LAPTOP PİL ALGILANMADI SORUNU !

IamLazz

80+
Reaksiyon skoru
49
Arkadaşlar dün akşam laptopumda hiçbir sorun yokken sabah açtığımda pil algılanmadı sorunu verdi. Normal çalışıyor fakat sağ altda pil algılanmadı diyor. acaba pilmi bozuldu dedim power kablosunu söktüğümde yine çalışıyor. sorun ne olabilir
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

+++++++++++++++

Son düzenleme:
Arkadaşlar dün akşam laptopumda hiçbir sorun yokken sabah açtığımda pil algılanmadı sorunu verdi. Normal çalışıyor fakat sağ altda pil algılanmadı diyor. acaba pilmi bozuldu dedim power kablosunu söktüğümde yine çalışıyor. sorun ne olabilir

+++++++++++++++
Prizden çıkarınca bilgisayar kaç dk çalışıyor? Bilgisayar kaç yaşında?

6 yaşında PC prizden çıkarınca pil olmasa kapanması gerek ama prizden cıkarttıgım halde devam ediyor. dk olarak denemedim hic
Dk olarak deneyin.
İlk başta o uyarıyı verir sonra batarya ölmeye başlar. Sizinki yine çok iyi dayanmış.

Son düzenleme:
tesekkürler

pili söküp geri taktım pcyi kapatıp :) ve düzeldi
Belki daha eceli gelmemiştir temassızlık olabilir. Dk testi yapınca eskisine göre büyük farkla daha hızlı kapanıyor ise ölmeye başladığını anlarız.

Belki daha eceli gelmemiştir temassızlık olabilir. Dk testi yapınca eskisine göre büyük farkla daha hızlı kapanıyor ise ölmeye başladığını anlarız.

illaki ölmeye yakındır 6 yaşında pil çok fazla tutmaz zaten şarj bence youtubede felan takılmak için 45-60dk oyunda 20-25dk anca tutar

illaki ölmeye yakındır 6 yaşında pil çok fazla tutmaz zaten şarj bence youtubede felan takılmak için 45-60dk oyunda 20-25dk anca tutar
Sonlara yaklaştığında 5-10dk zor dayanır. Mesela benim laptopun bataryası öldü 10sn kapanıyor.

+++++++++++++++
bataryayı çıkar tak bilgisayarı yeniden başlat olmazsa yeni batarya alman gerekebilir ama eğer ölü değilse yazılımsal falan bir sıkıntı yapmış da olabilir

konu biraz eski farkındayım. sorunu nasıl çözdüğümü paylaşmak için yazıyorum.

aygıt yöneticisi > piller kısmından önce ac bağdaştırıcısı ardından acpı uyumlu denetimi devredışı bırakın. piller kısmında daha fazla aygıt görünüyorsa onları da devredışı bırakın. yeniden başlatma sorusuna evet i tıklayın. pc açılınca devredışı bıraktıklarınızdan önce ac bağdaştırıcı ardından acpı uyumlu denetimi ve varsa diğerlerini etkinleştirin. görev çubuğunda şarj bilgilerini çıkar muhtemelen.

Geri