Kullanıma göre değişsen voltaj ayarı nasıl yapılır?

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Reaksiyon skoru
28,617
Merhaba, R5 3600 kullanıyorum Ryzen Masterdan voltaj ve frekans ayarladım fakat masaüstündeken de 4.3 GHz ve 1.25 voltaj ile çalışıyor. Mesela normal CPB açınca voltaj yüke göre yani oyun-masaüstüne göre değişkenlik gösteriyor. Bunu ben nasıl yaparım oyunda 4.3 ve 1.25 voltaja çıksın masaüstündeyken 3.6 GHz 1.0 voltaj otomatik olarak gibi.

Zaten Ryzen master da yaptığın ayar yükteki durum için diye biliyorum, bende boştayken normaldi.

Yüksek performans modunda ise onu dengeliye alın.

Zaten Ryzen master da yaptığın ayar yükteki durum için diye biliyorum, bende boştayken normaldi.

Yüksek performans modunda ise onu dengeliye alın.
Voltaj sürekli 1.25 ama sadece frekans azalıyor boştayken ama voltaj da onunla beraber düşmezse bi anlamı kalmaz

Ayarları BİOS'tan yap derim.

Zaten işlemci ne kadar yüke girerse o kadar çok voltaj çekiyor, ama istersen - offset voltaj verebilirsin.

Ayarları BİOS'tan yap derim.

Zaten işlemci ne kadar yüke girerse o kadar çok voltaj çekiyor, ama istersen - offset voltaj verebilirsin.

Offset voltajda boştaki halinin de votlajını kısıyor, crash yer.

Bu ayarların aynısını nasıl bios a geçiririm? Bios daha karışık Soc voltaje offset voltaje gibi şeyler var Ryzen Masterda sadece 1 voltaj ayarı var. @kandes22

Ekler

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    101.4 KB · Hit: 59
Offset voltajda boştaki halinin de votlajını kısıyor, crash yer.

İşte voltajı ona göre ayarlayacak.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu ayarların aynısını nasıl bios a geçiririm? Bios daha karışık Soc voltaje offset voltaje gibi şeyler var Ryzen Masterda sadece 1 voltaj ayarı var. @kandes22

BİOS'tan AMD CBS veya AMD Overclocking kısmına girip geçiricen.

Son düzenleme:
Geri