Neler Yeni

laptop fanı kacta calısır

Berkyozclk

80+ Bronze
laptop aldım 1 ay oldu sadece meraken soruyorum normalde internette 10 15 sekme acıkken normal seviyede fan sesi duyuluyor normal derken rdr 2 oynadıgımdaki gibi duyulmuyor merak ettigim şey bu sesin hic olmaması kadar az olması mı gerek yoksa bu hafif fan sesi yine normal mi

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Fan sesi laptoplarda normaldir. laptoplardan sessizlik beklenmez.

Sakin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
152
İsim
Tolga
laptop aldım 1 ay oldu sadece meraken soruyorum normalde internette 10 15 sekme acıkken normal seviyede fan sesi duyuluyor normal derken rdr 2 oynadıgımdaki gibi duyulmuyor merak ettigim şey bu sesin hic olmaması kadar az olması mı gerek yoksa bu hafif fan sesi yine normal mi

İşlemci turbo mod kapatırsanız ses epey fark eder. Tabi performansda epey düşer. Güç planı oluşturup sessiz kalmanız gerektiğinde o planı kullanarak sessiz çalışabilirsiniz.

Berkyozclk

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İşlemci turbo mod kapatırsanız ses epey fark eder. Tabi performansda epey düşer. Güç planı oluşturup sessiz kalmanız gerektiğinde o planı kullanarak sessiz çalışabilirsiniz.
işlemcimle alakalı turbo mod vs yapmadım hic ayar yeri nerede onun
Mesaj otomatik birleştirildi:

laptopumda dengeli haricinde mod yok ama burasından mı bahsediyosun burası bende bu sekil azaltırsam ses kısılır ama performans duşer diyoarsan ellemeyecegim sadece merak icin sormustum zaten yine de sag ol
1696249305739.png

TİTAN.

80+ Platinum
İşlemci turbo boostunu kapat
İşlemci gücünü kıs fanları en sessiz moda al en iyi bu şekilde kısarsın sesi

Sakin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
152
İsim
Tolga

Güç planı oluşturarak yapabilirsiniz ekstra bir uygulamaya gerek yok. Güce ihtiyacınız olduğunda tekrar performans getirirsiniz pratik oluyor. Denetim masasından güç seçeneklerine tıklayın solda güç planı oluştur tıklayın. Güç planı oluşturduktan sonra bu plan için gelişmiş güç ayarlarına girip en yüksek işlemci durumunun 100 den 99 a çekin. İşlemci turbo moda geçmeyecektir. Bu planda performans epey düşecektir bunu tekrar söyleyeyim.

Berkyozclk

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Güç planı oluşturarak yapabilirsiniz ekstra bir uygulamaya gerek yok. Güce ihtiyacınız olduğunda tekrar performans getirirsiniz pratik oluyor. Denetim masasından güç seçeneklerine tıklayın solda güç planı oluştur tıklayın. Güç planı oluşturduktan sonra bu plan için gelişmiş güç ayarlarına girip en yüksek işlemci durumunun 100 den 99 a çekin. İşlemci turbo moda geçmeyecektir. Bu planda performans epey düşecektir bunu tekrar söyleyeyim.
100 de kalsın ozmn ben sadece merak ettigim icin sormustum sag ol laptopumu zaten masaüstü gibi masamdan hic kaldırmıyorum sadece sıkılırsam yatakta kullanıyorum o kadar zaten oyun oynarken de hep şarjı takılı şekilde oynarım
Mesaj otomatik birleştirildi:

1696249943413.png
burası ne anlama geliyor ve daha iyi perforamns icin ne yapmam gerek

Sakin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
152
İsim
Tolga
100 de kalsın ozmn ben sadece merak ettigim icin sormustum sag ol laptopumu zaten masaüstü gibi masamdan hic kaldırmıyorum sadece sıkılırsam yatakta kullanıyorum o kadar zaten oyun oynarken de hep şarjı takılı şekilde oynarım

Fan açması normal onda sıkıntı yok, Tarayıcıda kullanıyor olsanız bile işlemci genelde turbo modu kullanır buda soğutma ihtiyacı doğuruyor. Anladığım kadarıyla basit olarak düşündüğünüz uygulamalarda fan açması sizi biraz şüphelendirmiş.

Yinede aklınızda olsun sessizliğe ihtiyaç olduğunda geçici olsada bu yöntem işe yarıyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,400
Üyeler
164,660
Son üye
LinaZorina
Top Bottom