Çözüldü✓ Laptop parlaklık sorunu

cengizovic

80+ Silver
Reaksiyon skoru
966
Laptoba hızlanması için windows 8.1 pro yükledim. Gayet iyi hızlı ve akıcı. Ama ekran parlaklığını kısamıyorum.

Sürekli ders çalıştığım için gözlerim ağrıyor. Tez ve derslerim dolayısıyla sürekli bakmam gerekiyor. Nasıl azaltabilirim parlaklığı?

Laptopda tuş var fn+f2 yaptığımda ekrana patlaklığın azaldığına dair buton çıkıyor lakin parlaklık sabit hep.

Yazılım la alakalı olabilir, windows güncellemelerini yapıp öyle deneyin. Diğer FN kısayolları çalışıyor mu?

Yazılım la alakalı olabilir, windows güncellemelerini yapıp öyle deneyin. Diğer FN kısayolları çalışıyor mu?
Güncel hepsi. Het şeyi güncelledim. Windows da güncel. Diğer kısayollar çalışıyor. Sırf bu yüzden tekrar w10 gwçmek istemiyorum :( gece ışığı modu falan olsaydı çok iyi olurdu.

hatalı driver öyle yapıyor driver silip win8 için driver yüklemelisiniz.
driver sürüm yanlıştır orjinal driver olsada ekran kartı modeli atın link atayım deneyin driver

hatalı driver öyle yapıyor driver silip win8 için driver yüklemelisiniz.
driver sürüm yanlıştır orjinal driver olsada ekran kartı modeli atın link atayım deneyin driver

laptop modelim bu. grafik kartı olarak r5 M330 olarak gözüküyor lakin ben de amd catasly yüklü.

bilgisayar sağ tıkla > yönet> aygıt yöneticisi >görüntü bağdaşlaştırıcı orda ekran kartına sağ tıkla kaldır tıkla bunu yükle düzelmezse farklı driver denememiz gerekir

bilgisayar sağ tıkla > yönet> aygıt yöneticisi >görüntü bağdaşlaştırıcı orda ekran kartına sağ tıkla kaldır tıkla bunu yükle düzelmezse farklı driver denememiz gerekir
17.4.2 versiyonu indiriyorum şuan.

bilgisayar yeniden başlat tekrar dene. olmazsa farklı sürümler denersin. ddu isimli programı indirirsen daha iyi siler driverı

Son durumu söylüyorum. eğer laptop varsa elinizde ekran kartı ve apu işlemci varsa, ekran kartı driveri yüklemeyin olmuyor. Apu işlemcinin driver yüklenince oluyor. Ve parlaklık böylece çözüldü. 2 saattir tüm driver versiyonları indirdim olmadı. en son apu driveri denedim oldu. Şuan ekran renklerini ayarlayabiliyorum ve parlaklık kısılıyor. Oh bee!!

@fatihhhh yardımların için teşekkürler.

Geri