Neler Yeni

laptop pil sağlığı hakkında

Siaus

80+
arkadaşlar iyi günler laptoptan iyi anlayan arkadaşlar söyleyebilir mi acaba laptop pili nasıl kullanılmalı örneğin ben kullanırken fişe takıyorum kapatınca cıkarıyorum ne sıklıkla çıkarıp takmalıyız veya arada bir pili boşaltmak gerekiyor mu? ayrıca fişte kalması sürekli zarar verir mi öğrenmek istiyorum

Hermitus

80+ Bronze
laptopu prizde kullanın her zaman. çok gerekli durumlarda şarjda kullanın. her şarjda kullanıp pili bitince pili şarj ettiğinizde pil döngüye girecek ve ömrü azalacak.

Siaus

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
laptopu prizde kullanın her zaman. çok gerekli durumlarda şarjda kullanın. her şarjda kullanıp pili bitince pili şarj ettiğinizde pil döngüye girecek ve ömrü azalacak.
çok teşekkür ederim, böyle kullanıcam artık

Jacoben

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
81
İsim
Ömer Kaan Önümlü
arkadaşlar iyi günler laptoptan iyi anlayan arkadaşlar söyleyebilir mi acaba laptop pili nasıl kullanılmalı örneğin ben kullanırken fişe takıyorum kapatınca cıkarıyorum ne sıklıkla çıkarıp takmalıyız veya arada bir pili boşaltmak gerekiyor mu? ayrıca fişte kalması sürekli zarar verir mi öğrenmek istiyorum
Yeni nesil laptoplarda akıllı pil özelliği var. Tam şarjda bataryaya akım gitmiyor(pil seviyesi boşta düşmeyecek şekilde). Sanki bataryayı çıkarıp kullanıyormuşuz gibi düşünebilirsin. Fişte takılı kullanman bataryaya hiçbir zararı olmaz bilakis ömrünü uzatırsın.

Top Bottom