Neler Yeni

Laiklik mi şeriat mı?

Status
Bu konu kilitlenmiştir.

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Şeriatta din sömürülür, laiklik daha iyi.
Soruyu kendinize göre düzenlemeyin. Kuranda yazan şeriat mı laiklik mi? Yani değiştirilmiş şeriat ya da çarpıtılmış şeriat mı laiklik mi diye sormuyorum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,931
İsim
Sir Alex Ferguson
İlgilendiği Kategoriler
Konsol, Eğitim, Yazılım-Kodlama
Soruyu kendinize göre düzenlemeyin. Kuranda yazan şeriat mı laiklik mi? Yani değiştirilmiş şeriat ya da çarpıtılmış şeriat mı laiklik mi diye sormuyorum.
Yanlış anladınız, laiklik tercihim olur çünkü şeriat uygulanırsa iktidar kendilerince şeriat uydururlar, halkı dinle sömürürler Osmanlı'nın son zamanlarında yaptığı gibi.
Ama sömürmeyecek olsa bile laiklik derim çünkü din ve devlet işleri bence birbirinden ayrılmalı, şeriat uygulanan ülkeler başarısız oluyor çağa ayak uydurulamaz şeriatla.

HomerSer

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
770
İsim
Utku Şeref
Ben en son bir cevap yazacağım. Şu an anketörüm.
ben en son yazacağım dersen bunun sonu hiç gelmez biz senin de cevabını merak ettik neden ben anketörüm diyip cevaplamaktan kaçınıyosun anlamıyorum

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Laiklik mi şeriat mı?
Cevabınızı verirken "açıklama" ekleyin lütfen.
Lütfen soruyu sadece ve sadece Müslüman kullanıcılar tarafından yanıtlandırılsın.
(Müslüman olmayan kişilerin yanıtları değersizdir. Nedeni ise cevapları bellidir.)
İslam'a göre laiklik çok zıttır ancak bu çağda laiklik destekliyorum he şeriat gelsin demiyorum ama islam devlet işlerine kadar karışan bir dindir ayıramazsın ama böyle hocalar böyle tarikatlar , Allahım peygamberim diyip dolandıranlar bitmeden bu olmamalı ve bu yüzden artık laiklik olmalı.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Şeriatta din sömürülür, laiklik daha iyi.
Yanlış sözde şeriat din sömürülür gerçek şeriatı şuan kimse uygulamaz ve uygulanamaz anca suudi arabistanda zengimnleri zengin eden şeriat uygulanır.

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
İslam'a göre laiklik çok zıttır ancak bu çağda laiklik destekliyorum he şeriat gelsin demiyorum ama islam devlet işlerine kadar karışan bir dindir ayıramazsın ama böyle hocalar böyle tarikatlar , Allahım peygamberim diyip dolandıranlar bitmeden bu olmamalı ve bu yüzden artık laiklik olmalı.
Soruya mevcut iktidarı karıştırmadan cevapla lütfen.

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Soruya mevcut iktidarı karıştırmadan cevapla lütfen.
Dediğim bu.
Eğer en doğru şekilde uygulanabilinilecek şartta kabul edilirse laiklik olamaz islam'a göre istiyeyim istemeyeyim doğru olan bu ama sadece müslümanlara olmalı diğer dinler farklı işlemeli e aklınızda yobaz gözükmesin sonra kırılırım ben sahte şeriatı desteklemiyorum hatta ona göre laiklik en iyisi.

Fabrizio Romano

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
O zamanın şeriatını hiç görmedim ama adillik sağlanırsa Allahın emirlerini seçerdim belki ama hiç yaşamadım.
Şu konuya son noktayı koyduğun için teşekkür ederim.
Bu zamana kadar ben hiç dini çarpıtmayan, din kitaplarına yorumunu katmadan yöneten görmedim. Çok açık bir şekilde şeriat olunca insanlar kendi avantajı için kitapta yazmayanları bile söylüyorlar. 👌👍

Liberal Kenobi

80+ Bronze
Şimdi bişey diyeceğim de, neyse... Tabi ki Laiklik. Nedeni ise şu; Şeriat olan ülkelerdeki durumu söylettirmeyin bana bak afganistana. Başka bir şey demiyorum.

DeH$et

80+ Silver
Şimdi bişey diyeceğim de, neyse... Tabi ki Laiklik. Nedeni ise şu; Şeriat olan ülkelerdeki durumu söylettirmeyin bana bak afganistana. Başka bir şey demiyorum.
Afganistan sömürülmüş bir ülke ve oraya bakıp şeriatın kötü olduğu sonucuna varamayız. Fransa da laik biz de laikiz ama benziyor muyuz desem hayır. Laiklik btw.

thErenSK

80+ Gold
En İyi Cevap
2
L A İ K L İ K
şeriatı savunanın aklından şüphe ediyorum. özellikle de kadın olan kişilerin.

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Afganistan sömürülmüş bir ülke ve oraya bakıp şeriatın kötü olduğu sonucuna varamayız. Fransa da laik biz de laikiz ama benziyor muyuz desem hayır. Laiklik btw.
L A İ K L İ K
şeriatı savunanın aklından şüphe ediyorum. özellikle de kadın olan kişilerin.
Müslüman olup olmadığınızı bilmiyorum ona göre değerlendirmeye alacağım. İslam'a mensup musunuz?

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,031,395
Üyeler
163,487
Son üye
ozyuurtonur
Top Bottom