LAPTOP OVERCLOCK

otani77

80+
Reaksiyon skoru
5
Dostlar herkese iyi forumlar.Benim baya eski bir laptopum var, asus k56 cb olarak geçiyor modeli.İşlemcisi i7 3537u, ekran kartı gt 740 m 4 gb, 8 gb ram var, 240 gb ssd ile kullanıyorum.Benim sorum şu; bu laptopa overclock yapabilir miyim? ekran kartı olur işlemci olur, herhangi bir şekilde performansı attırabilir miyim? malum dolar kurundan dolayı yeni bir sistem almak hayli zor iken elimdekini değerlendirmek istiyorum.İşlemcim 2.50 ghz, en azından 2.70 lere çekebilme şansım var mı?

Youtube'da nasıl yapılır diye videolar var oraya baksana daha iyi olur anlarsın

Bu laptop zaten 85 dereceleri rahat görüyordur diye düşünüyorum bir de overclock yapılırsa aman Allah'ım

Ekler

• 1237915-flaming-laptop.webp
    1237915-flaming-laptop.webp
    5.8 KB · Hit: 65
Dostlar herkese iyi forumlar.Benim baya eski bir laptopum var, asus k56 cb olarak geçiyor modeli.İşlemcisi i7 3537u, ekran kartı gt 740 m 4 gb, 8 gb ram var, 240 gb ssd ile kullanıyorum.Benim sorum şu; bu laptopa overclock yapabilir miyim? ekran kartı olur işlemci olur, herhangi bir şekilde performansı attırabilir miyim? malum dolar kurundan dolayı yeni bir sistem almak hayli zor iken elimdekini değerlendirmek istiyorum.İşlemcim 2.50 ghz, en azından 2.70 lere çekebilme şansım var mı?
İşlemcin u işlemci kardeşim. Güç tasarrufu işlemcisi yani daha az elektrik tüketimi için uyarlanmış işlemciler. Fazla voltaj verirsen yakma şansın var makineyi. OC ye uygun değil .2.50 den 2.70 e çekmen çok bi fayda sağlamaz zaten risk alman dışında.

U işlemciler OC olmaz. Soğutma iyi değilse ThrottleStop da işe yaramaz ama ekran kartını overclock yapabilirsin.

herkese teşekkür ederim, ekran kartımı overclocklamaya çalışacağım.

Eldekini değerlendireyim derken eldekinden de olmayın. Laptoplardaki soğuma durumu kısıtlı olduğu için oc pek önerilmez. Bu arada işlemcinizin turbo frekansı 3.10 GHz. Eğer o değerleri görmüyorsanız biosdan turbo boostu aktif etmeniz gerekebilir.

Eldekini değerlendireyim derken eldekinden de olmayın. Laptoplardaki soğuma durumu kısıtlı olduğu için oc pek önerilmez. Bu arada işlemcinizin turbo frekansı 3.10 GHz. Eğer o değerleri görmüyorsanız biosdan turbo boostu aktif etmeniz gerekebilir.
biostan turbo boostu nasıl aktif edebilirim?

hiç tavsiye edebilceğim bir şey deil laptopta yani

Geri