bana beko derler
80+ Silver
- Katılım
- 30 Ocak 2021
- Mesajlar
- 4,525
- En İyi Cevap
- 2
İnceleme - Lian Li Lancool II Mesh incelemesi
Merhaba, bugün sizlere Türkiye'ye yeni gelmiş olan Lian Li Lancool II Mesh model kasayı inceleyeceğim. Ürünün resmi sitesi. https://lian-li.com/product/lancool-ii-mesh-rgb/ Kasanın kağıt üstündeki özelliklerle başlayalım. Fan Fanların bağlantısıyla başlayalım. Fanların üçü de birbirine...
forum.donanimarsivi.com
Merhaba, 8 Nisan'da inceleme paylaşmıştım kasayı aldığımda.
Şimdi o zamandan bu zamana kadar kasa hakkında olumlu, olumsuz yorumlarımı sizlerle paylaşacağım.
Kırmızı renkli başlıklar beğenmediğim özellikler.
Yeşil renkli başlıklar beğendiğim özellikler.
Mavi renkli başlıklar yarı yarıya beğendiğim özellikler.
Radyatör Aparatı
Bu aparatı beğenmedim. Öne PF360 takmaya çalıştım bu radyatörün 4 farklı montaj şekli var. 4 şekliyle de denedim dördünde de ''tubes down'' şeklinde 360mm radyatör takmak istediğiniz zaman pompa işlemciye yetişmiyordu. ''Tubes up'' şeklinde montaj yapınca rahatlıkla yetişiyor o yönden sıkıntı yok.
Tubes Down;
Tubes Up;
Kablo Gizleyen Metal Plakalar ve Arka Temperli Cam
İlk aldığınızda çok güzel ya kablolarımı saklıyor hem de temperli menteşeli cam oo falan diyorsunuz ama kasayı kullandıktan sonra aklınıza şu soru geliyor. Kablo gizleme metallerini görmek için mi temperli cam tasarımı yapıldı? Evet, çok saçma değil mi Yan panelin temperli cam olması bana saçma geldi. Kasayı gereksiz ağırlaştırıyor neticede kocaman 4mm kalınlığında bir temperli cam. Metal koysalar ince saclı, daha hafif olurdu. Ne de olsa kasanın arkasıyla işimiz yok. Metal plakalar güzel kablolama yapmazsanız pot duruyor ve yan paneli kapatamıyorsunuz. Güzel kablolama yapsanız bile 1 tane vidayla tutturuluyor o metal parçalar. 1 tane vidayla tutturduğunuz için de sallanıyor. Dengelenmesi açısından 2 vidayla tutturulması gerekirdi. Kontrolcü için bir metal parça var onun üstüne kontrolcü koymanızı düşünmüş Lian Li, güzel düşünmüş. Ancak sıkıntı şurada, kabarık bir kontrolcüye sahipseniz sığmıyor. Kemik gibi kontrolcü koymanız gerekiyor.
Örneğin şöyle kontrolcüler sığıyor;
Şunlar sığmıyor;
Fanlar
3 adet fan ile geliyor. Maalesef fan çoklayıcı yok yani anakartınızda 3 adet SYS FAN portu olmalı veya fan kontrolcü tarzında bir şeye sahip olmanız gerekli. Bu bayağı saçma bir şey. 20 liralık çoklayıcıyı neden kutu içerisine koymazlar şaşırıyorum açıkçası. Dahili gelen fanlar 49.25 CFM gücünde güzel fanlar. Maksimum devirde çok az ses yapıyor ama kulaklık takılıyken duymazsınız. Fanların uçları normal 3 pin 5V ARGB başlığından değil, DRGB başlığı var. Yani fanları tek tek ARGB kontrolcü alayım ona takayım yapamıyorsunuz. Aynı şekilde daisy chain kontrolcüyü de ARGB kontrolcüye takınca algılamıyor. Anakarta takmanız gerekiyor yoksa görmüyor. SATA ile bağlarsanız kasanın üstündeki C ve M tuşlarıyla renk ayarı yapılabiliyor ama öyle olunca da 7-8 tane mod ile sınırlı kalıyorsunuz.
Lancool II Mesh'ten çıkan fanların LED'lerinin başlığı bu şekilde;
HDD Kızağı
3 adet HDD kızağı bulunuyor. HDD montajı aşırı basit hatta hayatımda gördüğüm en kolay HDD montajlanabilen kasalardan birisiydi. Tamam çok güzel ama HDD kızağı kullanmayacaksanız sökmesi aşırı dert. Kasanın ön panelini söküyorsunuz sonra öndeki o 3 fanı tutan plakayı söküyorsunuz sonra HDD kızağını tutan 2 vidayı söküyorsunuz sonra HDD kızağını PSU tarafından düz çeviriyorsunuz sonra ön panelden HDD kızağını çekip çıkartıyorsunuz. Bu işlemi yaparken PSU'yu sökmem gerekti inanılmaz saçma bir montaj mekanizması.
