Laptop İşlemci Sıcaklığı

asamed

80+
Reaksiyon skoru
13
Merhaba lenovo ideapad gaming 3 laptopum var ryzen5 5600h işlemci 3060 ekran kartı ve 16gb ram filan var örnek olarak gta5 girdiğim zamanlar işlemci sıcaklığı 100 dereceye kadar çıktığını gördüm acaba havanın sıcaklıklarından dolayı normal mi yoksa ileriki zamanlarda da hep böyle sıcaklıklar olacakmı

yakın zamanda alacam da fan hızını nasıl arttırıyoz pc nin özellik olarak en fan modunu performanasa aldım
Sanırım Lenovo vantage yazılımı ile ayarlayabiliyorsunuz.

aynı laptop bende de var. hatta geçenlerde sıcaklık ile ilgili konu açmıştım. youtubeda bir video buldum. denilen şeyleri yaptıktan sonra yaklaşık 20derece civarı soğuma oldu işlemcide. undervolt filan da değil üstelik. turbo modu engelliyor sanırsam. linki bırakıyorum.

aynı laptop bende de var. hatta geçenlerde sıcaklık ile ilgili konu açmıştım. youtubeda bir video buldum. denilen şeyleri yaptıktan sonra yaklaşık 20derece civarı soğuma oldu işlemcide. undervolt filan da değil üstelik. turbo modu engelliyor sanırsam. linki bırakıyorum.
Eyvallah kardeşim

O cihaz incelemelerde o kadar ısınmıyor. Hangi modda kullanıyorsunuz cihazı?

Bende 1650 Li modeli var maksimum 90 görüyorum sonra fan hızı artıyor ve sistem direkt olarak üstüne çıkmasını engelliyor 90’ın. Altına soğutucu alın bence

Eyvallah kardeşim
Hocam çok teşekkür ediyorum. Ram takviyesi yapıp dual channel kullanmaya başladıktan sonra işlemci 86-90 arası inmez olmuştu oyunlarda. Ne yaptıysam çare olmamıştı. Bu yöntem sayesinde az önce maksimum 74 dereceyi gördüm. Artı kafam şişmiyor fan sesinden çok teşekkürler tekrardan. Anladığım kadarıyla işlemcinin turbo moduna geçmesini engelliyoruz. Ben ilk önce fps olarak da düşmesini bekledim ancak 3-4 fps kaybım oldu. 16 derecelik ısı düşüşünün yanında hiçbir şey bu kayıp.

hocam yaptığım denemelerde ark'a girdim ve en fazla 99.3 dereceyi gördüm performans ve denge modu arasında 2 3 derece fark etti bilgisayar bir tane cam masanın üstünde duruyor acaba bu yüzden haca akışında problem oluyor olabilirmi

LENOVO desteğe yazdım ve ekteki şeyleri söylediler sizcede sıcaklık bios güncellemesiyle alakalı olabilirmi ?
Ekran Alıntısı.PNG

Geri