Neler Yeni

Kur'an-ı Kerim'de Hoşunuza Giden Ayetler

TamerKs

80+ Silver
Niye adam müslümanların dini inançlarına genelleme yapıp dalga geçince ön yargılı olmuyor da ben mi ön yargılı oluyorum ? hangi konuya bakarsan bak dini bir konu olunca dini değerlere saçma masal boş gibi genellemeler yapıyor ya ? ateist olmasına bir şey demiyorum sırf havalı olmak için ateist terimini boşuna kullanmasına lafım var .
Ona göre masal geliyordur buna biz Müslüman olarak karışamayız, hem kimse başkasının günahını çekmez. konuyu kirletmenin bir manası yok.

Gordiac

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
885
İsim
Ramazan KOLDAŞ
Ona göre masal geliyordur buna biz Müslüman olarak karışamayız, hem kimse başkasının günahını çekmez. konuyu kirletmenin bir manası yok.

konuyu kirletmiyorum madem böyle bir konu açacak o ve yancısı ne diye konu içerisinde saçma sapan konuşuyor dinime her türlü eleştiride bulunabilir ama bunu adabıyla yapacak yok kafa örümcekleşmiş yok yobazlar yok saçma sapan adam olana adam gibi davranırız bu kadar .

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
61,466
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
YKS, İskandinav mitolojisi
Maun Suresi.

arapça yazılışı

Alıntıyı görüntüle

türkçe meali

Alıntıyı görüntüle
kaç yüzyıl önceki ayet günümüzdeki bi kısım yobazlaşmış müslümanları nasılda açıklamış.
Onlar halka gösteriş yaparlar, Hayra da engel olurlar.
Burada Hayra da engel olurlar derken şeyi mi kast ediyor acaba? Süslümanların müslümanları islamdan soğutmasını vs. Yani milleti İslam'dan uzaklaştırmaları?

Dahası  
Reaksiyon skoru
130
İsim
morofobik
Steam
Yok
Twitter
Yok
Facebook
Yok
Discord
Yok
Reddit
https://www.reddit.com/user/morofobik
Dalga geçmemi düşündüren senin söylediklerin değildi. Arkadaşların beni yanlış anlamasıydı. Onların üzerine sende böyle bir soru sorunca işkillendim. Neyse o kadar konuştuk hadi bi' ayet at da bakalım ne diyormuş.
2. tahminim doğru çıktı demek. Kuran okumayı da dinlemeyi de çok seviyorum. Bunlar arasında en çoğu sanırım ilk inen surenin ilk ayeti 'Ikra’ bismi rabbikellezî halak. Halakal insâne min alak.'
Yaratan Rabbinin adıyla oku! O, insanı bir aşılanmış yumurtadan yarattı.

İsimsizKaplan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,105
İsim
Burak Taha Koca
Burada Hayra da engel olurlar derken şeyi mi kast ediyor acaba? Süslümanların müslümanları islamdan soğutmasını vs. Yani milleti İslam'dan uzaklaştırmaları?
sanırsam müslümanları imandan ibadetten uzak tutmaları (şeytan misali) binevi dediğin gibi soğutmasını kastediyor diye düşünüyorum

-TheLosT

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
426
Bilmem ki neredeyim, belki de gördüğün her yerde ?
İsim
Tony Montana
  • اَيَحْسَبُ الْاِنْسَانُ اَلَّنْ نَجْمَعَ عِظَامَهُؕ
  • بَلٰى قَادِرٖينَ عَلٰٓى اَنْ نُسَوِّيَ بَنَانَهُ
İnsan, kemiklerini toplayıp birleştiremeyeceğimizi mi sanıyor?
Evet, parmaklarına varıncaya kadar yeniden yapmaya gücümüz yeter.
Kıyâmet 3-4.

shotpoter

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,245
İsim
Taha Efe
İhlas Suresi olabilir İnancımızın Özetidir.

Abdurrahman Avf

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Burada kast ettiği yobaz dediğiniz Müslümanlar olduğunu sanmıyorum, Münafıkları kast etmiş olabilir.

Münafık: Münafık veya sahte Müslüman, insanlara kendini Müslüman olarak tanıtan fakat içten inanmayan kişilere denir.

çünkü o zamanlar da başkalarının yanında Müslümanmış gibi gözüküp yalnız kaldıklarında inanmayan Yahudiler vardı. örneğin böyle bir yahudi Namaz kılsa aslında namazın özünden uzaktır.

Federal06

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Ankebût Suresi 57. Ayet
Her can ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz.

Cirilla

80+ Gold
En İyi Cevap
3
oyyy sen ne havalı bir şeysin öyle
Mesaj otomatik birleştirildi:

hala her şeyi 4 4lük görmek isteyen tipler var :DAS:Dpıjwopqdjwqod islam 4 4 lük olsa imtihanın ne anlamı kalırdı ? herkes müslüman olmaz mıydı :DDd
Boş Yapma komik değilsin

Sence nasıl sunulmalı insanların keyfine göre mi veya nasıl

Hocam merak ettim Müslüman mısınız
Sunulma Biciminden Kastım şudur : Allah size şunu emrediyor bunu buyuruyor????????

İnanmadığım var bile olmayan bir şeyin bana emirler yağdırir gibi üslupla sunulmasindan bahsediyorum.

Ki içindeki çoğu madde insanın özgür yaşantısını kısıtlıyor onu yapma bunu yeme bunu içme şunu deme şöyle giyin, insanları kuklaya çeviriyor.

Boşuna dememişler dinler toplumları kontrol etmenin en kolay yoludur diye ki öyle 😅

Ateistim.

