kullanılabilir ram

Echizeinn

80+
Reaksiyon skoru
22
merhabalar arkadaşlar bilgisayarımda 2x4 gb şeklinde 8 gb ram bulunuyor ancak bilgisayar özelliklerine geldiğimde 8.00 GB (kullanılabilir 3.96 GB) şeklinde bir ibare görüyorum bu nedir ve nasıl çözülür yardımlarınızı bekliyorum. iyi forumlar :)

Görev yöneticisinden bellek kullanımlarına bakın ram kullanan bir şey var sanırım ramin boşta olan kısmı 3.96gb gerisi kullanılıyor şuanda

bu şekilde
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bu da görev yöneticisi görünümü

2

Ekler

• Adsızwgewrgwegwergerwgegwrgwerg.png
    Adsızwgewrgwegwergerwgegwrgwerg.png
    242.6 KB · Hit: 47
  • xdxd.png
    xdxd.png
    243.7 KB · Hit: 50
  • 123.png
    123.png
    226.4 KB · Hit: 54
Görev yöneticisininden performans - bellek ve işlemler bellek kısımına tıklayıp en çok kullanan uyuglamadan en aza doğru sıralayıp resim alıp atmanız lazım.

Ayarlarında bir sıkıntı var sanırım bellek kullanımı 4 diyor ve 4 de donanıma ayrılımış diyor. Bellek kullanımının sanırım 8 olması lazım bende 16 var ve bellek kullanımı 16 görünüyor

Ayarlarında bir sıkıntı var sanırım bellek kullanımı 4 diyor ve 4 de donanıma ayrılımış diyor. Bellek kullanımının sanırım 8 olması lazım bende 16 var ve bellek kullanımı 16 görünüyor
maalesef bende bir türlü çözemedim msconfig üzerinden gelişmiş seçeneklerden ram kısıtlamasını da kaldırdım ancak değişen bir şey olmadı ayrıca işlemcim apu ama onu da biostan kapadım bi değişiklik olmadı
(pc başında çok vakit geçirmiyorum bugün işe gitmediğim için oturdum inanılmaz yavaş gelince farkettim durumu)

Bu bir sorun, hem de büyük bir sorun.
RAM eklemesini sonradan mı yaptınız?
Hayır ram eklemesini sonradan yapmadım yaklaşık 6 yıl önce pc yi toplarken aldığım ramlarim

maalesef bende bir türlü çözemedim msconfig üzerinden gelişmiş seçeneklerden ram kısıtlamasını da kaldırdım ancak değişen bir şey olmadı ayrıca işlemcim apu ama onu da biostan kapadım bi değişiklik olmadı
(PC başında çok vakit geçirmiyorum bugün işe gitmediğim için oturdum inanılmaz yavaş gelince farkettim durumu)
Tam olarak sorunu bimliyorum ama bende sistem için ayrılan 16gb içerisinden sadece 74.2mb sizde ise 4 gb o kısımda bir gariplik var sanırım sistem için ayrılan kısmı düzelttiğiniz taktirde sorununuz düzelecektir. Apu sistem hakkında bilgim yok ama ramdan yiyor olabilirmi acaba grafik oynatıcı onu da bilmek lazım.

Geri