Neler Yeni

Laptop alıcam işlemciye karar veremiyorum.masterların yardımını bekliyorum

Corf09

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
27
İsim
Batuhan
Intel i3 1115G4 işlemci ve ryzen 5 5500u işlemciyi karşılaştırıyorum cpu.userbenchmark' a göre intel daha iyi çıkıyor ama intel 2 çekirdek 1.7 ghz , amd 6 çekirdek 2.1 ghz cpu clock speed bazında amd daha iyi ram konusunda ddr4 3200 destekliyor her ikiside. Önbellek olarak intel 6mb amd ise 8mb. Amd 7nm intel 10nm. Yani benim bilgime göre Amd çok daha iyi gözüküyor ama bazı sitelerde inteli öne çıkarıyor nedenini anlatabilecek var mı

Trexsons

80+ Silver
En İyi Cevap
1

Corf09

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
27
İsim
Batuhan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bu tür siteler genelde %100 doğru bilgi vermez, buradan karşılaşma yapmak yanlış olur.
siz olsanız hangi işlemciyi tercih edersiniz peki bu inteli de anlamıyorum çekirdek sayısı neden bu kadar az ve frekans olarak ta düşük

TİTAN.

80+ Platinum
Intel i3 1115G4 işlemci ve ryzen 5 5500u işlemciyi karşılaştırıyorum cpu.userbenchmark' a göre intel daha iyi çıkıyor ama intel 2 çekirdek 1.7 ghz , amd 6 çekirdek 2.1 ghz cpu clock speed bazında amd daha iyi ram konusunda ddr4 3200 destekliyor her ikiside. Önbellek olarak intel 6mb amd ise 8mb. Amd 7nm intel 10nm. Yani benim bilgime göre Amd çok daha iyi gözüküyor ama bazı sitelerde inteli öne çıkarıyor nedenini anlatabilecek var mı
Kanka ben amd derdim teknik anlamda daha iyi o sitelerde pazar paylarıda ekleniyor puanlamaya

Muhammed.eminn

80+ Bronze
siz olsanız hangi işlemciyi tercih edersiniz peki bu inteli de anlamıyorum çekirdek sayısı neden bu kadar az ve frekans olarak ta düşük
Ufak tefek oyunlar oynicam dersen direk AMDyi tercih et Intel apu konusunda ise yarayamayan bı marka ama yok sadece internette gezerim işlerimi hallederim dersen Intel tercih edebilirsin 😃

Corf09

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
27
İsim
Batuhan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ufak tefek oyunlar oynicam dersen direk AMDyi tercih et Intel apu konusunda ise yarayamayan bı marka ama yok sadece internette gezerim işlerimi hallederim dersen Intel tercih edebilirsin 😃
oyun oynamak için masaüstü bilgisayarım var. Bilişim okuyorum okulda lazım oluyor yanımda getir götür kod yazabileceğim bir şey arıyorum

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
barıs ozturk
kesinlikle amd alın derim . laptop da oyun oynıyacaksanız ıslemcınız bı hayli ısınacaktır bu yüzden amd öneririm hem performans ıcın hem de cok ısınmaması ıcın

Top Bottom