L-KARNİTİN ZARARLARI NELERDİR?

Reaksiyon skoru
11
Merhabalar bugün bimden 40ml lik L-karnitin tüpü aldim. İnternette baya araştırdım ama tam bi sonuç bulamadım. Sorum şudur ki bu karnitin saç dökülmesi gibi şeylere yol açar mi. Araştırmalarıma göre karnitin ve keratin farklı şeylermiş. Keratin, daha hızlı kas gelişimi sağlıyormuş ve eğer genlerinde saç dökülme payı varsa bu süreci hızlandırıyomuş. Eğer yanlışım varsa düzeltin. Ancak L-karnitin hakkında pek bişey bulamadım. Ayrıca dıger bi sorum karnitini spor öncesi mi sonrası mi kullanmam lazım. Aydinlatirsaniz sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim

Merhabalar bugün bimden 40ml lik L-karnitin tüpü aldim. İnternette baya araştırdım ama tam bi sonuç bulamadım. Sorum şudur ki bu karnitin saç dökülmesi gibi şeylere yol açar mi. Araştırmalarıma göre karnitin ve keratin farklı şeylermiş. Keratin, daha hızlı kas gelişimi sağlıyormuş ve eğer genlerinde saç dökülme payı varsa bu süreci hızlandırıyomuş. Eğer yanlışım varsa düzeltin. Ancak L-karnitin hakkında pek bişey bulamadım. Ayrıca dıger bi sorum karnitini spor öncesi mi sonrası mi kullanmam lazım. Aydinlatirsaniz sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim
Karnitin yag yakimi icin kullanilir (spordan 15-35 dk once alinir), herhangi bir zarari yoktur, ama hassas birisiyim bana uygun mu degil mi diye dusunuyorsaniz doktora basvurun sonra kullanin.

Kreatin kaslarda su toplamasını, antrenmandan once performans artısını ve kas buyumesi hızında artısı destekleyen bir supplementtir.
L- karnitin ise vücudumuzdaki yağ hücrelerinin enerjiye dönüstürülmesini destekleyen bir supplementtir. Benim de bir hafta önce yağ yakma amacıyla almaya basladıgım L karnitini Çoğu spor hocası ve eczacılar antrenmandan önce alınması gerektigini soyluyor. Ben sabah uyandıgımda alıyorum.

L-karnitin yağ yakıcı diye biliyorum spor öncesi tüketip spor yapman gerek daha hızlı yağ yakıyosun.

Yüksek dozda kullanmadığın sürece bir zararı yok ama harici yan etkileri var ve bim'de satılan ürünlerin içeriği çok iyi değil..

Geri