Laptop Tozlanma Sorunu

WHOSI

80+
Reaksiyon skoru
3
Merhabalar,

4–5 ay önce laptopuma temizlik yaptırmıştım. O dönem cihazın altında bir soğutucu yoktu. Temizlikten sonra yeni bir laptop soğutucusu edindim. Ancak temizlikten yaklaşık 85 gün sonra termal macun kurudu ve laptopta ısınma problemi ortaya çıktı. İşlemciyi besleyen bobinlerin üzerindeki termal macun tamamen kurumuştu ve bu nedenle termal pad uygulandı.

Şu an yaşadığım sorun ise cihazın aşırı tozlanması. Sigara kullanıyorum ve çalışma ortamımı mümkün olduğunca temiz tutmaya çalışsam da hem sigara dumanı hem de ortam tozu, fanları ve laptop soğutucusunu kısa sürede kirletiyor.

Bilgisayarı yoğun kullanıyorum; hem iş hem de zaman zaman oyun amaçlı. Normal bir kullanıcıdan çok daha fazla yük altında çalışıyor.

Bu nedenle fan ve laptop soğutucusunun daha az tozlanması için bir filtre çözümü veya başka bir öneriniz var mı?

Teşekkürler.

Merhabalar,

4–5 ay önce laptopuma temizlik yaptırmıştım. O dönem cihazın altında bir soğutucu yoktu. Temizlikten sonra yeni bir laptop soğutucusu edindim. Ancak temizlikten yaklaşık 85 gün sonra termal macun kurudu ve laptopta ısınma problemi ortaya çıktı. İşlemciyi besleyen bobinlerin üzerindeki termal macun tamamen kurumuştu ve bu nedenle termal pad uygulandı.

Şu an yaşadığım sorun ise cihazın aşırı tozlanması. Sigara kullanıyorum ve çalışma ortamımı mümkün olduğunca temiz tutmaya çalışsam da hem sigara dumanı hem de ortam tozu, fanları ve laptop soğutucusunu kısa sürede kirletiyor.

Bilgisayarı yoğun kullanıyorum; hem iş hem de zaman zaman oyun amaçlı. Normal bir kullanıcıdan çok daha fazla yük altında çalışıyor.

Bu nedenle fan ve laptop soğutucusunun daha az tozlanması için bir filtre çözümü veya başka bir öneriniz var mı?

Teşekkürler.
Tavsiyem Juo Yeti veya Classone GT 100 gibi toz filtresi olan soğutucu kullanın bence. Ayrıca sigara kullanıyorsanız ve laptopu kullandığınız ortam tozluysa fanların kısa sürede tozlanması gayet normaldir. Filtre işe yarayabilir, arada filtreyi temizlersiniz.

Ayrıca pump out riskine karşı normal termal macunlardan ziyade PTM7950 veya Thermaltake Heilos gibi faz değişimli termal macun kullanmak gerekir. Laptoplarda termal macunlar kısa sürede dağılabiliyor, faz değişimliler en azından bu süreci uzatıyor kendi yapısının özelliği olarak. Kullanım alışkanlığı da bu süreci etkileyebilir, işlemciyi sürekli yükte kullanıyorsanız termal macunun dağılması 2-3 ay gibi kısa sürede gerçekleşebilir.

Sigara içiyorsan yapacak bir şey yok. Normalde üflediğinde gidecek toz, sigara dumanı nemi ile ızgaralara yapışıyor.

Geri