Son düzenleme:

Berke Fitness

80+ Bronze
“Kocası olan kadınlarla da evlenmeniz haramdır, ancak harp esiri olarak eliniz altında bulunan cariyeler bundan müstesnadır. İşte bütün bunlar Allah’ın kesin hükümleridir. Bu sayılanlardan başkalarını, iffetli yaşamak, zina etmemek şartıyla, mal harcayıp mehirlerini vererek nikâhlamanız helâldır. Dikkat edin: Evlenerek beraberliklerinden yararlandığınız kadınlara, belirlenmiş olan mehirlerini verin, bu bir haktır. Ama belirledikten sonra, aranızda anlaşarak miktarını arttırıp eksiltmenizde size bir vebal yoktur. Allah alîm ve hakîmdir / her şeyi hakkıyla bilir, mutlak hüküm ve hikmet sahibidir.” (Nisa, 4/24)

Bu ayeti çok seviyorum. Kutsal kitabimiz savaştaki esir kadınları bir mal, savaş ganimeti olarak saymasa nasil evli kadınlarla ilişki yaşarız(!)

Süper sonic

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
227
İsim
Fıstıkçı şahap
Boş Yapma komik değilsin

Sunulma Biciminden Kastım şudur : Allah size şunu emrediyor bunu buyuruyor????????

İnanmadığım var bile olmayan bir şeyin bana emirler yağdırir gibi üslupla sunulmasindan bahsediyorum.

Ki içindeki çoğu madde insanın özgür yaşantısını kısıtlıyor onu yapma bunu yeme bunu içme şunu deme şöyle giyin, insanları kuklaya çeviriyor.

Boşuna dememişler dinler toplumları kontrol etmenin en kolay yoludur diye ki öyle 😅

Ateistim.
Sunulma Biçimi gördüğüm kadarıyla sadece size kötü garip vs gelmiş yani nasıl bir üslupta olmasını isterdiniz ki onu anlamadım

Hocam Yaratıcımızsa bize rica vs edecek değil bence bu üslup da bence herhangi bir sorun yok bana göre herkese göre değışir tabi sadece emrediyor ve yaratıcı ise açıkçası buna her halükarda hakkı vardır

Hocam bu biraz çelişkili inanmadığım diyorsunuz hocam bilmiyorum ama size bence öyle gelmiş sakın tarafsız şekilde baktığınızdan eminmisiniz cunki fark etmesenizde içten içe daha önceden sevmiyorsanız sadece konuda birşeyler bulup kusur yüklerseniz sevmediğinizi beyan edersiniz o an içinizde bu tür his olduğu için muhtemelen beyin bu tarzda kusurlu şeyler bulur veya size bunu kusurlu gösterir

Bence insanın özgür yaşantısını kısıtlamıyor bu kişiden kişiye değişir net şekilde şunları yapmak özgür yaşantı diyemeyiz cunki herkese göre farklı kimisine göre onu yapmak özgürlük kimisine göre ise değildir bana göre ise şöyle kisitlamıyor zaten dünya Kurana göre imtihandır ve yapılan çoğu şey insanı korumak için olduğu zaten belirtiliyor nefsine karşı sadece bugün dince yasaklanılan şeyler hayatta çok normal görülen karşılanan şey olduğu için bugün dinler çokça özgür hayata karışıyor deniliyor ama önceden özgür hayat daha farklıydı bugün daha farklı önceden günah sayılan çoğu şey eski dönemlerde bugün normal oldu sorun bu
Zaten bildiğim kadarıyla çoğu yasak zina tehlikesi sebebiyleydi galiba

Hocam dinler insanları kontrol etmenin bir kolay yoludur ama bu dinin yalan vs olduğunu göstermez ki sadece bir dezavantaj gibi birşeydir zaten Kuranda bahsediliyor du bildiğim kadarıyla bu tur şeylerden Allah ile aldatan kimselerden kişilerden dini kullananlardan menfaat haline getirenlerden vs bu insanın hatası aklını kullanmadığı için bu tür şeyleri fark etmiyor ve bunun sorumlusu din değil bence zaten din çokça aklınızı kullanın diyor insan kullanmadiysa suçlu din olmaz insan olur suçu dine atar sebebini buna yükler

Hocam dinde emredilen çokça güzel şeylerde var Bilmiyorum Kuran okudunuz mu ama biraz farklı bilgilerle Hislerle de bakmak lazım

Zaten muhtemelen yazdıklarımı yine farkli anlarsınız içinizdeki bilgilerinizden dolayı içiniz nasılsa bu bilgileri o türde anlarsınız bilgilerinize göre

“Kocası olan kadınlarla da evlenmeniz haramdır, ancak harp esiri olarak eliniz altında bulunan cariyeler bundan müstesnadır. İşte bütün bunlar Allah’ın kesin hükümleridir. Bu sayılanlardan başkalarını, iffetli yaşamak, zina etmemek şartıyla, mal harcayıp mehirlerini vererek nikâhlamanız helâldır. Dikkat edin: Evlenerek beraberliklerinden yararlandığınız kadınlara, belirlenmiş olan mehirlerini verin, bu bir haktır. Ama belirledikten sonra, aranızda anlaşarak miktarını arttırıp eksiltmenizde size bir vebal yoktur. Allah alîm ve hakîmdir / her şeyi hakkıyla bilir, mutlak hüküm ve hikmet sahibidir.” (Nisa, 4/24)

Bu ayeti çok seviyorum. Kutsal kitabimiz savaştaki esir kadınları bir mal, savaş ganimeti olarak saymasa nasil evli kadınlarla ilişki yaşarız(!)

Boş Yapma komik değilsin

Ateistim.
Hocam merak ettim Kuranın el yazması olduğunu mu düşünüyorsunuz veya inanmamanıza ne sebebiyet verdi

Son düzenleme:
Top Bottom