Neler Yeni

Kur'an'da evrimden bahsetmesi

Cevdet Sunay

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,348
İsim
Hakan
Allahın kitabı diyorsun da Allahın gönderdiği gibi değil ki kitap
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hz.Adem Dünya'da yaratılmış olabilir.
Tamam hocam ama nası kanıtlayacaz 2 tane insan var dünya da, hadi birde Habil ve Kabili dahil edelim

Hz.Adem Dünya'da yaratılmış olabilir.
E o zaman nasıl cenneten kovuluyor

Alfha13

80+ Silver
Bu kadar bilmeden yapılan bir yorum daha görmedim. Muzla genlerimizin benzerliği %40 civarlarındayken şempanze ile 98.77

Ayrıca şu anki insanlar olan Homo Sapiensler ile zamanında aynı Homo Sapienslerin aynı zamanda yaşadığı, hatta soylarının sonunun Homo Sapiensler tararfından getirildiği düşünülen Neanderteller ile gen benzerliğimiz %99.8 civarında
2 şey yazıyorum birini okuyorsun sonra da gelmiş bilmeden yazıyor diyorsun. Her benzerlik ortak bir ataya işaret etmez, onu demeye çalışıyorum. İradesi olan ve olmayan diye iki ortak ata vardır, ikisi de evrimleşmiştir.

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Tamam hocam ama nası kanıtlayacaz 2 tane insan var dünya da, hadi birde Habil ve Kabili dahil edelim
Hocam senin kafan çok karışmasın. Neyse ben gidiyom. Kitap okuyup sonra uyumam lazım. Çok düşünme valla. Bu kadar düşünmeye hiç gerek yok. Bırak ateistler düşünsün veya senden kanıt istesin. Milyonlarca yıl önceye gidemeyeceğine göre sorun yok.

isikt11

80+ Gold
En İyi Cevap
11
Her benzerlik ortak bir ataya işaret etmez, onu demeye çalışıyorum. İradesi olan ve olmayan diye iki ortak ata vardır, ikisi de evrimleşmiştir.
Burada bahsettiğimiz benzerlik sıradan bir benzerlik değil bu arada.

İradenin oluşup oluşamayacağı/evrimleşip evrinleşemeyeceği dediğim gibi hala tartışılan bir şeydir, kesin bir kanı yoktur. Kesin konuşulamaz.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1,992
İsim
Cdd Baran
İlgilendiği Kategoriler
Politik a Politik
Hocam senin kafan çok karışmasın. Neyse ben gidiyom. Kitap okuyup sonra uyumam lazım. Çok düşünme valla. Bu kadar düşünmeye hiç gerek yok. Bırak ateistler düşünsün veya senden kanıt istesin. Milyonlarca yıl önceye gidemeyeceğine göre sorun yok.
Düşünmesin diye adama öneri veriyon. QOWPRMFOOWQOKXLS

Hayır Tanrı için diyorum.
Hocam tanrini kanıtı istemedim zaten yazdıklarımı düzgün okusaydiniz keşke

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

vagabond enjoyer
Moderatör
En İyi Cevap
26
Genel konuşacağım. Evrim yalnızca bir inanç değildir. Evrimi maymundan gelemem diye reddeden arkadaşlara söyleyeyim, sandığınız gibi evrim biz maymunuz demiyor. Esasında şu an evrimden bahsedebilmemizin sebebi bile Müslüman bilginler iken bu konuda gereksiz yere tartışmayı doğru bulmuyorum. Bilmemiz gereken şudur. Yoktan var olmak tesadüf eseri değildir. İlk canlılar, dünya, gezegen, güneş sistemi, galaksi, evren... Kıstas genişledikçe genişler, sadece bilimle bunların ana noktasını açıklayamazsınız. Bir yaratıcı elbette var, her şey tesadüf eseri oluşmadı. Dünya oluştuktan sonraki ilk canlıdan itibaren evrim de elbette var. "Dünyada yaşayan ilk insanlar senden ben farksızdı." demek akıl dışı. Zamanla geliştik, evrimleştik. Hem fiziki hem manevi.

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
İradenin oluşup oluşamayacağı/evrimleşip evrinleşemeyeceği dediğim gibi hala tartışılan bir şeydir, kesin bir kanı yoktur. Kesin konuşulamaz.
Siz bilimin bunları gelecekte kanıtlayacağına veya asla kanıtlanamayacağına inanadurun asıl noktadan uzaklaşın, ömrünüz yetmemiş bi de bakmışsın kabir ateş dolu.

Siz dediğim Dünya'daki tüm nonteistler sana özel söylemiyorum.

Alfha13

80+ Silver
Burada bahsettiğimiz benzerlik sıradan bir benzerlik değil bu arada.

Sıradan olmayan örnekler verdim ben de. Ama dediğiniz gibi kanıtlanmamış şeyler var. Müslümanlar bilimle çok ilgili olmadığı için muhtemelen İslami açıdan durumu hiç bilinemeyecek. Bilimsel açıdansa yakın zamanda bulunamayacağı kesin.

isikt11

80+ Gold
En İyi Cevap
11
Siz bilimin bunları gelecekte kanıtlayacağına veya asla kanıtlanamayacağına inanadurun asıl noktadan uzaklaşın, ömrünüz yetmemiş bi de bakmışsın kabir ateş dolu.

Siz dediğim Dünya'daki tüm nonteistler sana özel söylemiyorum.
Ne yapayım? Bilimin nasıl geleceğini, neyleri keşfedip keşfedemeyeceğini bırakıp sadece bir inanca mı yöneleyim?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,034,414
Üyeler
164,007
Son üye
turcoturcoglu
Top Bottom