Neler Yeni

Yardım Laptop İşlemci Sıcaklığı 90-95 Derece Normal Mi?

qwerty1029384756

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,031
İsim
Qwerty1029384756
Bakıma gönderdim herşeyi yaptıklarını söylediler hocam, Monster kullanıyorum bu arada :)
Monster markasının termal macunları kötü oluyor, kendiniz kaliteli bir macun sürebilirsiniz.

qwerty1029384756

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,031
İsim
Qwerty1029384756

Mysteri

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
32
İsim
Hasan
Çok teşekkür ediyorum, termal macun markası var mı kaliteli önerebileceğin ? ve bu termal macunun yanı sıra termal pad kullanabilir miyim

qwerty1029384756

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,031
İsim
Qwerty1029384756
Çok teşekkür ediyorum, termal macun markası var mı kaliteli önerebileceğin ? ve bu termal macunun yanı sıra termal pad kullanabilir miyim
Rica ederim ok onu hakkinda pek bilgili değilim.

Vapelord

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
193
İsim
Yağız DERELİ
Hocam monster'ın kullandığı macunlar pump-out dediğimiz macunu dışa kusma problemine sebep oluyor. Bakımdan 2 ay sonra işlemcinin 95 derecelere çıkmasının sebebi bu. Ben de monster kullandım ve sıcaklıklar 95 dereceydi. Mx-4 ile ve hydronaut ile kendim değişerek denedim. Yaptığım standart bir test var, o testte her iki macunda da ilk değişimde 82 dereceye düştü ama 1 ay sonra 95 e çıkmaya başladı. Benim deneyimlerimce pump-out yapmayan tek macun şu an "honeywell ptm7950" faz değişimli thermal pad. Bu ürünü uyguladıktan sonra 9 ay kullandım ve sıcaklıklar değişmedi. Mümkünse size de bu ürünü temin edip kullanmanızı öneririm.

Bu çözüm dışında başka önerilerim olacak:
1) Mutlaka cihazı koyduğunuz zeminden yükseltecek bir altlık kullanın. Fanlı olması şart değil.
2) Bakım zamanının geldiğini anlamak adına kendinize standart bir test senaryosu belirleyin ki değişimleri bu test ile gözlemleyebilin.
3) PTM7950 uygulamayacaksanız mutlaka 6 ayda bir bakıma yollayın.
4) Monster kontrol merkezinde işlemci maksimum sıcaklık hedefini belirleyebilmeniz lazım. Onu en azından 90 dereceye ayarlayın. Biraz daha frekans kısacaktır ama en azından daha güvenli bir sıcaklık limiti olur.
5) RAM'i 16 gb yapmak çokça işinize yarayacaktır, imkan varsa mutlaka 16gb yapın. Ama 8GB x 2 şeklinde yapın.

Mysteri

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
32
İsim
Hasan
Hocam monster'ın kullandığı macunlar pump-out dediğimiz macunu dışa kusma problemine sebep oluyor. Bakımdan 2 ay sonra işlemcinin 95 derecelere çıkmasının sebebi bu. Ben de monster kullandım ve sıcaklıklar 95 dereceydi. Mx-4 ile ve hydronaut ile kendim değişerek denedim. Yaptığım standart bir test var, o testte her iki macunda da ilk değişimde 82 dereceye düştü ama 1 ay sonra 95 e çıkmaya başladı. Benim deneyimlerimce pump-out yapmayan tek macun şu an "honeywell ptm7950" faz değişimli thermal pad. Bu ürünü uyguladıktan sonra 9 ay kullandım ve sıcaklıklar değişmedi. Mümkünse size de bu ürünü temin edip kullanmanızı öneririm.

Bu çözüm dışında başka önerilerim olacak:
1) Mutlaka cihazı koyduğunuz zeminden yükseltecek bir altlık kullanın. Fanlı olması şart değil.
2) Bakım zamanının geldiğini anlamak adına kendinize standart bir test senaryosu belirleyin ki değişimleri bu test ile gözlemleyebilin.
3) PTM7950 uygulamayacaksanız mutlaka 6 ayda bir bakıma yollayın.
4) Monster kontrol merkezinde işlemci maksimum sıcaklık hedefini belirleyebilmeniz lazım. Onu en azından 90 dereceye ayarlayın. Biraz daha frekans kısacaktır ama en azından daha güvenli bir sıcaklık limiti olur.
5) RAM'i 16 gb yapmak çokça işinize yarayacaktır, imkan varsa mutlaka 16gb yapın. Ama 8GB x 2 şeklinde yapın.
Göndermeseydim daha iyiydi sanki çünkü 75-80 i geçmiyordu işlemci hangi oyunda olursa olsun, Laptop altık olarak ne alabilirim önerebilir misin bana hocam.

Monster kontrol merkezinde ayar yapamıyorum niye bilmiyorum ama yaptığımda halen 90 ı geçiyor.
Ram de 32 gb şuan 16x2 olarak
Mesaj otomatik birleştirildi:

Gönderirken de öyleydi 85 derece maks gördüm ama geldikten sonra da gayet iyi görünüyordu yaklaşık 3 ay oldu işte birden 90 derecelere çıktı işlemci ama ekran kartı öyle absürt bir sıcaklıkta değil en fazla 70 dereceyi gördü ama düşüyor 65 - 60' a kadar

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,121
Üyeler
164,620
Son üye
ali sahan
Top Bottom