benim ki gibi donmuyor. Sistemim güncel daha geçen yazın sonunda aldım. Acaba Ram eklersem düzelir mi garanti. Kesin bilgin var mı reis ?

Donanimin kullandigi bellek miktarını yazarmisin? Bendede monster var islemcinin ekran kartinida 2 gb bellek ayırıyor eger kullanilabilir bellek miktarın 5.9 yaziyorsa görev yoneticisinde..

Biosa gir orda advanced diye bir menu var oraya girince intel virtual teknology bsy yaziyor onu disabled yap duzelir ama yine fps droplar yaşayacaksin. Sorunuda 8 gb daha ram alarak çözebilirsin. Tek çözüm bu kesinlikle eminim. Bendede ayni sorun vardi bu yollari yaparak çözdüm.

Forum yöneticilerine rica ediyorum. diyorum ki bununla ilgili konu açtım ve bu sorundan hergun bir kisi bir konu açıyor en az. Çözüm sunan actigim başlığı sabit konu yaparlarsa insanlar surekli cozum aramaz!

Son düzenleme:
Donanimin kullandigi bellek miktarını yazarmisin? Bendede monster var islemcinin ekran kartinida 2 gb bellek ayırıyor eger kullanilabilir bellek miktarın 5.9 yaziyorsa görev yoneticisinde..

Biosa gir orda advanced diye bir menu var oraya girince Intel virtual teknology bsy yaziyor onu disabled yap duzelir ama yine fps droplar yaşayacaksin. Sorunuda 8 gb daha RAM alarak çözebilirsin. Tek çözüm bu kesinlikle eminim. Bendede ayni sorun vardi bu yollari yaparak çözdüm.

Forum yöneticilerine rica ediyorum. diyorum ki bununla ilgili konu açtım ve bu sorundan hergun bir kisi bir konu açıyor en az. Çözüm sunan actigim başlığı sabit konu yaparlarsa insanlar surekli cozum aramaz!
Öncelikle yardımın için teşekkür ederim. Biosa girdiğimde öyle bir ayar göremedim. insyde bios yüklü bilgisayarda. Settings kısmına giriyorum. Öyle bir ayar göremedim. Ram alıcam da şu an durumlar malum. Siz ram kendiniz mi aldınız? Monster teknik servisine gönderip mi yaptırdınız acaba ?

Öncelikle yardımın için teşekkür ederim. Biosa girdiğimde öyle bir ayar göremedim. insyde bios yüklü bilgisayarda. Settings kısmına giriyorum. Öyle bir ayar göremedim. RAM alıcam da şu an durumlar malum. Siz RAM kendiniz mi aldınız? Monster teknik servisine gönderip mi yaptırdınız acaba ?

Hocam biosta setting demedim advanced diye bir menü olması lazım bende monster kullanıyorum. Foto atabilirsen bakalım. Rami kendim aldım taktim çok basit ve garantii bozulmuyor..

Monster imzamdaki sistemde crucial bellek kullanmıştı. Cpuzu yükle markası kısmında micron yazıyorsa crucial bellek alabilirsin mhz kaçsa eşit almalısın... Eğer açabilirsen markasınada bakabilirsin

Alttaki Ekran görüntüsünde en altta bulunan intel virtual tek yazanı kapatırsanız sistemin ekran kartına ayırdığı bellek kapanacaktır

Ekler

• ddd.webp
    ddd.webp
    81.5 KB · Hit: 91
Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,160,964
Üyeler
184,362