Neler Yeni

Laptop temizliği sonrası bilgisayarım açıldıktan 5 dk sonra gidiyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
muharrem
Arkadaşlar elimdeki laptop asus tuf f15 laptopumun içini açıp uzaktan hava tutup temizledim bataryayı sökmemiştim açıldıktan 3 5 dk sonra ekran gidiyor ramini söküp temizledin taktım statik elektriği boşaltmaya çalışıp denedim ekran açıkken formatladım ve kapalıyken formatlamış fanlarım hiç çalışmıyor bu yüzden olabilir mi yardımcı olur musunuz

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
muharrem
Evet, kuru ve temiz bir diş fırçası da olur. Her detayını acele etmeden temizleyin. Küçük parçalar arasında çok küçük bir parçayı temizlemeniz gerekli. Üzerinde kısa devre kaynaklı bir yanık yoksa bilgisayarınız açılacaktır, endişe etmeyin.
herhangi bir yanık görünmüyor detaylıca temizleye çalıştım ama yine aynı maalesef

brsokcu

80+ Bronze
Uğraşma hiç sen açtığına dair delilleri temizle. Gönder garantiye gitsin.
Mesaj otomatik birleştirildi:

bir de son kez güvenli modda başlatır mısın bilgisayarı bi. Ekran kartı kullanmadan çalışsın bi

Dahası  
Reaksiyon skoru
131
İsim
Taha
Arkadaşlar elimdeki laptop asus tuf f15 laptopumun içini açıp uzaktan hava tutup temizledim bataryayı sökmemiştim açıldıktan 3 5 dk sonra ekran gidiyor ramini söküp temizledin taktım statik elektriği boşaltmaya çalışıp denedim ekran açıkken formatladım ve kapalıyken formatlamış fanlarım hiç çalışmıyor bu yüzden olabilir mi yardımcı olur musunuz
statik elektirikten böyle bir sorun olmaz hocam, garanti olarak asus laptoplar kasanın açılmasına izin veriyor fakat kasa vidaları dışında başka bir parçanın sökülmesi garanti kapsamı dışına çıkıyor, 3 5 dakika açık kaldığını söylüyorsunuz sıcaklık yükseldiği ve fanlar çalışmadığı için kendini kapatıyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
muharrem
Uğraşma hiç sen açtığına dair delilleri temizle. Gönder garantiye gitsin.

bir de son kez güvenli modda başlatır mısın bilgisayarı bi. Ekran kartı kullanmadan çalışsın bi
güvenli modda da kapanıyor hocam

statik elektirikten böyle bir sorun olmaz hocam, garanti olarak asus laptoplar kasanın açılmasına izin veriyor fakat kasa vidaları dışında başka bir parçanın sökülmesi garanti kapsamı dışına çıkıyor, 3 5 dakika açık kaldığını söylüyorsunuz sıcaklık yükseldiği ve fanlar çalışmadığı için kendini kapatıyor.

ne yazıkki söktüm

Ekler

• image.jpg
    image.jpg
    2.4 MB · Hit: 30
Dahası  
Reaksiyon skoru
131
İsim
Taha
yazılımda fanların çalışması ile alakalı bir problem olmuş olabilir mi ?
my asus yazılı müşteri temsilcisi dışında ne işe yarıyor bilmiyorum ama böyle bir şey buldum
1732573217965.png

brsokcu

80+ Bronze
güvenli modda da kapanıyor hocam

ne yazıkki söktüm
heyheyhey soldaki mosfetlerin orjinalinde mi macujn vardı ?? Normalde pad kullanılır senin sürdüğün macun elektrik iletkenliği olan bir macun olabilir ve sistemin yük bindiğinde kendini korumaya almasına sebep olabilir.

bu senin macun sürmüş halin mi ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
muharrem
heyheyhey soldaki mosfetlerin orjinalinde mi macujn vardı ?? Normalde pad kullanılır senin sürdüğün macun elektrik iletkenliği olan bir macun olabilir ve sistemin yük bindiğinde kendini korumaya almasına sebep olabilir.

hayır hocam bu kendi macunu ben dün sökmüştüm bakır boruyu macunun olmadığı için geri kapattım macun çarşamba günü gelecek ve ekranda nerde macun görünüyorsa orjinal ben hiç bir şey yapmadım

PNSHER

80+ Bronze

Öyle bir şey olsa anakart direkt yanar. Belli ki arkadaşın sorun farklı.

Dahası  
Reaksiyon skoru
131
İsim
Taha

örjinal hocam aynı kasadan bende de var

brsokcu

80+ Bronze
hayır hocam bu kendi macunu ben dün sökmüştüm bakır boruyu macunun olmadığı için geri kapattım macun çarşamba günü gelecek ve ekranda nerde macun görünüyorsa orjinal ben hiç bir şey yapmadım
macunu değiştirmene dahi gerek yok gayet sıvı ve kaliteli görünüyor.
işaretlediğim yerde bir soket boş kontrol edebilir misin takmayı unuttuğun bir soket mi yoksa fabrikanın bıraktığı bir soketmi birde diğer fanın kablosunu kontrol et. Ayrıca asus fanlarda fan yanlış montajlanırsa yada farklı vida sıkılırsa fan sıkışıyor. Elle döndürmeyi de dene bi.
1732573570429.png

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
muharrem
Öyle bir şey olsa anakart direkt yanar. Belli ki arkadaşın sorun farklı.
ben fanlardan ve bios yazılımından şüpheleniyorum benim bildiğim bilgisayar açılırken fanların az da olsa çalışması lazım ama fanlarda tık yok o yüzden pc ısınınca kendini korumaya alıyor

macunu değiştirmene dahi gerek yok gayet sıvı ve kaliteli görünüyor.
işaretlediğim yerde bir soket boş kontrol edebilir misin takmayı unuttuğun bir soket mi yoksa fabrikanın bıraktığı bir soketmi birde diğer fanın kablosunu kontrol et. Ayrıca asus fanlarda fan yanlış montajlanırsa yada farklı vida sıkılırsa fan sıkışıyor. Elle döndürmeyi de dene bi.
Alıntıyı görüntüle
hocam ben temizlene esnasında hiç bir şey sökmeden hava tuttum özellikle de direk fanlara ve fanlarda baya toz vardı elle dönüyor fanlar işaretlediğin yerde herhangi bi soket bulamadım

brsokcu

80+ Bronze
ben fanlardan ve bios yazılımından şüpheleniyorum benim bildiğim bilgisayar açılırken fanların az da olsa çalışması lazım ama fanlarda tık yok o yüzden pc ısınınca kendini korumaya alıyor
ama bilgisayarı değil de ekranı kapatması enteresan bundan kaynaklı güvenli modda başlatıp denemesini istedim. Güvenli modda grafik ile ilgili bir hata vs varsa anlarsın. Denemeni ısrarla tavsiye ediyorum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
muharrem
ama bilgisayarı değil de ekranı kapatması enteresan bundan kaynaklı güvenli modda başlatıp denemesini istedim. Güvenli modda grafik ile ilgili bir hata vs varsa anlarsın. Denemeni ısrarla tavsiye ediyorum.
denedim kral denedim güvenli modda da kapanıyor ekran

Top Bottom