Kuranı Kerim'de bilimsel hata buldum ?

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
Evet aslında oda bi düşündürüyor insanı.Fizik kanunları sebebiyle aslında 2 farklı sıvı (eğer su ise) birbirine belli oranda karışır.Ama allah diyorki araya engel koydum karışmaz.İlginç gerçekten bence bu ayette iki hata var dediğiniz gibi.

Ayrıca MÖ 5000'li yıllarda Akdeniz'in sularının ani bir şekilde Karadeniz'e dolarak kitlesel deniz canlısı ölümlerine sebep olduğuna dair bir hipotez var. Tatlı suyla tuzlu su birbirine karışmıyor olsa, böyle bir hipotez ortaya çıkmazdı.

Hayir bide Bir seyden anladigi Yok internette 2 sey goruyor hemen saldiriyor

Sanki islam dusmani olanlar bunu gormemis ve daha once bunun gibi bu ayeti yalanlamamiks ve ilmi yeten kisiler ile munakasaya girmemis'de Kendisi Bulmus **

Ya Soyle kendini Zeki Gorenlere Asiri Uyuz Kapiyorum

''Kuranı Kerim'de bilimsel hata buldum ?'' Su koydugu Basliktaki ''Buldum'' Kelimesi bile Her seyi acikliyor gerci

Hayir bide Bir seyden anladigi Yok internette 2 sey goruyor hemen saldiriyor

Sanki islam dusmani olanlar bunu gormemis ve daha once bunun gibi bu ayeti yalanlamamiks ve ilmi yeten kisiler ile munakasaya girmemis'de Kendisi Bulmus **

Ya Soyle kendini Zeki Gorenlere Asiri Uyuz Kapiyorum

''Kuranı Kerim'de bilimsel hata buldum ?'' Su koydugu Basliktaki ''Buldum'' Kelimesi bile Her seyi acikliyor gerci
Saldırmıyorum bu nasıl bir kelime saldırmak ne demek ya ?.Üslup bozmak hakaret etmektir senin o dediğin.Dini soru sormak ne zamandan beridir islama saldırmak oldu iyi misin sen?Sanane kardeşim.Bir müslüman gelse konu açsa kuranı kerimde mucize buldum dese onada objektif ol böyle başlık koyma veya islamı yüce göstermeye çalışma diyecek misin?Üslubunu topla..
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam, peki şunu merak ediyorum: Aklınızda işte 70-110-170-390, artık kaç soru varsa, bunun 20 tanesini sordunuz diyelim. Hiçbirinde biz sorgulamayan Müslümanlar, sizin kudretli ilminiz karşısında aciz kaldık ve sorularınıza yanıt veremedik. Kendi araştırmanız sonucunda da yanıt alamadınız; hocalara sordunuz ve hocaların yanıtı da tatmin etmedi, yetmedi. Bizzat Arapça öğrenip okudunuz, yine tatmin olmadınız. En sonunda bir soru dışında tüm sorularınızın cevabını buldunuz, ama bir soru kaldı; asla bulamadınız. Her türlü Kur’an’a inanmayacaksınız.

Zaten şu ana kadar sorduğunuz tüm soruların yanıtlarını reddettiniz ve artık Kur’an’da bulduğunuz bu kadar hata sonucu, kalan her şeyden tatmin olsanız bile inanmayacaksınız. O zaman hala bu soruların amacı nedir? Sohbet mi, muhabbet mi? Çok farklı muhabbet yolları var, deneyin derim.

Yani demek istediğim, art...
Şimdi demişsiniz ki yanıtları reddetiyorsunuz amac ne.Benim amacım aklıma takılan 216 soruyu tek tek konu açarak günlere bölerek tabii ki,
bunlar hakkında üslublu tartışma ortamı oluşturmak,yeni bakış açıları öğrenmek,farklı yorumlar nelerdir bu ayetler hakkında bunlara bakmak bunda bir hemfikir olalım artık.Evet kurana inanabilmek için bu hataların hepsinin tek tek cevaplanması gerekiyor,ama öyle cevap verdim oldu bitti değil diğer tarafta kendi cevabını verecek ve uzun ve kaliteli bir tartışma sonucu artık cevap veremez hale geline işte listeden 1 soru silinmiş olacak.Sen cevap veriyorsun iyi güzel ama düşünmüyor musun verdiğin cevapta başka bir soruyu ortaya çıkarıyor ?Sizin kendi yorumunuz olduğunu biliyorum yanlış veya doğru bunu tartışıp sonuca bağlayarak öğrenicek işte gittiği yere kadar.

