Merhabalar. Kur'an'dan bahsedecek olursak günümüzde kullanılan en kısa tanımıyla Kur'an-ı Kerim Müslümanların kendilerine ilahi bir güç tarafından indirildiğine inanılan, Arap edebiyatında önemli yer kaplayan dini bir metindir. Bu edebi metinde bulunan cümlelere de ''ayet'' denmekte. Bugün bu konuda hoşunuza giden ayetleri bizlerle paylaşıp yorumlayabiliriz.
2 şey daha söylemek istiyorum. Arkadaşlar lütfen ayetleri evinizde bulunan Türkçe mealli Kur'an'dan okuyup buraya atarsanız daha güzel olur. Ne de olsa çoğunluğunuz çocukluktan beri geleneksel şekillerde yetiştirilip büyütülen insanlarsınız, evinizde illaki Türkçe meali olan Kur'an vardır. Elinize kitap değsin. Eğer elinizde somut bir şekilde kitap yoksa Google'dan da bakabilirsiniz. Ancak önceliğiniz her zaman kitap olsun.
Öncelikle kendi okuduğum Kur'an Mealinden bahsedeyim. Böyle bir kitabı isteyen varsa diye aşağıya linkini bıraktım.
Kitap tamamen kolay anlaşılır şekilde çevrilmiş ve günümüze göre güzelce düzenlenmiş. Kelimelerin hepsi ayrı renkte, göze hoş görünüyor, misal:
(Kitabın arasından rastgele seçtiğim bir ayet)
Sırada hoşuma giden ayetler var. Onları sizinle paylaşayım. Sizde paylaşmayı unutmayın.
اِنَّاللّٰهَيَأْمُرُبِالْعَدْلِوَالْاِحْسَانِوَاٖيتَٓائِ۬ ذِي الْقُرْبٰىوَيَنْهٰىعَنِ الْفَحْشَٓاءِ وَالْمُنْكَرِ وَالْبَغْيِۚيَعِظُكُمْلَعَلَّكُمْ تَذَكَّرُونَ Haberiniz olsun kiAllah, sizeadaleti, iyilik etmeyiveakrabalaravermeyiemreder, ahlaksızlığı, kötülüğü ve azgınlığı dayasaklar, dinleyip anlayıp tutasınız diyesize öğüt vermektedir.
(Nahl - 90.)
وَاِذَاالْمَوْءُ۫دَةُسُئِلَتْۙبِاَيِّ ذَنْبٍقُتِلَتْۚ diri diri gömülene (kız çocuğuna)hangi günahlaöldürüldüğüsorulduğu zaman,
(Tekvir - 8,9.)
(Ben bu ayeti ekşi de görmüştüm ne zamandır aklımdadır)
Artı olarak bir de İncil'den hoşuma giden kısmı paylaşayım.
“ ‘Göze göz, dişe diş’ dendiğini duydunuz. Ama ben size diyorum ki, kötüye karşı direnmeyin. Sağ yanağınıza bir tokat atana öbür yanağınızı da çevirin. Size karşı davacı olup mintanınızı almak isteyene abanızı da verin. Sizi bin adım yol yürümeye zorlayanla iki bin adım yürüyün. Sizden bir şey dileyene verin, sizden ödünç isteyeni geri çevirmeyin.”
Allah ki, O’ndan başka hiçbir ilâh yoktur. O, ebedî diridir. Varlığı kendinden olup bütün kâinatı yönetendir. O’nu ne bir uyuklama ne de bir uyku yakalayabilir. Göklerde ve yerde ne varsa hepsi O’nundur. İzni olmadan O’nun huzurunda kim kalkıp da şefaat edebilir? O, kullarının geleceğini de bilir, geçmişini de. Kullar ise, dilediği dışında O’nun ilminden hiçbir şeyi kavrayamazlar. O’nun kürsüsü, gökleri ve yeri kuşatmıştır. Dolayısıyla her ikisini de koruyup gözetmek O’na asla ağır gelmez. En yüce ve en büyük yalnız O’dur
Tartıştığın kişilik Harley Quinn. hem İslami değerler ile dalga geçiyor kendisinin ateist olduğunu söylüyor. hem de böyle Cumanız kutlu olsun gibi konular açıyor kendisi de san ki Müslümanmış gibi görünüyor diğer kişiler için.
Dostum lütfen saygısızlık yapma, öyle bir ayet yoksa konuya girmemeni rica edeceğim. Varsa da yaz sadece. Konu yeterince Abdüller tarafından saptırıldı zaten.