Laptop fanı yüksek devirde çalışıyor.

Reaksiyon skoru
2
Herkese iyi akşamlar. Evden ders çalıştığım için gün içinde laptopu sadece Zoomdan derse girmek veya Youtube'dan konu dinlemek için kullanıyorum. İşlemci kullanımım genel olarak %20-%30 değerleri arasında. Zorlayacak herhangi bir işlem yapmıyorum cihazı. Buna rağmen bazen 50-60 civarı takılan işlemci sıcaklığı anlık 75 lere kadar fırlıyor. Fanlar 4800 rpm civarı çalışmaya başlıyor. Ve video izlerken arkada ses cızırtısıyla birlikte ekranda donma oluyor. Arkada genelde Throttlestop açık oluyor bu donma muhabbeti yaşanmasın diye ki Throttle stop açıkken herhangi bir donma cızırtı kasma yaşamıyorum fakat bu fan ve sıcaklık değerleri çok baş ağrıtmaya başladı Jet motoru gibi ses çıkartması çok dikkat dağıtıcı. Bu sorunun çözümünü bilen veya aynı durumu yaşayan var mı ?

Temizlettir ?

Temizlenmiş olması lazım zaten başka bir sorundan dolayı daha yeni servisten geldi. Temizlikle alakalı değildir diye düşünüyorım o yüzden sordum başkası da yaşıyor mu diye. 70 derecede 5600 rpm calısıyo sacma geldi. Bu aksam icini acıp tekrar kendim temizleyeceğim.

Temizlenmiş olması lazım zaten başka bir sorundan dolayı daha yeni servisten geldi. Temizlikle alakalı değildir diye düşünüyorım o yüzden sordum başkası da yaşıyor mu diye. 70 derecede 5600 rpm calısıyo sacma geldi. Bu aksam icini acıp tekrar kendim temizleyeceğim.
Temizlenmemiştir muhtemelen. Temizlense bu kadar devirli çalışmaz. Bu işlerden anlamıyorsan laptoba girme

Geri