Neler Yeni

Kur'an-ı Kerim'de Hoşunuza Giden Ayetler

Abdurrahman Avf

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Evet benim de hoşuma gitmeyen ayet yok. Fakat nisa 34 gibi bazi ayetler pek açık değil. Yani birden fazla anlam çıkarılabiliyor ve isteyen istediği tarafa çekiyor bu durum pek hoşuma gitmiyo
Birde aklıma bir şey geldi Kur'an önüne gelen istediği anlamı çıkarsın dinini oluştursun iye indirilmedi, alimler ve mezhepler boşuna yok onların yolundan ilerleyerek dinini yaşamalısın bir kere o ayetlerin manasını anlayıp ona göre kendi düşünce yapını inancını dinini, oluşturabilmek için belli bir seviyeye kadar iyi bir ilmin olması gerek bizde de o ilim olcaktaaa... yani Alimler o kadar uzun tefsir kitaplarını ciltlerini boşuna yazmamış aklına takıldıysa Türkçesini okurken, tefsir kitaplarında araştır ayetin manasını kendin bir taraflara çekme. o kitapları da anlayabilecek kapasiteleri vardır umarım böyle kişilerin.

theali

80+ Bronze
Ankebût Suresi 57. Ayet
Her can ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz.

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
61,466
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
YKS, İskandinav mitolojisi
“Kocası olan kadınlarla da evlenmeniz haramdır, ancak harp esiri olarak eliniz altında bulunan cariyeler bundan müstesnadır. İşte bütün bunlar Allah’ın kesin hükümleridir. Bu sayılanlardan başkalarını, iffetli yaşamak, zina etmemek şartıyla, mal harcayıp mehirlerini vererek nikâhlamanız helâldır. Dikkat edin: Evlenerek beraberliklerinden yararlandığınız kadınlara, belirlenmiş olan mehirlerini verin, bu bir haktır. Ama belirledikten sonra, aranızda anlaşarak miktarını arttırıp eksiltmenizde size bir vebal yoktur. Allah alîm ve hakîmdir / her şeyi hakkıyla bilir, mutlak hüküm ve hikmet sahibidir.” (Nisa, 4/24)

Bu ayeti çok seviyorum. Kutsal kitabimiz savaştaki esir kadınları bir mal, savaş ganimeti olarak saymasa nasil evli kadınlarla ilişki yaşarız(!)
Hocam Kur'an da ki ayetlerden pek çok anlam çıkarılabilirmiş o yüzden tefsirine bakılmalıymış.
Dinayetin tefsirinden baktım da burada köle edinilebilir diyor lakin onlarla cinsel ilişkiye girmek yasak olma kaydıyla.
Tabii o zamanın şartları ile yazılan bir eser. O zamana göre normal olabilir.

LahmatsuDcr

80+ Silver
  • خِفْتُمْ اَلَّا تَعْدِلُوا فَوَاحِدَةً اَوْ مَا مَلَكَتْ اَيْمَانُكُمْؕ ذٰلِكَ اَدْنٰٓى اَلَّا تَـعُولُواؕ
    ﴿٣﴾

Yetimlerin hakkına riayet edemeyeceğinizden korkarsanız, beğendiğiniz kadınlardan ikişer, üçer, dörder nikâhlayın. Haksızlık etmekten korkarsanız tek kadın veya mülkiyetinizde bulunan câriye ile yetinin; bu, adaletten ayrılmamanız için en uygun olanıdır.

tumblr_c2ec34232ff2f293b1ab41ba54f2873f_61bbc547_1280.jpg

Berke Fitness

80+ Bronze
Hocam Kur'an da ki ayetlerden pek çok anlam çıkarılabilirmiş o yüzden tefsirine bakılmalıymış.
Dinayetin tefsirinden baktım da burada köle edinilebilir diyor lakin onlarla cinsel ilişkiye girmek yasak olma kaydıyla.
Tabii o zamanın şartları ile yazılan bir eser. O zamana göre normal olabilir.
Hee savaşta evli bir kadını savaş ganimet sayıp evlenebiliyoruz ama onunla cinsel ilişki yaşayamıyoruz ne de iyilik dolu bir kitap yaa

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
61,466
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
YKS, İskandinav mitolojisi
  • خِفْتُمْ اَلَّا تَعْدِلُوا فَوَاحِدَةً اَوْ مَا مَلَكَتْ اَيْمَانُكُمْؕ ذٰلِكَ اَدْنٰٓى اَلَّا تَـعُولُواؕ
    ﴿٣﴾

Yetimlerin hakkına riayet edemeyeceğinizden korkarsanız, beğendiğiniz kadınlardan ikişer, üçer, dörder nikâhlayın. Haksızlık etmekten korkarsanız tek kadın veya mülkiyetinizde bulunan câriye ile yetinin; bu, adaletten ayrılmamanız için en uygun olanıdır.

Alıntıyı görüntüle
Hocam bu hangi ayet?

oyyy sen ne havalı bir şeysin öyle
Mesaj otomatik birleştirildi:

hala her şeyi 4 4lük görmek isteyen tipler var :DAS:Dpıjwopqdjwqod islam 4 4 lük olsa imtihanın ne anlamı kalırdı ? herkes müslüman olmaz mıydı :DDd
Common turkish teenager enjoyer

İnanışına laf eden yok da inan ki bizim inancımıza gram saygısı yok. Üstüne üstlük dalga geçiyor. Kaç yaşında bir de yazık cidden.
la bu adam bildiğin havalı görünmek için ateist olan lise ergenlerinden biri onlarda der ya hani ateistim birader inanmazsan inanma ama allah biliyor diye tıpkı bu o tip bir insan :D
Tamamdır anladık circlejerk bi grubunuz olduğunu gerek yok abartmaya 👍🏻

Talak 4

وَالّٰٓـ۪ٔي يَئِسْنَ مِنَ الْمَح۪يضِ مِنْ نِسَٓائِكُمْ اِنِ ارْتَبْتُمْ فَعِدَّتُهُنَّ ثَلٰثَةُ اَشْهُرٍۙ وَالّٰٓـ۪ٔي لَمْ يَحِضْنَۜ وَاُو۬لَاتُ الْاَحْمَالِ اَجَلُهُنَّ اَنْ يَضَعْنَ حَمْلَهُنَّۜ وَمَنْ يَتَّقِ اللّٰهَ يَجْعَلْ لَهُ مِنْ اَمْرِه۪ يُسْرًا

Boşanmış olan kadınlarınız içinde âdetten kesilmiş olanların bekleme sûreleri hakkında tereddüt ederseniz, onların bekleme süresi üç aydır. Herhangi bir sebeple henüz âdet görmemiş olanların bekleme süreleri de bu kadardır. Hâmile kadınların bekleme süreleri, çocuklarını doğurunca sona erer. Kim Allah’a gönülden saygı besleyip O’na karşı gelmekten sakınırsa, Allah ona işinde kolaylık verir.

Çocuk olan eşimi nasıl boşayacağımı anlatıyor gayet yaralı

Son düzenleme:

Kamina

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Ben seni ateist sanıyordum.

Top Bottom