Öneri Laptop batarya kullanımı hakkında

uikN

80+
Reaksiyon skoru
1
Laptop: monster abra a5 12.1
Laptop 7/24 açık

7/24 açık olduğu için günde 7-8 kere %90 da fişten çıkarıyorum %10 da tekrar takıyorum sürekli şarj deşarj işlemi oluyor

Bunun programını bulamadım araştırdım %90 olunca otomatik durduruyor sonra kesiyor ya %90 da bırakıyor şarj etmeyi ya da %10 a düşürüyor otomatik tekrar şarj ediyor böyle bir şey varmış ama bulamadım

Şarjsız kullanmak tercihim değil elektrik kesintisinde anakart vs zarar görebilir birden kapanınca

Bu batarya ömrünün yüksek olması için ne yapmalıyım sürekli %100 de de kullanmak istemiyorum

Bataryayı yeni aldım orjinal değil ama yine pahalı 900 küsür orjinali 1500 falandı en son yükselmediyse

dostum ilettiğin gibi 90da fişi çıkarıp 10 da takman batarya önrünü korur ama bunun dışında bir çare yok gibi.

Gaming laptopta bataraya ömrünü yemekten pek kaçış yok ya, bende victus var sürekli şarjda kullanmamaya çalışıyorum şuan pildeyim mesela ama yani oyun oynicam saatlerce mecbur takıcam. Alalı 3-4 ay oldu şarjda kullanmaktan çoktan bataryayı yemeye başladım %5 oranında :D. Tam performans için şarja takmak şart e ölede olunca %100 de takılıp duruosun batarayayı yiyor. Kısır döngü.

bi program illa ki vardır ama bulamadım

Laptop 7/24 açık

7/24 açık olduğu için günde 7-8 kere %90 da fişten çıkarıyorum %10 da tekrar takıyorum sürekli şarj deşarj işlemi oluyor

Bunun programını bulamadım araştırdım %90 olunca otomatik durduruyor sonra kesiyor ya %90 da bırakıyor şarj etmeyi ya da %10 a düşürüyor otomatik tekrar şarj ediyor böyle bir şey varmış ama bulamadım

Şarjsız kullanmak tercihim değil elektrik kesintisinde anakart vs zarar görebilir birden kapanınca

Bu batarya ömrünün yüksek olması için ne yapmalıyım sürekli %100 de de kullanmak istemiyorum

Bataryayı yeni aldım orjinal değil ama yine pahalı 900 küsür orjinali 1500 falandı en son yükselmediyse
Asus'larda MyAsus uygulaması içinde %60, %80 ve tam dolum modları var. Benim cihazda sadece 80 ve tam dolum olduğundan %80 modunda ve sürekli şarjda kullanıyorum. Asus'un dediğine göre batarya ömrü uzuyormuş.

Laptop 7/24 açık

Şarj deşarj yapmak bataryayı çok daha hızlı öldürmekten başka işe yaramaz. Şarja takılı kullanabilecek durumdaysan öyle kullan boşuna pil döngüsü yapma. Sadece en az ayda 1 kere o ay hiç prizden çekmediysen bir kere çekip pilini bitir.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Asus'larda MyAsus uygulaması içinde %60, %80 ve tam dolum modları var. Benim cihazda sadece 80 ve tam dolum olduğundan %80 modunda ve sürekli şarjda kullanıyorum. Asus'un dediğine göre batarya ömrü uzuyormuş.
80 modu varsa evet bu da işlevli olacaktır. BIOS da da oluyor bazen bu ayar.

lenovo da bir mod var yüzde 60 da tutuyor bataryayı

Geri