Son düzenleme:
Saldırmıyorum bu nasıl bir kelime saldırmak ne demek ya ?.Üslup bozmak hakaret etmektir senin o dediğin.Dini soru sormak ne zamandan beridir islama saldırmak oldu iyi misin sen?Sanane kardeşim.Bir müslüman gelse konu açsa kuranı kerimde mucize buldum dese onada objektif ol böyle başlık koyma veya islamı yüce göstermeye çalışma diyecek misin?Üslubunu topla..
SDFGHSDFHSADFGJSFGJSF

Kafan mi guzel Senin ?

Nasilda Cevabinda Insanlari manipule etmeye calisiyorsun XD

Saldirmak Sadece Kufur veya hakaretle Olmuyor Eger ''defalarca'' Kuran'da Hata buldum diye Konu acarsan heleki zaten Daha once fark edilen ve insanlarin uzerinde konustugu veya tartistigi Seye '' Buldum '' dersen Niyetin'i anlamamak icin A*tal olmak gerek

Bak tekrar ediyorum su kendini zeki gibi gosterip oncedfen tartisilmis seye ''buldum'' yazma bari mesela ''Kuran'da yanlis mi yaziyor ?,Kurandaki bu ayet hata mi ?'' vs. gibi Daha cok ogrenmeyi amaclayan Aklina takilan seylere cevap arayan bir baslik olsa hadi neyse Her seferinde ''Buldum,Ettim'' Gibi kelimler kullanip niyetini belli ediyorsun zaten

Ayrica ''Bir müslüman gelse konu açsa kuranı kerimde mucize buldum dese onada objektif ol böyle başlık koyma veya islamı yüce göstermeye çalışma diyecek misin?'' HAHAHAHAHA

Sen gercekten bizi Ne saniyorsun ?
Biri gelip kuran'da mucize buldum derse ve Daha once kimse bulmamis ise ve gercekten mantiukliysa akla yatiyorsa tebrik ederiz AMA eger Senin gibi Zaten birinin Buldugu Bir sey ise heleki senin gibi zaten uzerine cok konusulmus bir sey ise Zaten var diye Bilgilendiriz

He senin gibi Surekli mucize buldum diye konu acarsa ayni sekilde (Bos bos) O zaman Ona'da '' Amacin Ney ? ,Reis bos yapma'' vs. Deriz

Iki yuzlu degiliz merak etme

Simdi bos yapmayi birak ve gercekten aklina takiliyorsa git arastir konu acarak safsata yapma

Şimdi demişsiniz ki yanıtları reddetiyorsunuz amac ne.Benim amacım aklıma takılan 216 soruyu tek tek konu açarak günlere bölerek tabii ki,
bunlar hakkında üslublu tartışma ortamı oluşturmak,yeni bakış açıları öğrenmek,farklı yorumlar nelerdir bu ayetler hakkında bunlara bakmak bunda bir hemfikir olalım artık.Evet kurana inanabilmek için bu hataların hepsinin tek tek cevaplanması gerekiyor,ama öyle cevap verdim oldu bitti değil diğer tarafta kendi cevabını verecek ve uzun ve kaliteli bir tartışma sonucu artık cevap veremez hale geline işte listeden 1 soru silinmiş olacak.Sen cevap veriyorsun iyi güzel ama düşünmüyor musun verdiğin cevapta başka bir soruyu ortaya çıkarıyor ?Sizin kendi yorumunuz olduğunu biliyorum yanlış veya doğru bunu tartışıp sonuca bağlayarak öğrenicek işte gittiği yere kadar.

Ya kendi Icinde celiyorsun Sen Zaten ERYIOTJKLJBD

O 216 Hatayi kimse fark etmedi degil mi ozelliklede Yalanlamak icin kurani didik didik arayan,inceleyen Islam dusmanlari hic fark etmedi O yuzden Surekli ''Buldum'' vs. diyorsun

Ayni sekilde Hic kimsede Onlara cevap vermedi mantikli bir aciklama yapmadi ve Onlarda Bakin iste cevap veremediler diye yaymak yerine tamam cevap veremedi diyip durdular degil mi ?

Kimse o sorulara cevap vermedigi icin gelip burda arastirma yapiyorsun degil mi cunku Dunyad tek akilli sen ve senin gibiler o yuzden Kimse cevap vermedi o yuzden Senin Arastirmana'da Gerek yok degil mi ?

Ya Gercekten Komedisin

Yasin kac senin Super Zeka ?

Son düzenleme:

Ekler

• IMG_20251104_203745.webp
    IMG_20251104_203745.webp
    30.4 KB · Hit: 5
  • IMG_20251104_203718.webp
    IMG_20251104_203718.webp
    75.4 KB · Hit: 5

Hocam aklınıza takılan soru sayısı 216 mı, 176 mı, 56 mı? Karar verseniz iyi olur hocam. Her konuda farklı sayı veriyorsunuz. Kur’an’ı bitirmişsiniz zaten (!!!).

