Neler Yeni

Laptop Pili şarj kullanımı nasıl olmalı ?

SAKAL

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
54
İsim
Taha-Gözübüyük
Selamun aleykum;

Arkadaşlar kullanımda olan bir laptop'un sarjı azalınca %20 lerde falan sarja takıyorum ve sarjdayken oynamaya devam ediyorum sarjı %100 olduğunda çıkarmalı mıyım yoksa sarjda kalıp oyuna devam etmem pil ömrü açısından daha iyi mi olur ? Diğer türlü sürekli bataryayı %100 yapıp çıkarıyorum bitince tekrar bir daha takıyorum sürekli doldur boşalt oluyor bu pil ömrünü zedeler mi ? Yada sarjda kullanım daha mı iyidir ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
2,919
İsim
Ertuğrul
İlgilendiği Kategoriler
sim racing, laptop, mouse, klavye
Şarjda kullanım hem daha iyidir hem performansı daha yüksek olur çıkarmanıza gerek yok 2 haftada 1 tamamen boşaltırsanız bataryayı yeterli olur

MüslümGürses

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Selamun aleykum;

Arkadaşlar kullanımda olan bir laptop'un sarjı azalınca %20 lerde falan sarja takıyorum ve sarjdayken oynamaya devam ediyorum sarjı %100 olduğunda çıkarmalı mıyım yoksa sarjda kalıp oyuna devam etmem pil ömrü açısından daha iyi mi olur ? Diğer türlü sürekli bataryayı %100 yapıp çıkarıyorum bitince tekrar bir daha takıyorum sürekli doldur boşalt oluyor bu pil ömrünü zedeler mi ? Yada sarjda kullanım daha mı iyidir ?
Şarjda kullanıp ihtiyaç durumunda çıkarırsanız daha iyi olacağını düşünüyorum
İhtiyaç duyulmadığı taktirde yine de çıkarıp arada direk pilde kullanmakta fayda var

HamsiKraker

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,392
İsim
Emre Yılmaz
Laptop lenovoysa microsoft storeda uygulaması var. Pil sürekli şarj olmasın diye ayarlıyorsun. Oyun oynarken gücü direkt prizden alıyor. Mesela şarjın %90 ve prize takılıyken şarjın dolmuyor. Şarjın %65in altındaysa doldurmaya başlıyor.

Atyxah

80+ Silver
Hiç çıkarma sadece lazım olduğunda çıkar hiçbir şey olmaz merak etme

TujoBey

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
45
İsim
Salih Avci
Oyun dışında normal kullanımda pilde kullan bitince şarja koy

Peawin