Laptop BIOS şifresini unuttum 🤡

RTCLR JBAT1 CLR_CMOS bu üçünden fotoğrafta göremiyorum sanırım eklememişler ama yıllardır eski laptoplqrda bile var bu tuşlardan birini bulup ucuna tornovida dokundurtmsn yetiyor genelde attığın fotonun mavi kısmında olur ben göremedim bu üçünüde başka adı olabilir mi diyeceğim ama... sanmıyorum
Bütün pcb'ler mavi hocam. Sanırsam soldakini diyorsunuz, sol taraftaki pcb sadece USB'ler için. Resimlerde bir konnektör var, onun bağlandığı yeri açıp bakamıyorum malesef ki. igpu'nun altında bir tane parça olduğundan dolayı o söketin üstndeki plastik parça çıkarılamıyor. Şu anda kantin'de akşam yemeği yiyorum, güç tuşuna yaklaşık olarak 10 dakika basılı tuttum. Reddit'de okuduğuma göre 2 dakika güç tuşu yaklaşık 1-2 saatde bağlamadan beklersem sıfırlanması lazımmış. Genel olarak böyleymiş, bu işe yaramazsa zaten nalburdan patpat poşet alıp kargolayacağım. Umarım bu son denemem olur...

Bütün pcb'ler mavi hocam. Sanırsam soldakini diyorsunuz, sol taraftaki pcb sadece USB'ler için. Resimlerde bir konnektör var, onun bağlandığı yeri açıp bakamıyorum malesef ki. igpu'nun altında bir tane parça olduğundan dolayı o söketin üstndeki plastik parça çıkarılamıyor. Şu anda kantin'de akşam yemeği yiyorum, güç tuşuna yaklaşık olarak 10 dakika basılı tuttum. Reddit'de okuduğuma göre 2 dakika güç tuşu yaklaşık 1-2 saatde bağlamadan beklersem sıfırlanması lazımmış. Genel olarak böyleymiş, bu işe yaramazsa zaten nalburdan patpat poşet alıp kargolayacağım. Umarım bu son denemem olur...
Umarım sorununuz çözülür.

Garantisi varsa bozacak bir şey yapmayın garantiye gönderin

Garantisi varsa bozacak bir şey yapmayın garantiye gönderin
Daha önceden laptop'a bir M2 SSD takmıştım, laptop açıldı yani. Kullanım kılavuzunu hiçbir yerde bulamıyorum, bulabilsem okuyup sıçıp sıvazladım mı öğreneceğim.

Bios şifresi girmeden Laptop açılmıyor mu? O dediğin kullanıcı şifresi olmasın? Boşuna Bios ile uğraşıyorsun bu durumda. Bios şifresi Bios'a girişi şifreler. Bilgisayarın kullanılmasına engel olmaz.

Bios şifresi girmeden Laptop açılmıyor mu? O dediğin kullanıcı şifresi olmasın? Boşuna Bios ile uğraşıyorsun bu durumda. Bios şifresi Bios'a girişi şifreler. Bilgisayarın kullanılmasına engel olmaz.
BIOS şifresi direkt olarak bilgisayarı kilitliyor hocam.

Bios şifresi bilgisayarı kilitlemez.
Kullanıcı adın ekranda görünüyor mu?
At bir foto.
... Hocam cihazı açtığımda BIOS şifresi istiyor. Cihazın BIOS'una giriş yapmaya çalıştığımda değil.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

@peynirlipatates hocam senim dediğim işlem için bir öğretici video vs. var mı?

... Hocam cihazı açtığımda BIOS şifresi istiyor. Cihazın BIOS'una giriş yapmaya çalıştığımda değil.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

@peynirlipatates hocam senim dediğim işlem için bir öğretici video vs. var mı?
Bilmiyorum ki. Ben laptopta bios upd yaparken böyle çözmüştüm sorunumu bios sifremde sıfırlanmıştı

Video bulur musun hiç bilmiyorum laptop clear cmos tarzı yazardan belki bulursub

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,163,934
Üyeler
184,860
Son üye
tnhnmnts1
Geri