Neler Yeni

Laptop Isı dereceleri

lexmeno

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
35
İsim
Umut Öztürk
Merhaba arkadaşlar Çok sevilen bir modele sahibim. Acer Nitro 5 an515-55 (1660ti-10300h-16x1 GB) Bir şey soracaktım ısı dereceleri ila alakalı. Ryzen 3600 olsaydı keşke dedirtti. Dengeli pil modunda ısı dereceleri çok mükemmel olduğunu düşnüyorum her oyun dahil bu modda rdr2 bitirdim herhangi bir takılma olmadı 75 dereceyi geçmedi de. LOL, Valorant gibi oyunlarda ısı dereceleri çok iyi zaten performans modunda 80lere vuruyor ama fps çok fark edemiyorum ben açıkcası fps artışını.

Nihai performans modunda Bannerlord oynarken denedim. 80 ila 93 arasında ısı dereceli gidip geliyordu FPS farkını orada yaşamıştım Dengelide kuşatmadayken mesela hafif takılmalar oluyordu, O kadar asker olduğu için normal diye düşünüyorum. Ama nihai modda 10 20 fps arası farklar hissedilebiliyordu. Ama ısı dereceleri 75 sabitken nihai modda 93e kadar zorluyor sabit kalmıyor bu arada hep değişken. Asıl beni üzen şey bu işlemciye undervolt kilidi konulması bunu bilerek almamıştım ama yine de memnunum insanlar her oyunda her modda 95 derecelerde sabit şekilde takılıyor diğer laptoplarda. Undervolt yapılamaması beni çok üzdü ve bunun büyük bir haksızlık olduğunu düşünüyorum. Sebebi ise plundervolt hacki gibi bir şeyden dolayı kilit koymuşlar.

Aklıma tek çözüm geliyor vakumlu soğutucu almak ve nihai modda oyunları oynayabilmek. Fakat vakumlu soğutucu kullananları etiketlerseniz çok sevinirim soracaklarım var.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu arada tek bellek olması ısı derecelerine ne kadar etki eder hiç bilmiyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,003,948
Üyeler
159,072
Son üye
Cakirbedirhan
Top Bottom