Neler Yeni

laptop boşta 70°C normal midir?

Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
murat akın

Bu laptop dün elime geçti kurulumu yaptım. Bugün stres testi yaptım. Cpu 93°C'yi gördü Gpu 85 °C'yi gördü sıcaklıklar pek normal değil gibi ama incelemelerde de yük altında ısındığını gördüm o yüzden biliyordum ancak boşta sadece Windows açıkken bile 65-70°C bandında geziniyor bu pek normal gelmedi. Daha soğuk çalışması için neler yapabilirim yardımcı olursanız sevinirim.

Sıcaklıklar çok sorun çıkarıyorsa iade etmeli miyim?(Üniversite için kullanmayı düşünüyorum en azından 5-6 sene sıkıntı çıkarmadan götürmesini istiyorum.)

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,535
İsim
Hacı
Bildiğim kadarıyla tufun soğutması çok iyi değilde, boşta bu değerler fazla bence.

Fizikl

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
337
İsim
Efkan Ege Ergün
Laptop sıcaklıklarını pek bilmem bu nedenle youtubeden veya forumlardan biraz bilgi araştırıp bilgisayarının sıcaklığını karşılaştırabilirsin bunun fışında laptoplar için bazı soğutucu standlar var belki soğutma konusunda biraz yardımcı olabilirler ama laptoplardan daha çok anlayan birileri yazsa daha iyi olur.

Charlster

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
309
İsim
Cihan Mert Karagöz
Ben GHelper kullanıyorum armoury crate yerine ayrıca işlemci güç sınırlarını en az %2 ye ayarladım boşta 45 i görüyorum

onurben

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
40
İsim
onur
hocam iade etceksen ve soğuk laptop istiyosan huaweri matebook d16 serisinden laptop var bende elimi koyuyorum elim üşüyor yazın şort giyiyorum bilgisayarı kucagıma koyyorum bacaklarım üşüyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
murat akın
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
hocam iade etceksen ve soğuk laptop istiyosan huaweri matebook d16 serisinden laptop var bende elimi koyuyorum elim üşüyor yazın şort giyiyorum bilgisayarı kucagıma koyyorum bacaklarım üşüyor
Hocam oyun oynamak da istediğim içim dediğiniz laptop bana pek uygun değil ama öneri için teşekkürler.

TİTAN.

80+ Platinum

Bu laptop dün elime geçti kurulumu yaptım. Bugün stres testi yaptım. Cpu 93°C'yi gördü Gpu 85 °C'yi gördü sıcaklıklar pek normal değil gibi ama incelemelerde de yük altında ısındığını gördüm o yüzden biliyordum ancak boşta sadece Windows açıkken bile 65-70°C bandında geziniyor bu pek normal gelmedi. Daha soğuk çalışması için neler yapabilirim yardımcı olursanız sevinirim.

Sıcaklıklar çok sorun çıkarıyorsa iade etmeli miyim?(Üniversite için kullanmayı düşünüyorum en azından 5-6 sene sıkıntı çıkarmadan götürmesini istiyorum.)
Değerler fazla kanka cihaz sıfırsa değişim isteyin

Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
murat akın
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

TİTAN.

80+ Platinum
cihaz 0.
Mesaj otomatik birleştirildi:

İşlemci boşta olmasına rağmen yüksek frekansta çalışıyor sıcaklığın sebebi bu olabilir mi?
Olabilir ama o kasada o sıcaklıklar cidden fazla gibi fan devrini arttırınca sıcaklık düşüyor mu ?

Ben GHelper kullanıyorum armoury crate yerine ayrıca işlemci güç sınırlarını en az %2 ye ayarladım boşta 45 i görüyorum
Asus tuf armoury crate Acer nitro da nitrosense var da nitrosense nereden indirebilirim konudan bağımsız

HDogus

80+ Bronze
G-helper kullan daha iyi hocam. Asus kontrol merkezi hem sistemi yoruyor hemde gereksiz ısınmasına sebep oluyor. Söylediğim programla bütün fonksiyonları aktif olarak kullanabiliyorsun.

Ekler

• 1687510630941.png
    1687510630941.png
    42.6 KB · Hit: 26
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,030,929
Üyeler
163,408
Son üye