Rehber KVKK Şikayet ve işlenen adımlar

ApRâ

Cezalı
80+ Silver
En İyi Cevap
1
Reaksiyon skoru
1,862
Hepinize merhabalar, birçok kişinin KVKK'ın işleyişinde bilgisi yok bu konuda verilerimi silmeyen bir foruma şikayet talebi oluşturacağım bu da sizin için bir rehber olur.
KVKK mı daha üstmüş forum kuralları mı, bunu birlikte göreceğiz.

Verileri silme talebinde bulunup eğer bu kabul edilmiyorsa bunun bir suç olduğunu ve cezasının olduğu aklınızda bulunsun.
1642943990948.png

Öncelikle şunu unutmayın.
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun 13’üncü maddesinin (1) numaralı ve 14’üncü maddesinin (2) numaralı fıkrası gereğince Kurumumuza başvurmadan önce veri sorumlusuna başvurmanız yasal bir zorunluluktur.

Veri sorumlusuna başvuru yapılmadan Kurumumuza intikal eden şikayetler incelemeye alınamamaktadır.

Veri sorumlusu tarafından başvurunuzun reddedilmesi, verilen cevabın yetersiz bulunması veya 30 gün içinde başvurunuza cevap verilmemesi hallerinde, veri sorumlusunun cevabını öğrendiğiniz tarihten itibaren 30 ve her halde başvuru tarihinden itibaren 60 gün içinde şikayette bulunabilirsiniz.
Aksi takdirde, şikayetiniz geçersiz sayılacaktır.

Şikayet oluştururken şikayet sebebinizi ve şikayet edilen veri sorumlusunu net bir şekilde ifade ediniz.
www.kvkk.gov.tr
  • Adresine gidip > Şikayet modülü kısmına giriş sağlıyoruz.
Bilgilerimizi doldurduktan sonra sol kısımdan şikayetler > sağ kısımdan şikayet oluştur diyoruz ve açılan ekranda bilgileri dolduruyoruz.

1642943170849.png

Sonrasında formu gerekli şekilde dolduruyorusunuz. Domain sahibinin adını öğrenmek için isimtecil gibi sorgu yapan sitelere site adresini yazabilirsiniz.

Şikayet talebi kısmı önemli, burada en doğru nedeni belirtmeniz önemli.

Adsız.png

Gerekli şekilde doldurduktan sonra ileri deyip forumu onaylıyorsunuz.

Sonrasında işlem takibini buradan yapabilirsiniz.

1642943666422.png

Bu konuyu rehber olarak açtım, gelişmeleri de aynı şekilde konuya ekleyeceğim.

17. Maddenin 2.fıkrasında yazan silmeyen veya anonim hale getirmeyen cümlesi gereği şikayet ettiğin yer anonim halde saklıyorum derse ki sanırsam technopatı şikayet ettin gizlilik bildirimini okudum ve anonim halde sakladığını yani kimliğini hiçbir türlü açığa çıkarmadığını yazıyor. Yani böyle bir şikayete hakkın yok sanırsam çünkü kayıt olurken bu şartları kabul etmiş oluyorsun yani forum ile senin aranda bir sözleşme yapılmış oluyor.

17. Maddenin 2.fıkrasında yazan silmeyen veya anonim hale getirmeyen cümlesi gereği şikayet ettiğin yer anonim halde saklıyorum derse ki sanırsam technopatı şikayet ettin gizlilik bildirimini okudum ve anonim halde sakladığını yani kimliğini hiçbir türlü açığa çıkarmadığını yazıyor. Yani böyle bir şikayete hakkın yok sanırsam çünkü kayıt olurken bu şartları kabul etmiş oluyorsun yani forum ile senin aranda bir sözleşme yapılmış oluyor.
Hesabın anonim olarak kalması için hesabın tüm verilerinin farklı bir isimde olması gerekir. Bir üye tıklayıp geçmiş mesajlarımı ve geçmiş isimlerime ulaşıyorsa bu anonim olarak saklamak değildir.

Ek olarak ben x sitesinde bir verimin bulunmasını istemiyorsam bunu talebim ile silmek durumundalar.

Hepinize merhabalar, birçok kişinin KVKK'ın işleyişinde bilgisi yok bu konuda verilerimi silmeyen bir foruma şikayet talebi oluşturacağım bu da sizin için bir rehber olur.

Verileri silme talebinde bulunup eğer bu kabul edilmiyorsa bunun bir suç olduğunu ve cezasının olduğu aklınızda bulunsun.
Alıntıyı görüntüle

www.kvkk.gov.tr
Bilgilerimizi doldurduktan sonra sol kısımdan şikayetler > sağ kısımdan şikayet oluştur diyoruz ve açılan ekranda bilgileri dolduruyoruz.

