Neler Yeni

Kur'an-ı Kerim'de Hoşunuza Giden Ayetler

shotpoter

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,236
İsim
Taha Efe

Umarım insanlar bunu gördükten sonra kendi kafasına göre haram uydurmayı bırakırlar.
Haramlar 2 kaynaktan gelir.
1) Kuran-i Kerim
2) Hadisler
Ama Her Hadiste doğru değildir. Hadisin Sahih olması lazım. Bunun icinde Rivayet eden Ravilere ve rivayet Yöntemlerine bakmak lazım.
Mesela Imam Buhari, Müslüm Sahih hadis kaynaklarına örneklerdir. Bu kitaptaki hadisler büyük oranda doğrudur.

Abdurrahman Avf

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Bir kaç ayakkabı numarasının yarısı kadar IQ sahibi olmayan insan gelmiş Kur'an'a masal diyor. :D Kureyş müşrikleri bile bunun insandan çıkan bir masal olmadığını bilebilecek kadar akıllılardı. O kadar azmamışlardı yani en azından Allah'a inanıyorlardı. Bunları Muhammed uydurdu dediler. fakat o okuma yazma bilmezdi kendisi uydurmuş olamaz dediler. bunlar şiirdir dediler. fakat biz şiirleri biliriz bunlar hiçbirine benzemiyor dediler. neyse.

.......

80+ Bronze
Bir kaç ayakkabı numarasının yarısı kadar IQ sahibi olmayan insan gelmiş Kur'an'a masal diyor. :D Kureyş müşrikleri bile bunun insandan çıkan bir masal olmadığını bilebilecek kadar akıllılardı. O kadar azmamışlardı yani en azından Allah'a inanıyorlardı. Bunları Muhammed uydurdu dediler. fakat o okuma yazma bilmezdi kendisi uydurmuş olamaz dediler. bunlar şiirdir dediler. fakat biz şiirleri biliriz bunlar hiçbirine benzemiyor dediler. neyse.
Hakaret etme hakkını kim veriyor sana ? Kendin inanıyorsun diye başkaları'nın inanmasını bekleyemessin.Direkt olarak yobazlık bu.Dünyada 8 milyar insanın 1.5 milyarı müslüman.Geri kalan 6.5 milyar insan IQ'suz mu oluyor? Cevap yazıyorsan beni etiketliyerek yaz.Ben mantıksal olarak yaklaşıyorum ve masal diyorum.Emin ol sadece islam için değil diğer dinler için de diyorum.Felsefe ve din üzerine tartışacak kadar kültürlü bir ülkede yaşamadığım için nefret ediyorum.Müslüman olduğun için sana küfür mi ettim de IQ'suz yazıyorsun? Masal diyorsam adam gibi bunun tersini iddaa edecek tez sunacaksın.Böyle mi savunuyorsun dinini?

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
60,861
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
YKS, İskandinav mitolojisi
Hakaret etme hakkını kim veriyor sana ? Kendin inanıyorsun diye başkaları'nın inanmasını bekleyemessin.Direkt olarak yobazlık bu.Dünyada 8 milyar insanın 1.5 milyarı müslüman.Geri kalan 6.5 milyar insan IQ'suz mu oluyor? Cevap yazıyorsan beni etiketliyerek yaz.Ben mantıksal olarak yaklaşıyorum ve masal diyorum.Emin ol sadece islam için değil diğer dinler için de diyorum.Felsefe ve din üzerine tartışacak kadar kültürlü bir ülkede yaşamadığım için nefret ediyorum.Müslüman olduğun için sana küfür mi ettim de IQ'suz yazıyorsun? Masal diyorsam adam gibi bunun tersini iddaa edecek tez sunacaksın.Böyle mi savunuyorsun dinini?
Dostum burada hata sende. Neden din, kitap düşmanı, vatan haini, çöl bedevileriyle muhattap oluyorsun ki? Eğer kendini bu trollerle muhattap olabilecek seviyede görüyorsan kendi pozisyonunu düşürmüş olursun. O yüzden dikkat et. Uyarayım.