SSD Montajı
Elinizdeki SATA veri kablosu veya SATA güç kablosu 90 derece ise yandınız. Kasadaki bütün SSD slotları düz SATA veri kablosu veya SATA güç kablosuna göre tasarlanmış. 90 derecelik bir kablo taktığınızda SSD havada kalıyor vidalayamıyorsunuz vidalasanız da 1 tane ile vidalayabiliyorsunuz bu da sallanıyor.
Üst Panel Sıvı Soğutma Desteği
Resmi olarak üst panele 240mm'ye kadar desteği var ancak bazı 280mm'lik sıvı soğutmalar da sığabiliyor. RAM boyutunuz, anakartınızın VRM heatsink tasarımının boyutu, aldığınız sıvı soğutmanın boyutu gibi etkenler var. Benim bu kısımda şansım yaver gitti. Üste 240mm resmi desteği olan kasaya 360mm sıvı soğutma taktım
Resim bırakayım oradan anlarsınız.
Vida delikleri tutmadığı için üste 2 adet fan taktım radyatörü de o fanlara tutturdum böylece 8 tane vidayla radyatörüm sabit ve sağlam bir şekilde duruyor. Üste neden 2 tane fan taktığım kısmına gelirsek şöyle açıklayayım. Önde biliyorsunuz USB bağlantıları kulaklık bağlantıları falan var. Onların olduğu yerde metal bir parça var. Bu metal parça 240'lık sıvı soğutmaları düşünülerek tasarlandığı için 360'lık radyatör takmak istediğinizde engelliyor. Bu sebeple üste 2 adet fan taktım böyle yaptığımda metal çubuğa çarpmamış oldu ve 360'lık radyatörüm resimde gördüğünüz gibi montajlanabildi.
Dahili Gelen Kontrolcü
Anakartınızda ARGB portu yoksa SATA ile bağlayıp kullanmanız güzel bir detay. Bazı kontrolcüler Reset Switch tuşunu işgal ediyor o tuşu kullanamıyorsunuz bu kasada C ve M isminde 2 adet tuş var limitli de olsa fanlarınıza ayar yapabiliyorsunuz. ''C'' harfi sabit renk ayarı yapmanıza yarıyor, ''M'' harfi mod ayarı yapmanıza yarıyor. Renk geçişi, rainbow efekti, yanıp sönme efekti gibi güzel efektler var. Çok detaylı değil ama ARGB portu olmayanlar için yine de güzel bir özellik ayrıca reset tuşunu işgal etmiyor.
Kablolama
Kablolama yönünden oldukça başarılı fazla bir şey söylemeye gerek yok.
Mesh PSU Shroud Panel
Düşünce güzel, performans güzel, görüntü berbat Alttaki fan oraya ışık yansıttığı için kablolar gözüküyor. Güzel kablolama yapmazsanız karmakarışık kablolar size bakıyor. Renkli kabloları olan bir güç kaynağı kullanıyorsanız daha kötü bir görüntüyle karşılaşıyorsunuz.
Malzeme Kalitesi
Çok ağır. Gerçekten ağır. Sadece alttaki toz filtresi plastik onun dışında tamamen metal bir kasa. Hiçbir yerinde plastik parça yok. Kaliteli bir ürün aldığınızı iliklerine kadar hissediyorsunuz.
Ön Portlar
C ve M isminde 2 adet tuş olması çok güzel olsa da 2 adet USB 3.0 ve 1 adet 3.5mm jak girişiyle sınırlı olması kötü. 1 tane de Type-C girişi var ama onu ayrı satın almanız gerekiyor delik var ama port yok şaka gibi Bir de ucuz da değil 150 TL falandı. Tamam çoğu anakartta Type-C yok bile ama neden port deliği açıp da port koymamışlar bayağı saçma.
Ben yaşadığım tecrübeleri aktardım, bu kasayı kullanıp farklı sorunlar yaşayanlar veya benim yazdıklarımı daha kolay yapanlar vs. vardır illa ki. Ben böyle bir konu açarak kullanıcı deneyimi paylaşmak istedim. Kasanın şu anki fiyatı ortalama 1200 TL. 1200 TL'ye bu kasayı almak yerine Phanteks P500A Eclipse Mesh almanız daha mantıklı bir tercih. Bu kasa için tavsiye ettiğim maksimum fiyat 1000 TL'dir. Daha üstü verilmez.
Okuyan okumayan herkese teşekkürler, şimdilik bu kadar.