Laptop İşlemci Upgrade

Generaltr

80+
Reaksiyon skoru
15
Lenovo ideapad z500 laptopuma işlemci yükseltmesi yapacağım anakartım 20202 nasıl bir işlemci almalıyım ne önerirsiniz

Ekler

• mot.PNG
    mot.PNG
    11.8 KB · Hit: 38
İşlemcim zaten i7-3632QM+ssd takılı+16gb ram takılı
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

20202 motherboard yazınca çıkıyor zaten google'da
i7 3940XM alabilirsiniz ama 20W yüksek oluyor M olanlarla arasında. VRM'i vs yetmeyebilir yani.

Bende vardı bi laptop işlemci değiştirdim i5e soketi falan uyuyordu. Ama beslemede problem olduğu için problem çıktı üstündeki modullerde, anakart çöp oldu nolcak bilmiyorum. I5 yapıp satarım dedim başıma gelmeyen kalmadı bin lira zarar ettirdi bana

nasıl yani anlamadım biraz daha açıklayabilir misiniz?
Sizin laptobunuzun normali M ile biten bir i5 (i5 3210M mesela) vs değil mi? Eğer öyleyse XM'e geçmek tehlikeli olabilir diyorum. Çünkü sonu M ile bitenler ile XM ile bitenlerin arasında 20W TDP farkı var. M ile QM arasında ise 10W TDP farkı var. Anakartı vs yakabilir diyorum yani.

Sizin laptobunuzun normali M ile biten bir i5 (i5 3210M mesela) vs değil mi? Eğer öyleyse XM'e geçmek tehlikeli olabilir diyorum. Çünkü sonu M ile bitenler ile XM ile bitenlerin arasında 20W TDP farkı var. M ile QM arasında ise 10W TDP farkı var. Anakartı vs yakabilir diyorum yani.
tamam anladım

Geri