Laptop Sıvı Metalinin İşe Yaramaması

Reaksiyon skoru
0
Merhabalar elimde acer predator helios neo 16 laptop var. 4070 ve i7 13700 hx var. Ürün fabrikasyon işlemcisi sıvı metalli ekran kartı ise termalle geliyor. Çok ısındığı için ve düzgün uygulanmadığını düşündüğümden gerekli önlemlerle ilk önce sadece işlemciye uygulamak kaydıyla sıvı metal uyguladım. Aslında daha yaklaşık 1 yıllık bir laptoptu ama hem işlemci hem ekran kartı çok ısındığı için pullsar marka sıvı metal kullandım. Ekran kartı neden bilmiyorum ama hala ısındığı için onada termal yerine sıvı metal yaptım. Sorun şu ki 3 5 defa kontrol edip yeniden yapmama rağmen laptop hala ısınıyor ve throtle oluyor. Özellikle ekran kartı sıvı metale rağmen macundan bile çok ısınıyor. 86 derece görüyor ve throtle oluyor. İşlemcide keza biraz öyle. Nerde hatam var ne yapmalıyım ? Soğutucu blok bakır bu arada işlemci tarafı zaten korumalı sıvı metala uygun ekran kartı kısmı ise bakır.

Acer Predator Helios Neo 16 serisi yüksek performanslı HX işlemciler ve RTX 40 GPU’larıyla beraber ciddi bir ısı yönetimi zorunluluğu getiriyor. Sıvı metal uygulaması tek başına çözüm olmuyor; doğru uygulama metodolojisi, fan/hava akışı, güç planlaması ve BIOS kontrolü bir arada uygulanmalı. Eğer sıvı metal yanlış uygulandıysa hem ısınma devam eder hem de performans dalgalanabilir.
  • Sıvı metal uygulamasını yeniden ve dikkatlice yaptırmak (yeterli teknik bilgin yoksa kendin yapma bir servise veya teknik bilgisi yeterli bilgisayarcılarda yaptır. Yanlış uygulamalar anakarta hasar verebilir.)
  • Predator Sense → Turbo modunda çalıştırmak,
  • Güç planında maksimum CPU gücünü %95’e düşürmek,
  • Fiziksel hava akışını optimize etmek,
  • BIOS sürümünü güncellemek (gerekirse servise başvurmak)

Merhabalar elimde acer predator helios neo 16 laptop var. 4070 ve i7 13700 hx var. Ürün fabrikasyon işlemcisi sıvı metalli ekran kartı ise termalle geliyor. Çok ısındığı için ve düzgün uygulanmadığını düşündüğümden gerekli önlemlerle ilk önce sadece işlemciye uygulamak kaydıyla sıvı metal uyguladım. Aslında daha yaklaşık 1 yıllık bir laptoptu ama hem işlemci hem ekran kartı çok ısındığı için pullsar marka sıvı metal kullandım. Ekran kartı neden bilmiyorum ama hala ısındığı için onada termal yerine sıvı metal yaptım. Sorun şu ki 3 5 defa kontrol edip yeniden yapmama rağmen laptop hala ısınıyor ve throtle oluyor. Özellikle ekran kartı sıvı metale rağmen macundan bile çok ısınıyor. 86 derece görüyor ve throtle oluyor. İşlemcide keza biraz öyle. Nerde hatam var ne yapmalıyım ? Soğutucu blok bakır bu arada işlemci tarafı zaten korumalı sıvı metala uygun ekran kartı kısmı ise bakır.
Cihazda zaten sıvı metal sürülüyse neden tekrar sürdün ki? Ek olarak macun sürülü yere sıvı metal sürmek sıkıntılı bir durum, yeterince önlem almazsan o metal anakarta akıp sistemi çöp eder.

Cihazda zaten sıvı metal sürülüyse neden tekrar sürdün ki? Ek olarak macun sürülü yere sıvı metal sürmek sıkıntılı bir durum, yeterince önlem almazsan o metal anakarta akıp sistemi çöp eder.
Kapton bantla etrafını sardım o kısmın ve riskin farkındayım. Sıvı metali tekrar sürmem konusundada dediğim gibi ısınıyordu bende yanlış uygulandığını ve düşük kalite bir sıvı metal kullanıldığını düşündüğüm için yeniledim. Neden böyle bir şey düşündün dersende bu modellerde bildiğim kadarıyla sıvı metal uygulanması konusunda kronik sorunlar var. Kimisinde iyi uygulanmış gelirken kimiside benimki gibi ısınıyor. O yüzden yeniden uyguladım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,159,915
Üyeler
184,245
Son üye
tugbamtemizlik
Geri