Laptop pıt sesi sorunu çözümü

ilyasxu

80+
Reaksiyon skoru
6
Bugün sizlere, sesi açıp kapattığınızda, videoyu başlattığınızda, videoyu önizlediğinizde veya herhangi bir duraklamadan sonra hoparlörünüzden gelen “pıt pıt pıt” şeklindeki rahatsız edici sesi — Allah’ın izniyle — ortadan nasıl kaldıracağınızı anlatacağım.

Yeni aldığım laptopta bu sorun benim de başıma geldi ve Allah’a hamdolsun herhangi bir sıkıntı yaşamadan çözdüm. İnşallah sizinkinde de çözeceğiz.

Öncelikle, eğer yeni bir laptop aldıysanız ve bu laptop FreeDOS ise, büyük ihtimalle driver (sürücü) sorunları yaşıyorsunuzdur.

“Hayır, ben driver sorunu yaşamıyorumdur, beş tane ayrı ayrı ses driver’ı yükledim, boş konuşma.” diyorsanız yanılıyorsunuz — çünkü tam olarak bu nedenle “pıt pıt” sesi geliyor. Yazılımlar birbirine giriyor (yani çakışıyor).

Şimdi adım adım ne yapmanız gerektiğini anlatayım:

1. Aygıt Yöneticisi’ni açın.
  2. “Ses, video ve oyun denetleyicileri” kısmındaki hoparlör simgesine tıklayıp bu bölümü genişletin.
  3. Burada %100 ihtimalle birden fazla ses driver’ı göreceksiniz:
    • Realtek Audio
    • NVIDIA Audio
    • Intel Ses Düzenleyici
      gibi birçok farklı sürücü yüklü olacaktır.
  4. Bunlara tek tek sağ tıklayıp “Devre Dışı Bırak” seçeneğini kullanın ve her bir kombinasyonu deneyerek sesi kontrol edin.

Ben, Intel ses sürücüsünü devre dışı bırakıp diğerlerini açık bıraktığımda sorun anında çözüldü.

Eğer bu kombinasyonları denediğiniz halde hâlâ sorun çözülmediyse (ki bu düşük ihtimal), o zaman:

1. Tüm ses driver’larını sağ tıklayıp “Kaldır” deyin ve kaldırın.
  2. Ardından, Realtek Audio ya da bilgisayarınızın markasına ait resmi ses driver’ını tekrar yükleyin.

Ve hepsi bu kadar — artık keyfinize bakabilirsiniz.

Yardımcı olduysak ne mutlu bize. İyi günler dilerim.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,157,483
Üyeler
183,842
Son üye
nemesis060
Geri