Laptoplarda işlemci yükseltmesi yapılıyor mu aga ben yapılmıyor diye biliyorum amaLenovo ideapad z500 laptopuma işlemci yükseltmesi yapacağım anakartım 20202 nasıl bir işlemci almalıyım ne önerirsiniz
Bazılarında yapılıyorLaptoplarda işlemci yükseltmesi yapılıyor mu aga ben yapılmıyor diye biliyorum ama
Anladım tamamdır dostum bilgilendirme için sağolBazılarında yapılıyor
i7 3630QM bile alsanız yeter. HDD varsa SSD ve RAM 4 ise 8 GB yapsanız olur.Lenovo ideapad z500 laptopuma işlemci yükseltmesi yapacağım anakartım 20202 nasıl bir işlemci almalıyım ne önerirsiniz
knkm şu anakartın marka modeli nedir acaba bazı anakartlarda işlemci upgrade oluyorLenovo ideapad z500 laptopuma işlemci yükseltmesi yapacağım anakartım 20202 nasıl bir işlemci almalıyım ne önerirsiniz
İşlemcim zaten i7-3632QM+ssd takılı+16gb ram takılıi7 3630QM bile alsanız yeter. HDD varsa SSD ve RAM 4 ise 8 GB yapsanız olur.
20202 motherboard yazınca çıkıyor zaten google'daknkm şu anakartın marka modeli nedir acaba bazı anakartlarda işlemci upgrade oluyor
Hiç bulaşma, voltajı uygun olmayabilir psun beslemez biosu uymaz vs birsürü tantanaLenovo ideapad z500 laptopuma işlemci yükseltmesi yapacağım anakartım 20202 nasıl bir işlemci almalıyım ne önerirsiniz
i7 3940XM alabilirsiniz ama 20W yüksek oluyor M olanlarla arasında. VRM'i vs yetmeyebilir yani.İşlemcim zaten i7-3632QM+ssd takılı+16gb ram takılı
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
20202 motherboard yazınca çıkıyor zaten google'da
nasıl yani anlamadım biraz daha açıklayabilir misiniz?i7 3940XM alabilirsiniz ama 20W yüksek oluyor M olanlarla arasında. VRM'i vs yetmeyebilir yani.
Sizin laptobunuzun normali M ile biten bir i5 (i5 3210M mesela) vs değil mi? Eğer öyleyse XM'e geçmek tehlikeli olabilir diyorum. Çünkü sonu M ile bitenler ile XM ile bitenlerin arasında 20W TDP farkı var. M ile QM arasında ise 10W TDP farkı var. Anakartı vs yakabilir diyorum yani.nasıl yani anlamadım biraz daha açıklayabilir misiniz?
tamam anladımSizin laptobunuzun normali M ile biten bir i5 (i5 3210M mesela) vs değil mi? Eğer öyleyse XM'e geçmek tehlikeli olabilir diyorum. Çünkü sonu M ile bitenler ile XM ile bitenlerin arasında 20W TDP farkı var. M ile QM arasında ise 10W TDP farkı var. Anakartı vs yakabilir diyorum yani.