Neler Yeni

Laptop M2 SSD Önerisi

LordHasan

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Laptop için küçük olan M2 SSD olarak ne alabilirim?
Çok fazla seçenek yok acaba yerine sata ssd almak daha mı iyi olur?

Dahası  
Reaksiyon skoru
135
İsim
Kaan
Sata SSD daha ucuz olur,bu yüzden bütçeniz dahilinde seçim yapmak yerinde olur.Küçük kare m2 lerde fazla alan seçeneğiyle marka seçeneği pek olmuyor,olsa da epey pahalı olurlar.Eğer sistemininizde bir tane daha m2 varsa ve ikinciyi alacaksanız Sata tercih edebilirsiniz,ancak m2 yoksa ilk defa alacaksanız,m2 almanız daha iyi olur.Kingston,Seagate,Kioxia,Samsung’a bakabilirsiniz marka olarak.

LordHasan

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sata SSD daha ucuz olur,bu yüzden bütçeniz dahilinde seçim yapmak yerinde olur.Küçük kare m2 lerde fazla alan seçeneğiyle marka seçeneği pek olmuyor,olsa da epey pahalı olurlar.Eğer sistemininizde bir tane daha m2 varsa ve ikinciyi alacaksanız Sata tercih edebilirsiniz,ancak m2 yoksa ilk defa alacaksanız,m2 almanız daha iyi olur.Kingston,Samsung’a bakabilirsiniz marka olarak.
Laptop içerisinde bir adet m2 ssd bulunuyor bu nedenle şart kosmuyorum M2 olmasını bütçe de koymadım araştırıyorum şu an.
Hocam M2 SSD önerisi olarak minik olanlardan arıyorum. 2. için bu şekilde büyük m2 yeri yok

Dahası  
Reaksiyon skoru
135
İsim
Kaan
Laptop içerisinde bir adet m2 ssd bulunuyor bu nedenle şart kosmuyorum M2 olmasını bütçe de koymadım araştırıyorum şu an.

Hocam M2 SSD önerisi olarak minik olanlardan arıyorum. 2. için bu şekilde büyük m2 yeri yok

Şu tarz bir ürün işinizi yıllarca görür,bütçeniz varsa ve ihtiyacınız varsa sonuçta giriş olarak koymuşlar,bence alınabilir.Sata girişine illa ssd almanıza da gerek kalmaz,ister hdd ister ssd takarsınız.Örneğin sadece veri depolayacak ya da içine oyun atacaksanız hdd almak çok daha avantajlı olur,aldığınız 2230 ssd’yi de istediğiniz gibi kullanırsınız.

LordHasan

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Şu tarz bir ürün işinizi yıllarca görür,bütçeniz varsa ve ihtiyacınız varsa sonuçta giriş olarak koymuşlar,bence alınabilir.Sata girişine illa ssd almanıza da gerek kalmaz,ister hdd ister ssd takarsınız.Örneğin sadece veri depolayacak ya da içine oyun atacaksanız hdd almak çok daha avantajlı olur,aldığınız 2230 ssd’yi de istediğiniz gibi kullanırsınız.
Teşekkür ederim. Doğru düzgün bulamamıştım. Aslında m2 ssd var dediğiniz gibi direkt hdd almak daha mantıklı geldi. Her şeyin hızlı açılmasına gerek yok :D

Dahası  
Reaksiyon skoru
135
İsim
Kaan
Teşekkür ederim. Doğru düzgün bulamamıştım. Aslında m2 ssd var dediğiniz gibi direkt hdd almak daha mantıklı geldi. Her şeyin hızlı açılmasına gerek yok :D
Ben eski laptobumda zamanında öyle yapmıştım o şekilde uzun süre kullandım,hdd yerinde sata ssd,cd rom girişinde hdd caddy ile birlikte hdd kullanıyordum.Normal masaüstünde çalışırken,video izlerken vs hdd çalışmıyordu bile :) Hdd ile tek yaşadığım problem,bazı oyunlara büyük güncelleme gelince hdd hızı gereği güncellemeleri yaparken bir tık uzun sürüyordu ancak bu bertaraf edilebilir bir şey bence,sonuçta oyun oynarken hdd 2. disk olduğu ve windows onun üstünde olmadığı için 5400 rpm diskin 100 mb'lık okuma yazma hızı sadece oyunu oynatmaya fazlasıyla yetiyordu.Tabii gönül hepsinin ssd olmasını ister ancak bütçe kısıtlıysa bu yapabileceğiniz en mantıklı seçenek olur dediğim gibi.Eğer fiyatları çok değişmiyorsa 7200 rpm disklere de bakabilirsiniz,bir tık daha hızlı olur.

Örnek: https://www.n11.com/urun/wd-wd10spsx-1-tb-25-64-mb-sata-3-hdd-1944357?magaza=ekspresteknoloji

Top Bottom