- Konu Sahibi Konu Sahibi
Soruyu kendinize göre düzenlemeyin. Kuranda yazan şeriat mı laiklik mi? Yani değiştirilmiş şeriat ya da çarpıtılmış şeriat mı laiklik mi diye sormuyorum.Şeriatta din sömürülür, laiklik daha iyi.
Soruyu kendinize göre düzenlemeyin. Kuranda yazan şeriat mı laiklik mi? Yani değiştirilmiş şeriat ya da çarpıtılmış şeriat mı laiklik mi diye sormuyorum.Şeriatta din sömürülür, laiklik daha iyi.
Yanlış anladınız, laiklik tercihim olur çünkü şeriat uygulanırsa iktidar kendilerince şeriat uydururlar, halkı dinle sömürürler Osmanlı'nın son zamanlarında yaptığı gibi.Soruyu kendinize göre düzenlemeyin. Kuranda yazan şeriat mı laiklik mi? Yani değiştirilmiş şeriat ya da çarpıtılmış şeriat mı laiklik mi diye sormuyorum.
Güncellemeden kasıt nedir?Laiklik çünkü şeriat bugünkü ihtiyaçları karşılayamaz, güncellenmesi lazım.
ben en son yazacağım dersen bunun sonu hiç gelmez biz senin de cevabını merak ettik neden ben anketörüm diyip cevaplamaktan kaçınıyosun anlamıyorumBen en son bir cevap yazacağım. Şu an anketörüm.
Kaçsam en başta ben cevap vermeyeceğim derim.ben en son yazacağım dersen bunun sonu hiç gelmez biz senin de cevabını merak ettik neden ben anketörüm diyip cevaplamaktan kaçınıyosun anlamıyorum
İslam'a göre laiklik çok zıttır ancak bu çağda laiklik destekliyorum he şeriat gelsin demiyorum ama islam devlet işlerine kadar karışan bir dindir ayıramazsın ama böyle hocalar böyle tarikatlar , Allahım peygamberim diyip dolandıranlar bitmeden bu olmamalı ve bu yüzden artık laiklik olmalı.Laiklik mi şeriat mı?
Cevabınızı verirken "açıklama" ekleyin lütfen.
Lütfen soruyu sadece ve sadece Müslüman kullanıcılar tarafından yanıtlandırılsın.
(Müslüman olmayan kişilerin yanıtları değersizdir. Nedeni ise cevapları bellidir.)
Yanlış sözde şeriat din sömürülür gerçek şeriatı şuan kimse uygulamaz ve uygulanamaz anca suudi arabistanda zengimnleri zengin eden şeriat uygulanır.Şeriatta din sömürülür, laiklik daha iyi.
Soruya mevcut iktidarı karıştırmadan cevapla lütfen.İslam'a göre laiklik çok zıttır ancak bu çağda laiklik destekliyorum he şeriat gelsin demiyorum ama islam devlet işlerine kadar karışan bir dindir ayıramazsın ama böyle hocalar böyle tarikatlar , Allahım peygamberim diyip dolandıranlar bitmeden bu olmamalı ve bu yüzden artık laiklik olmalı.
Dediğim bu.Soruya mevcut iktidarı karıştırmadan cevapla lütfen.
Şu konuya son noktayı koyduğun için teşekkür ederim.O zamanın şeriatını hiç görmedim ama adillik sağlanırsa Allahın emirlerini seçerdim belki ama hiç yaşamadım.
Afganistan sömürülmüş bir ülke ve oraya bakıp şeriatın kötü olduğu sonucuna varamayız. Fransa da laik biz de laikiz ama benziyor muyuz desem hayır. Laiklik btw.Şimdi bişey diyeceğim de, neyse... Tabi ki Laiklik. Nedeni ise şu; Şeriat olan ülkelerdeki durumu söylettirmeyin bana bak afganistana. Başka bir şey demiyorum.
Afganistan sömürülmüş bir ülke ve oraya bakıp şeriatın kötü olduğu sonucuna varamayız. Fransa da laik biz de laikiz ama benziyor muyuz desem hayır. Laiklik btw.
Müslüman olup olmadığınızı bilmiyorum ona göre değerlendirmeye alacağım. İslam'a mensup musunuz?L A İ K L İ K
şeriatı savunanın aklından şüphe ediyorum. özellikle de kadın olan kişilerin.