Alıntıyı görüntüle

Sonrasında formu gerekli şekilde dolduruyorusunuz. Domain sahibinin adını öğrenmek için isimtecil gibi sorgu yapan sitelere site adresini yazabilirsiniz.

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Teşekkürler bende mail olarak atmıştım aylar önce silinmemişti dönüşte almadım neyse diyip devam ettim ama gerçekten artık şu hesabın silinmesini istiyorum umarım yardımcı olurlarlar güzel konu.

Teşekkürler bende mail olarak atmıştım aylar önce silinmemişti dönüşte almadım neyse diyip devam ettim ama gerçekten artık şu hesabın silinmesini istiyorum umarım yardımcı olurlarlar güzel konu.
Hesabınız zaten anonim kimseden kişisel veri talep etmiyoruz. KVKK'yı da iyi anlamak lazım misal burada illegal iş yaptınız sonra bize dediniz ki bizim her şeyimizi silin o zaman asıl biz illegal iş yapmış delil yok etmiş oluruz :) giriyorum profiline zaten anonimsin adın mı yazıyor telefonun mu? neyin var :) Burada kendini ister anonim yaparsın ister kimliğini açarsın bu forum bu özgürlüğü her kullanıcına tanıyor teşekkürler

Hesabınız zaten anonim kimseden kişisel veri talep etmiyoruz. KVKK'yı da iyi anlamak lazım misal burada illegal iş yaptınız sonra bize dediniz ki bizim her şeyimizi silin o zaman asıl biz illegal iş yapmış delil yok etmiş oluruz :) giriyorum profiline zaten anonimsin adın mı yazıyor telefonun mu? neyin var :) Burada kendini ister anonim yaparsın ister kimliğini açarsın bu forum bu özgürlüğü her kullanıcına tanıyor teşekkürler
Açıkçası kullanıcı adı dahil kişisel veridir, 6 kere haklı olduğum konuda rapor attım red yedim, adam başka konu da yazdığının tersini yazıyor uyarı almıyor kanıt atılınca bak hatasını anlamış deniyor 6 red yedikten sonra benim aldığım uyarı iftira oluyor, iftira nerede? 6 kere haklı sebeple raporlanmış birinin tanıdığınız mı nedir bu savunma dememde mi? bu fikre iten zaten o an ilgilenen moderatörün ta kendisidir. Hadi beni geçelim adam kuduz bünyeye bağlı bünyen iyiyse bir şey olmaz yazıyor bakın diyorum konu sağlık lütfen yanlış bilgi diye işaretleyin red yiyorum yani ya bana gareziniz vardır ya da tanıdığınızdır buna bu fikre itilmek denir ki yasal olarak bile burada iftira değil fikre itilen şahıs olurum böyle bir yönetim biçiminde de hiç bir mesajım bulunmasını haklı olarak istemiyorum haksız uyarıyı silin dediğim de gereksiz uzatan da egoist mod takımıydı kvkk'yı okuması gereken sizsiniz maalesef şahsi olarak kullanıcı adım veyahut mail adresim siz bile erişebilseniz anonim değildir. İyi forumlar
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Örnek hemen düşeyim ki iftira diye çıkmasınlar ortaya
Screenshot_2023-03-17-13-54-50-397_com.android.chrome.jpg

Ne zamandır sağlık sizin egonuzdan değerli oldu adam başkasının githubını benim diye atıyor adam başka ülke de başka birisi kanıtlıyorum böyle bir kural mı var deniyor şimdi iftira nerede bu kadar haklı raporda red yedikten sonra ya bana kasıt vardır ya da tanıdığınızdır he ikisi de değilse bu fikre itenin problemidir. Ne sağlık ne sahtecilik ne de forumda satışına izin verdiğiniz ve raporlarımı reddettiğiniz 10 liraya satılan valorant full set hesaplar üzerinden yapılan dolandırıcılıklar ne akıl karıdır ne anlaşılması zor şeyler. Şahıs mesul olsa da her şeye uyarı veren modlar bu kadar bariz şeylere red veriyorsa ve sonra bana iftira atıyor diyorsa işte yaptığınız yönetim şekli budur denir.
Herkese iyi forumlar.

Sadece ezbere konuşanlar için gerekli kanun.

Kullanıcı adının kişisel veri olduğunu bilmeden çarpıtan yöneticiler için gerekli bilgi.

Son düzenleme:

Alıntıyı görüntüle

www.kvkk.gov.tr

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Konu hakkında gelişme var mı? Şikayetinizin durumu nedir?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,161,804
Üyeler
184,502
Son üye
aeroblast4
Geri