Neler Yeni

Laptop temizliği sonrası bilgisayarım açıldıktan 5 dk sonra gidiyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
muharrem
Arkadaşlar elimdeki laptop asus tuf f15 laptopumun içini açıp uzaktan hava tutup temizledim bataryayı sökmemiştim açıldıktan 3 5 dk sonra ekran gidiyor ramini söküp temizledin taktım statik elektriği boşaltmaya çalışıp denedim ekran açıkken formatladım ve kapalıyken formatlamış fanlarım hiç çalışmıyor bu yüzden olabilir mi yardımcı olur musunuz

untaly

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
Eren Er
Arkadaşlar elimdeki laptop asus tuf f15 laptopumun içini açıp uzaktan hava tutup temizledim bataryayı sökmemiştim açıldıktan 3 5 dk sonra ekran gidiyor ramini söküp temizledin taktım statik elektriği boşaltmaya çalışıp denedim ekran açıkken formatladım ve kapalıyken formatlamış fanlarım hiç çalışmıyor bu yüzden olabilir mi yardımcı olur musunuz
Hocam ürünü ne zaman aldınız

untaly

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
Eren Er
sorun ne olabilir
Hocam en son bu sorunu yaşadığımda şöyle oluyordu fanları çalışmıyordu pcmin ve pc açılıp ekran gelmiyordu bu sorunu da şöyle çözdüm termal macun kurumuştu işlemci cayır cayır yanıyordu termal macunu yenileyince düzelmişti bende

AWB794

80+
Kısa devre olmuş cihaz. Tekra açın, pilini çıkarın veya kablosunu çıkarın. Temiz ve kuru bir fırça ile anakartı yavaşça fırçalayın. Hava üflemesi sırasında metal çok küçük bir parça kalmış olabilir. Temizlik yaptıktan sonra açılacaktır. Veya, fanların içini kontrol edin, dönmesine engel kir parçacığı var mı?

brsokcu

80+ Bronze
asuslarda içi açılınca garanti dışı kalmıyor. Büyük ihtimalle ya soğutucuyu sıkmadın ya da fan pinlerini yanlış taktın. Yoksa kapanmaz. Statik elektrikle felan asla alakası yok.

TyShame

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
771
İsim
Halil
İlgilendiği Kategoriler
Tarih, Felsefe, Mobil Bilgisayarlar, Oyunlar
Kısa devre değil bu fanlar hiç çalışmıyorsa açıp fan kablosunun takılı olduğunu kontrol et muhtemelen unutmuşsundur. Bidaha da pili çıkarmadan iş yapma.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
muharrem
Hocam en son bu sorunu yaşadığımda şöyle oluyordu fanları çalışmıyordu pcmin ve pc açılıp ekran gelmiyordu bu sorunu da şöyle çözdüm termal macun kurumuştu işlemci cayır cayır yanıyordu termal macunu yenileyince düzelmişti bende
termal macun siparişi vermiştim çarşamba elimde olacak deneyeceğim
Mesaj otomatik birleştirildi:

asuslarda içi açılınca garanti dışı kalmıyor. Büyük ihtimalle ya soğutucuyu sıkmadın ya da fan pinlerini yanlış taktın. Yoksa kapanmaz. Statik elektrikle felan asla alakası yok.
başkan hiç temizleme esnasında hiç bir şey sökmedim sacede uzaktan hava tuttum

Kısa devre değil bu fanlar hiç çalışmıyorsa açıp fan kablosunun takılı olduğunu kontrol et muhtemelen unutmuşsundur. Bidaha da pili çıkarmadan iş dene

Kısa devre değil bu fanlar hiç çalışmıyorsa açıp fan kablosunun takılı olduğunu kontrol et muhtemelen unutmuşsundur. Bidaha da pili çıkarmadan iş yapma.
fanların kablosunu söküp takmıştım işe yaramadı

hocam hava tuttugunuzda fanlar donmusse birde pil takiliysa kısa devre olmustur bence
evet özellikle fanlara tuttum pil takılıydı kısa devre olunca nereye yakmış olabilir

hiç bir şey sökmeden hava tuttum

Kısa devre olmuş cihaz. Tekra açın, pilini çıkarın veya kablosunu çıkarın. Temiz ve kuru bir fırça ile anakartı yavaşça fırçalayın. Hava üflemesi sırasında metal çok küçük bir parça kalmış olabilir. Temizlik yaptıktan sonra açılacaktır. Veya, fanların içini kontrol edin, dönmesine engel kir parçacığı var mı?
fanların içinde hiç bir kir yok hocam anakartı diş fırçası ile yavaşça temizleyim demi

bu arada bilgisayar açılıyor sorun açıldıktan 3 5 dk sonra ekranın kapanması kapandıktan sonra güç tuşuna basıp komple kapatıyorum tekrar açıyorım bu sefer ekran direk gidiyor ama 15 20 dk bekledikten sonra tekrar güç tuşuna basıyorum ve bilgisayar bu sefer açılıyor yani demek istediğim cihaz galiba kendini korumaya alıp ekranı kapatıyor

Son düzenleme:

AWB794

80+
termal macun siparişi vermiştim çarşamba elimde olacak deneyeceğim

başkan hiç temizleme esnasında hiç bir şey sökmedim sacede uzaktan hava tuttum

fanların kablosunu söküp takmıştım işe yaramadı

evet özellikle fanlara tuttum pil takılıydı kısa devre olunca nereye yakmış olabilir

hiç bir şey sökmeden hava tuttum

fanların içinde hiç bir kir yok hocam anakartı diş fırçası ile yavaşça temizleyim demi

bu arada bilgisayar açılıyor sorun açıldıktan 3 5 dk sonra ekranın kapanması kapandıktan sonra güç tuşuna basıp komple kapatıyorum tekrar açıyorım bu sefer ekran direk gidiyor ama 15 20 dk bekledikten sonra tekrar güç tuşuna basıyorum ve bilgisayar bu sefer açılıyor yani demek istediğim cihaz galiba kendini korumaya alıp ekranı kapatıyor
Evet, kuru ve temiz bir diş fırçası da olur. Her detayını acele etmeden temizleyin. Küçük parçalar arasında çok küçük bir parçayı temizlemeniz gerekli. Üzerinde kısa devre kaynaklı bir yanık yoksa bilgisayarınız açılacaktır, endişe etmeyin.

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Fatih Yiğit
Instagram
fatih_y2004
Steam
Fatihlarun
YouTube
Fatihlarun
Fan kablosunu taktın mı? Isındığı için kapanabilir.

Fanlar dönmediği için ısınıpnkapanıyor olabilir fanlara odaklan

Top Bottom