Dikkat ediyorum herkes qwerty ye saldırmış ama söylediklerine 3 sayfa sonra ancak cevap verilmiş ama gözardı cevap. Adam doğru söylüyor 120w laptop işlemcisimi olur, masaüstünde bile 95 tdp görünce sıvı soğutma öneriliyor bunda 100 küsürü geçiyor birde bazı işlemciler 157 tdp. Bunun birde ekran kartı var 105 civarı watt 200 küsür tdp şaka gibi, birde bu tdpye bazı laptoplarda termal dizayn şaka gibi. Ryzen işlemciler 54w max tdp ye 90 derece oluyorsa o laptopun kalitesizliği değil mi birde? 115w işlemciyi 80 lerde tutmak için yaptıkları soğutmayı şu işlemciye yapsalar herhalde 60 dereceleri zor geçer diye düşünüyorum.
HX işlemcileri masaüstünde bile gördüğümde irkilirim bu kadar agresif işlemcinin yaktığı watt ı geç nasıl soğutulacak diye şimdi laptoplarda savunulduğunu görünce şaşırıyorum. HX işlemciler olmalı ancak full render laptopları için ve tam soğutma kapasitesi ile satılmalı mantıken 50k civarında tatmin edici soğutma sağlayan laptop çıkar. Benim gördüğüm ucuz laptoplarda bu işlemcileri soğutabilen tek laptop loq serisiydi yanlışım varsa da düzeltin. (fazla ısınan işlemcilerin ömrü de kısalır silikon bozunumu vs neyse o konulara hiç girmiyorum zaten 10-15 yıldan aşağı ömrü olacağını zannetmediğim için ve bu kadarı da yeterli.)