Yardım Laptop gpum 60w güç mü çekiyor?

MrGmsoy

80+
Reaksiyon skoru
5
Hocamlar selamlar. CpuZ'ye girdiğimde gpum 60w güç çekiyor olarak gözüküyor. Laptopumun kontrol panelinden performansa çeksem bile CpuZ'de yine 60w güç çekiyor olarak gözüküyor. Fakat Acer'in sitesinde gpu'nun 95w'a kadar güç çektiği yazıyor. Aklıma şu geldi. Acaba pc yük altına girdiğinde ya da girerken çektiği gücü mü arttıryor? Şimdiden teşekkür ederim. İyi forumlar dilerim. :)
Ekran görüntüsü 2025-06-29 074611.webp
Ekran görüntüsü 2025-06-29 074952.webp

Hocamlar selamlar. CpuZ'ye girdiğimde gpum 60w güç çekiyor olarak gözüküyor. Laptopumun kontrol panelinden performansa çeksem bile CpuZ'de yine 60w güç çekiyor olarak gözüküyor. Fakat Acer'in sitesinde gpu'nun 95w'a kadar güç çektiği yazıyor. Aklıma şu geldi. Acaba pc yük altına girdiğinde ya da girerken çektiği gücü mü arttıryor? Şimdiden teşekkür ederim. İyi forumlar dilerim. :)Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Cihaz modeli ne?, Dynamic Boost özelliği var nvidia kartlarda, ekstra watt için. Örneğin bendeki kart normalde 115 W, Dynamic Boost ile 25 W daha artıyor 140 oluyor

Cihaz modeli ne?, Dynamic Boost özelliği var nvidia kartlarda, ekstra watt için. Örneğin bendeki kart normalde 115 W, Dynamic Boost ile 25 W daha artıyor 140 oluyor
Hocam cihaz modeli https://www.acer.com/tr-tr/laptops/nitro/nitro-5/pdp/NH.QFLEY.004

Dynamic Boost özelliği olup olmadığını tam bilemiyorum fakat Acer Nitro Center var ordan oyun oynayacağım zaman cihazı performans moduna alıyorum. Performans modunda da cpuzye baktığımda yine aynı şekilde 60w olarak gözüküyor.

Geri