123kral14

80+ Silver
Ben karmaya inanıyorum.
ey iman edenler! siz zamanını gözetlemeksizin, bir yemeğe davet edilmedikçe, peygamber'in evlerine girmeyin. ancak davet edildiğiniz vakit girin. yemeği yediğinizde hemen dağılın, sohbete dalmayın. çünkü bu hareketiniz peygamber'i üzmekte, fakat o (size bunu söylemekten) utanmaktadır. ama allah, hakkı söylemekten çekinmez. peygamber'in hanımlarından bir şey istediğiniz zaman perde arkasından isteyin. bu, hem sizin kalpleriniz, hem de onların kalpleri için daha temiz bir davranıştır. sizin allah'ın resûlünü üzmeniz ve kendisinden sonra onun hanımlarını nikâhlamanız asla caiz olamaz. çünkü bu, allah katında büyük (bir günah) tır.

.......

80+ Bronze
Dostum burada hata sende. Neden din, kitap düşmanı, vatan haini, çöl bedevileriyle muhattap oluyorsun ki? Eğer kendini bu trollerle muhattap olabilecek seviyede görüyorsan kendi pozisyonunu düşürmüş olursun. O yüzden dikkat et. Uyarayım.
Haklısın.Belki karşıma gerçek anlamda tartışma yapabileceğim bir müslüman gelir diyorum ama nafile.Her gelen hakaret.

Enver Paşa

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,223
İsim
Stanker
İlgilendiği Kategoriler
Tarih, Siyaset
Felsefe ve din üzerine tartışacak kadar kültürlü bir ülkede yaşamadığım için nefret ediyorum.
1648301751992.png

Ülkenin din bilgisi (!)

Son düzenleme:

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
60,861
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
YKS, İskandinav mitolojisi
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,929
İsim
Sir Alex Ferguson
İlgilendiği Kategoriler
Konsol, Eğitim, Yazılım-Kodlama
Hocam bu ülkede din tartışmayacaksın henüz o kadar gelişemedik maalesef. Biri karşı çıkınca hemen IQ'suz damgasını yapıştırırlar işte belli bir argüman sunmazlar.

🃏JOKER🃏

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
36,552
İsim
Mert Can Ergün
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,929
İsim
Sir Alex Ferguson
İlgilendiği Kategoriler
Konsol, Eğitim, Yazılım-Kodlama
Bunları Harleye demezsin tabi.
Hak edene derim hocam daha önce Harley ile de tartışmıştım ama burda konu Harley değil sizin adama hemen IQ'suz demeniz çocuk dini savunmuyor diye hemen damga yapıştırıyorsunuz dini savunmayan ülkeleri de görüyoruz. ( Norveç, İsveç, İngiltere, Farnsa, Finlandiya) her dini savunmayan IQ'suz olsaydı bu ülkeler bu halde olmazdı. Dini savunanlar da ( genelleme yoktur kesinlikle) pek IQ'lu değil. Önemli olan iyi insan olmak din 2. planda.

Abdurrahman Avf

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Hak edene derim hocam daha önce Harley ile de tartışmıştım ama burda konu Harley değil sizin adama hemen IQ'suz demeniz çocuk dini savunmuyor diye hemen damga yapıştırıyorsunuz dini savunmayan ülkeleri de görüyoruz. ( Norveç, İsveç, İngiltere, Farnsa, Finlandiya) her dini savunmayan IQ'suz olsaydı bu ülkeler bu halde olmazdı. Dini savunanlar da ( genelleme yoktur kesinlikle) pek IQ'lu değil. Önemli olan iyi insan olmak din 2. planda.
Din her zaman ilk planda olmalıdır hocam siz inanamasanız bile bu dünyayı yaşamamızın ilk ve tek sebebi Allah'ın kanunlarına itaat etmek ve ona ibadet etmek. ( "Ben Cinleri ve İnsanları sadece Allah'a ibadet etsinler diye yarattım" -Zariyat 56- )
Dine inanamamak IQ suzluk değildir ama bu dinin bir Masal olduğunu düşünen akıl sağlıklı mı hocam sizce?

Top Bottom