Neler Yeni

Laptop 3 ay kapalı kaldı pil şarj almıyor

Stk3535

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Sıtkı Efe Kutlu
Merhabalar. Benim sorum şu, normalde şarj edildiğinde şarj kablosu takılı olmadan az da olsa kullanabildiğim laptopumun pili artık şarj almıyor ve şarj kablosu olmadan da çalışmıyor kabloyu çekince de kapanıyor. Laptopumu 3 aylığına memlekete gitmem gerektiği için evde bırakmıştım 3 ay sonra döndüğümde pilin artık şarj almadığını fark ettim. 3 ay boyunca kapalı kaldığı için bu sorunun oluştuğunu düşünüyorum. Görev çubuğunda "%0 kullanılabilir (prize takılı)" olarak gözüküyor. Ayrıca CMD de "powercfg /batteryreport" yaptığımda "Unable to perform operation. An unexpected error (0x10d2) has occurred: Kitaplık, sürücü veya medya havuzu boş." hatasını alıyorum. Sizce pilim kurtarılabilir mi? Yoksa yeni pil almanın yolu görünmüş müdür?

Not: Laptopun markası Casper Nirvana NB 15.6, Pil A32-A15 Pil Li-Ion A32-A15 10.8V 4400mAh 47Wh

Leaden_Viever

80+ Bronze
Yeni batarya al dene ama batarya sağlam olup bilgisayarda bir sıkıntı olabilir

SAKAL

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
54
İsim
Taha-Gözübüyük
Merhabalar. Benim sorum şu, normalde şarj edildiğinde şarj kablosu takılı olmadan az da olsa kullanabildiğim laptopumun pili artık şarj almıyor ve şarj kablosu olmadan da çalışmıyor kabloyu çekince de kapanıyor. Laptopumu 3 aylığına memlekete gitmem gerektiği için evde bırakmıştım 3 ay sonra döndüğümde pilin artık şarj almadığını fark ettim. 3 ay boyunca kapalı kaldığı için bu sorunun oluştuğunu düşünüyorum. Görev çubuğunda "%0 kullanılabilir (prize takılı)" olarak gözüküyor. Ayrıca CMD de "powercfg /batteryreport" yaptığımda "Unable to perform operation. An unexpected error (0x10d2) has occurred: Kitaplık, sürücü veya medya havuzu boş." hatasını alıyorum. Sizce pilim kurtarılabilir mi? Yoksa yeni pil almanın yolu görünmüş müdür?

Not: Laptopun markası Casper Nirvana NB 15.6, Pil A32-A15 Pil Li-Ion A32-A15 10.8V 4400mAh 47Wh
Bendeki laptopa 'da aynısı olmuştu. Çalışan batarya uzun süreli kullanım dışı ile boşalmış ve bir daha sarj tutmadı ölmüş yani. Bende sattım alan adam yeni batarya aldı ona

Starlex

80+ Silver

Laptopda sıkıntı yok gibi fakat acilen orjinal bataryanın almayı tavsiye ederim ve laptopların birden kapanması hiç sağlıklı olmaz

Stk3535

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Sıtkı Efe Kutlu
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bilgisayarda sorun olduğunu sanmıyorum. O halde yeni pil almam gerekecek bilgileriniz için çok teşekkür ederim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,021,408
Üyeler
161,851
Son üye
yuzonuc
Top Bottom