Zaten bitirdiğiniz bir kitapta aklınıza takılan soru sayısının sabit olması lazım. Yani çok mu zor sabit bir sayı belirlemek? Bu dediğinizde bile bir çelişki var. O zaman siz yalan mı söylüyorsunuz? Belki de Kur’an’ı bitirmediniz, belki de soruları internetten buluyorsunuz?

Yani “her konuda rastgele sayı sallıyorum” derseniz eğer, neden rastgele sayı sallıyorsunuz ki? Ne gerek var?

SDFGHSDFHSADFGJSFGJSF

Kafan mi guzel Senin ?

Nasilda Cevabinda Insanlari manipule etmeye calisiyorsun XD

Saldirmak Sadece Kufur veya hakaretle Olmuyor Eger ''defalarca'' Kuran'da Hata buldum diye Konu acarsan heleki zaten Daha once fark edilen ve insanlarin uzerinde konustugu veya tartistigi Seye '' Buldum '' dersen Niyetin'i anlamamak icin A*tal olmak gerek

Bak tekrar ediyorum su kendini zeki gibi gosterip oncedfen tartisilmis seye ''buldum'' yazma bari mesela ''Kuran'da yanlis mi yaziyor ?,Kurandaki bu ayet hata mi ?'' vs. gibi Daha cok ogrenmeyi amaclayan Aklina takilan seylere cevap arayan bir baslik olsa hadi neyse Her seferinde ''Buldum,Ettim'' Gibi kelimler kullanip niyetini belli ediyorsun zaten

Ayrica ''Bir müslüman gelse konu açsa kuranı kerimde mucize buldum dese onada objektif ol böyle başlık koyma veya islamı yüce göstermeye çalışma diyecek misin?'' HAHAHAHAHA

Sen gercekten bizi Ne saniyorsun ?
Biri gelip kuran'da mucize buldum derse ve Daha once kimse bulmamis ise ve gercekten mantiukliysa akla yatiyorsa tebrik ederiz AMA eger Senin gibi Zaten birinin Buldugu Bir sey ise heleki senin gibi zaten uzerine cok konusulmus bir sey ise Zaten var diye Bilgilendiriz

He senin gibi Surekli mucize buldum diye konu acarsa ayni sekilde (Bos bos) O zaman Ona'da '' Amacin Ney ? ,Reis bos yapma'' vs. Deriz

Iki yuzlu degiliz merak etme

Simdi bos yapmayi birak ve gercekten aklina takiliyorsa git arastir konu acarak safsata yapma
Yahu buldum diyorumda sanki ben icat ettim ilk ben keşfettim mi diyorum.Banane kim daha önce tartışmış kim cevaplamış ben kendime bakarım.Bulmaktan maksat aslında orda buldum demek istemedim kardeşim ordaki kelimenin 122. manasına bakıcaksın aslında keşfettim demek olduğunu öğreneceksin !

Madem o kadar objektifsin adilsin eşitliği savunuyoruz birisi kurandan mucize buldum dediği zaman onada böyle kız bağır müslümanın hoş görüsünü böyle göster tamam mı kardeş.Sanki her gün aynı konuyu açıyoruz her biri farklı konuların farklı ayetleri ne anlatıyorsun sen ?
Napıyorsan yap şimdi konuyu ana amacından saptırma.Madem sevmiyorsun niye giriyorsun konulara.Sevmediği yerde duran insanıda ilk defa görüyorum.Bak işine

Hocam aklınıza takılan soru sayısı 216 mı, 176 mı, 56 mı? Karar verseniz iyi olur hocam. Her konuda farklı sayı veriyorsunuz. Kur’an’ı bitirmişsiniz zaten (!!!).

Zaten bitirdiğiniz bir kitapta aklınıza takılan soru sayısının sabit olması lazım. Yani çok mu zor sabit bir sayı belirlemek? Bu dediğinizde bile bir çelişki var. O zaman siz yalan mı söylüyorsunuz? Belki de Kur’an’ı bitirmediniz, belki de soruları internetten buluyorsunuz?

Yani “her konuda rastgele sayı sallıyorum” derseniz eğer, neden rastgele sayı sallıyorsunuz ki? Ne gerek var?
Sorular sabit kalmıyor ki bazen eksiliyor bazen artıyor.Geçen 2 tane soruyu sildim mesela aşırı basit ve saçma olduklarını farkettim sildim defterden.Sonra hadis ile alakalı soruları komple sildim.Ben öyle hiç birşeye körü körüne savunmam kimseylede dalga geçip sen islama saldırıyorsun diyip yada sen kuranda mucize bulmussun imkansız diyip ortalığı karıştırmam.Ama bunu yapan bazı arkadaşlardan yana olmanız açıkçası kalbimi kırdı sizden beklemezdim.

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,157,948
Üyeler
183,923
Son üye
haredur
Geri