Yardım Laptop upgrade i tavsiye

louis bloom

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,164
Merhaba dostlarim.

Asus Tuf Gaming A15 7.Nesil Ryzen 7 7735HS-RTX4060 8Gb-8Gb-512Gb Ssd-15.6inc-W11

Bu laptopa sahibim ozellikle aynen bu sekildedir. Icindeki ram i cikartip ddr5 2x16 5600mhz ram ve ssd yi sabit birakip ikinci slota 1tb ssd takip oyunlari oraya sistemin kurulu oldugu ssd yi ise bos birakacagim. bu sayede bu laptop veni cok daha uzun sure goturur ve gelecekte cikacak oyunlarda yeterli olur mu ? yoksa ölu yatirim olur bunu sat roglara mi gec dersiniz

alacagim ssd ve ram bunlardir. fiyat konusunda yorum yapmamaniz yeterli. turkiye de yasamiyorum. farkli bi oneriniz varsa sunsaniz yeterli benim icin.

Ekler

• B774BB5B-607B-4DFF-896F-A7B6C8C21A12.webp
    B774BB5B-607B-4DFF-896F-A7B6C8C21A12.webp
    47.6 KB · Hit: 20
  • 832C46B1-6208-4D6C-A531-AB3A5142F891.webp
    832C46B1-6208-4D6C-A531-AB3A5142F891.webp
    51.4 KB · Hit: 20
Sistemi rahatlatır, ömrünü uzatır. Eğer beklentini karşılıyorsa mantıklı upgrade olur. Eğer yetersiz geliyorsa yapacağın masrafı yeni notebook için kullanabilrsin. Bekletiler kankam beklentiler.

Sistemi rahatlatır, ömrünü uzatır. Eğer beklentini karşılıyorsa mantıklı upgrade olur. Eğer yetersiz geliyorsa yapacağın masrafı yeni notebook için kullanabilrsin. Bekletiler kankam beklentiler.
call of duty mw 2 oynuylrum bu ekran karti ve islemci rdr 2 gta 5 gibi hikaye oyunlarinda da yeterli diyosan beklentim bu cod mw2 multide kasma yok ama ram yetersizliginden takilma ve oyunu alta alinca kafayi yeme var cunku ram ciddi manada yetersiz yarin takacam bakalim

call of duty mw 2 oynuylrum bu ekran karti ve islemci rdr 2 gta 5 gibi hikaye oyunlarinda da yeterli diyosan beklentim bu cod mw2 multide kasma yok ama ram yetersizliginden takilma ve oyunu alta alinca kafayi yeme var cunku ram ciddi manada yetersiz yarin takacam bakalim
Epey fark eder. Zaten 8GB'nin en az 2GB'si sisteme ayrılır. Ram taktığınız zaman test ederseniz, memnun kalacağını düşünüyorum.

Fury impact'den daha uygun fiyatlı şöyle bir 35-40€ model varsa, yine 5600MHz/16gb, bence onu tercih edin. Çünkü fury'nin sunduğu şey 2 birim CL düşürmek. Ömür uzatacak bir katkı değil. Performansa katkı muhtemelen %1 bile değil.

SSD, ömrü yettiğince kullanacağınız bir tercih olmuş, gayet güzel. Fiyat farkı yoksa Kingston Fury Renegade modelini tercih edebilirsiniz. Hatta fiyatlar çok yakın ise Renegade alın çünkü yazma ömrü 1TB model için 1000TB, KC3000'in ise 800TB.

Bu upgradeler ile güncel oyunları oynatma açısından yorumlarsak max 3 sene veririm. Bendeki cihaz da özellik bakımından benzer ve şimdiden ufak bir yetersizlik hissettiriyor. Örneğin; grafikleri low-medium yapmama rağmen helldivers 2'yi 100 fps anca oynuyorum.

Son düzenleme:
ramleri aldım bu ssd de dram yokmuş çok mühim mi bu durum ?

eminsiniz de mi chat gpt yok yazdı
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

samsung 990 pro ile aralrında çok fark yok 990 pro daha iyi olmaz mı

eminsiniz de mi chat gpt yok yazdı
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

samsung 990 pro ile aralrında çok fark yok 990 pro daha iyi olmaz mı
Resmi sitesine girip baksan orada yazıyor zaten. ChatGPT'yi bilgi kaynağı olarak kullanmayın. Arada ahım şahım fark yok ikisi de olur.

Geri