Laptopa monitör bağlamak mantıklı mı

kush444

80+
Reaksiyon skoru
0
Bütçe
5000
İ5 13500H işlemci ve RTX4050 max performans ekran kartım var laptopum gayet güçlü, bir monitör almak istiyorum tek merak ettiğim monitör masaüstü sistemdeki gibi performans verir mi görüntü kalitesi olsun gecikme oranı olsun bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi

Cihazında mux switch yoksa -ya da varsa ama laptopun normal ekranını dahili grafik modunda kullanıyorsan- harici bir monitörde kullanmak biraz daha düşük gecikme ve daha yüksek performans vericektir, çünkü hdmi girişi harici kart üzerinde. Görüntü kalitesi kaliteli bir kablo kullanıyorsan sorun çıkarmaz. Ama monitörün 1080pden yüksekse 4050 mobil gpu da oyun için böyle bir şey yapmanı önermem

Cihazında mux switch yoksa -ya da varsa ama laptopun normal ekranını dahili grafik modunda kullanıyorsan- harici bir monitörde kullanmak biraz daha düşük gecikme ve daha yüksek performans vericektir, çünkü hdmi girişi harici kart üzerinde. Görüntü kalitesi kaliteli bir kablo kullanıyorsan sorun çıkarmaz. Ama monitörün 1080pden yüksekse 4050 mobil gpu da oyun için böyle bir şey yapmanı önermem
1080p üzeri bir monitör düşünmüyorum zaten henüz monitör almadım. 165-180 hz 0.5 yada 1 ms bi monitör almak istiyorum tek merak ettiğim laptop monitörün performansını etkiler mi görüntü kalitesi olsun gecikme olsun ve hangi hdmi kablosunu önerirsiniz

1080p üzeri bir monitör düşünmüyorum zaten henüz monitör almadım. 165-180 hz 0.5 yada 1 ms bi monitör almak istiyorum tek merak ettiğim laptop monitörün performansını etkiler mi görüntü kalitesi olsun gecikme olsun ve hangi hdmi kablosunu önerirsiniz
İyi yönde artış olur bende mux switch yoktu monitorle kullanınca çok fps artışı oldu

Hocam maalesef kablo hakkında bilgim yok, dediğim gibi performansı muhtemelen olumlu yönde etkileyecektir. Laptop ekranını devre dışı bırakıp monitörde takıl. Gecikme olarak ise çok da kafana takmana gerek yok; özellikle monitörü 0.5-1ms falan almak istiyorum demişsin fakat o gecikme değerleri yanıltıcı oluyor, sadece o değere güvenme. Hissedilir bir gecikme olmaması lazım hatta dahili ekranına göre azalmış bile olmalı

Geri