Neler Yeni

Laptop %100 CPU kullanımı sorunu

LAHANAAA

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Rıza
Merhabalar, öncelikle bu konuyu açmamın sebebi, oyunlarda anlam veremediğim bir şekilde işlemcimin %100 kullanılması. Laptop kullanıcısıyım, masaüstü bilgisayarım da var; ancak hiç bu kadar yüksek CPU kullanımı olan bir durumla karşılaşmadım. Sadece bir oyun açıkken %100 CPU kullanımı yaşıyorum. Ekran kartı ise %80 ila %100 arası kullanım ile çalışıyor. Darboğaz mı diye baktım, %12 darboğaz oranı çıktı. Sizce ne yapmalıyım? Bu arada işlemcimi turbo modunda kullanıyorum. Ayrıca watt değerini 45 watt'a sabitledim. Acaba watt ile alakalı mı diye düşündüm.

Ekler

• ekran kartı.png
    ekran kartı.png
    36.9 KB · Hit: 30
  • işlemci.png
    işlemci.png
    41.2 KB · Hit: 34

SerhatKRbb

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
175
İsim
SERHAT BOZBAYIR
Merhabalar, öncelikle bu konuyu açmamın sebebi, oyunlarda anlam veremediğim bir şekilde işlemcimin %100 kullanılması. Laptop kullanıcısıyım, masaüstü bilgisayarım da var; ancak hiç bu kadar yüksek CPU kullanımı olan bir durumla karşılaşmadım. Sadece bir oyun açıkken %100 CPU kullanımı yaşıyorum. Ekran kartı ise %80 ila %100 arası kullanım ile çalışıyor. Darboğaz mı diye baktım, %12 darboğaz oranı çıktı. Sizce ne yapmalıyım? Bu arada işlemcimi turbo modunda kullanıyorum. Ayrıca watt değerini 45 watt'a sabitledim. Acaba watt ile alakalı mı diye
Hocam Normalde bu işlemci ile 4050 Genel oyunlarda %45--60 ile %100 calisir yani cok darbogaza sebebiyet vermez ama sizde sanirim arkaplanda calisan işlemcinise cok yük bindiren bir uygulama var

Urthemiel

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
457
İsim
Alperen
8 GB RAM takviyesi yapın sistem rahatlar. O işlemci o ekran kartına darboğaz yapacak bir işlemci değil.

LAHANAAA

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Rıza
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam Normalde bu işlemci ile 4050 Genel oyunlarda %45--60 ile %100 calisir yani cok darbogaza sebebiyet vermez ama sizde sanirim arkaplanda calisan işlemcinise cok yük bindiren bir uygulama var
Dediğiniz gibi olabilir, ancak arka planda herhangi bir şey açık bırakmıyorum. Sizin bir tavsiyeniz var mı?
Mesaj otomatik birleştirildi:

8 GB RAM takviyesi yapın sistem rahatlar. O işlemci o ekran kartına darboğaz yapacak bir işlemci değil.
Yakında ekstra 8 GB RAM takviyesi yapacağım, dediğiniz doğru olabilir. Yapınca tekrar deneyeceğim.

SerhatKRbb

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
175
İsim
SERHAT BOZBAYIR
Dediğiniz gibi olabilir, ancak arka planda herhangi bir şey açık bırakmıyorum. Sizin bir tavsiyeniz var mı?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yakında ekstra 8 GB RAM takviyesi yapacağım, dediğiniz doğru olabilir. Yapınca tekrar deneyeceğim.
Benimde düşüncem o yönde Ram takviyesi iş görebilie

Top Bottom