İnceleme Dual GPU ile 4K 400 FPS Deneyimim – LOSSLES FG + DLDSR + XeSS Kombosu!

Senin anakartın ikinci ekran kartını 4x gen4 ile çalıştırıyor. Bu da demek oluyor ki sen 5060 alırsan anakartın saf gücünden değil tensor çekirdeklerinden yararlanmak gerekecek ancak oyunu 5060 ile çalıştırırsan bunu yapabilirsin. Yani halihazırda sistemin ile darboğaz oluyor.
bu 2 gpulu olayı zamanında çok denediler ama çok az performans ve çok aşırı masraf için sonra bıraktılar

bu 2 gpulu olayı zamanında çok denediler ama çok az performans ve çok aşırı masraf için sonra bıraktılar
Masraf olayı doğrudur ben ucuza bu anakartı bulabildiğim için bu konfigi yapabildim. Çünkü hali hazırda azar azar sistemimi güncelliyordum. ucuza bulunca işlemci, soğutucu, power supply, ekran kartı aldım sonra tam eskileri satacaktım ki önüme bu videolar düştü ben de ucuza 2.el bir anakart buldum ve yaptım.

Arkadaşlar kesinlikle görüntüde bozulma yok windows movie maker ile 3 videoyu birleştirdiğim için görüntü bozulmuş gibi gözükmüş ancak mükemmel bir görüntü kalitesi var. Nvidia'nın fps overlay programı da sadece kare oluşturmayı açınca çalıştığı için gecikme değerini hesaplıyor totalde 5-6 ms kare oluşturma gecikmesi + 15 ms total sistem gecikmesi var.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hem Amd hem de Nvidia Gpu kullanıyorum ve ikili ekran kartı ile kare oluşturma nvidia'nın çoklu kare oluşturma teknolojisinden daha az gecikmeye sebep oluyor. Çektiğim videoda da zaten belli oluyor.
baya bi boş yapmışsın dostum loseless scalingin yazilimsal yaptığı frame gen asla nvidianin yapay zekayla donanimsal yaptığı frame genle bir olmaz (ayrıca nvidia frame gen açtığında yaninda reflexide açıp gecikmeyi dahada düşürüyor otomatik olarak). zaten senin burada dual gpu ile yaptığın tek şey loseless scalingi daha dandik olan gpuda çalıştırıp güçlü olanin performansindan yememek, başka bir olayı yok.
bu videodaki adamda aynı şeyi yapıyor

son olarak bana kalırsa loseless scaling anca 60 fps kilidi olan veya çok eski ps1-2 doneminden kalma oyunları emulatorle oynarken kullanmaya değer. zaten yeni oyunların cogunda frame gen desteği bulunuyor

ha bir de dalga gecmeden duramayacagim windows movie maker mi kaldı allah aşkına 🤣🤣

elinize sağlık hocam redditten takip ediyorum ben de bu konuyu. deneyimlemek istediğim bir şey ama anakart yüzünden darboğaz yaşayacam galiba 2. slotum gen 4 x4 olduğu için. 4K da kullanmak pek mantıklı değil gibi. 5070 ti render 4060 fg.

frame gen i 2. gpu yüklendiği için base fps i azaltmıyor direkt x2 x4 le çarpabiliyorsunuz aldığınız fps i bu yüzden gecikme de mfgden iyi oluyor ama artifact görüntü kalitesi falan nasıldır deneyimlemek lazım kağıt üstünde bu daha iyi ama 2 gpu ile çalıştığı için
5070ti'ın varsa hiç girme zaten bu tarz işlere, illada oynadığın oyunda frame gen yoksa, nvidia appten smooth motion acamiyorsan direkt 5070ti ile çalıştır loseless scalingi. çok bi fps kaybı olmaz

o başta bir sey, iki adet aynı gpudan alıp nvidiada sli veya amdde crossfire yapiyordun, bu açılan konudaki olayda ise farklı marka olsa bile çalışıyor

Son düzenleme:
baya bi boş yapmışsın dostum loseless scalingin yazilimsal yaptığı frame gen asla nvidianin yapay zekayla donanimsal yaptığı frame genle bir olmaz (ayrıca nvidia frame gen açtığında yaninda reflexide açıp gecikmeyi dahada düşürüyor otomatik olarak). zaten senin burada dual gpu ile yaptığın tek şey loseless scalingi daha dandik olan gpuda çalıştırıp güçlü olanin performansindan yememek, başka bir olayı yok.
bu videodaki adamda aynı şeyi yapıyor

son olarak bana kalırsa loseless scaling anca 60 fps kilidi olan veya çok eski ps1-2 doneminden kalma oyunları emulatorle oynarken kullanmaya değer. zaten yeni oyunların cogunda frame gen desteği bulunuyor

ha bir de dalga gecmeden duramayacagim windows movie maker mi kaldı allah aşkına 🤣🤣

5070ti'ın varsa hiç girme zaten bu tarz işlere, illada oynadığın oyunda frame gen yoksa, nvidia appten smooth motion acamiyorsan direkt 5070ti ile çalıştır loseless scalingi. çok bi fps kaybı olmaz

o başta bir sey, iki adet aynı gpudan alıp nvidiada sli veya amdde crossfire yapiyordun, bu açılan konudaki olayda ise farklı marka olsa bile çalışıyor
Arkadaşım niye bu kadar ardın yandı anlamadım. İlk olarak baya bir boş yapmadım. Redditte ve lossless scaling discordunda bulunan konuları incelersen dediğimde haklı olduğumu görürsün. Bunun için iki tane link bırakacağım ilki redditteki konu:
LSFG ile DLSS FG gecikmesi karşılaştırılması
Aynı zamanda benim Ekran kartım dandik değil gayet iyi bir ekran kartı. Dandik olan gen3 ekran kartlarıyla bunu yapamazsın çünkü işlemci ile ekran kartının arasındaki veri yolu yeterince hızlı olmaz.
Benim güçlü ekran kartımla çoğu oyunu nvidia sayesinde dldsr ile 4k da açabiliyorum.
Movie maker konusuna gelince editten falan anlamam 3 tane videoyu birleştirmem gerekti bende pc nin içindeki programı kullandım.
Smooth motion yine ekran kartının kaynağını kullandığı için gecikmeyi hissedeceksin. Fluid motion da kullanıyor ben bu yüzden bu setupu kurdum.

Selam arkadaşlar,
Yakın zamanda oldukça deneysel bir sistem kurup Dual GPU (çift ekran kartı) ile Lossless Scaling Frame Generation (LSFG) teknolojisini test ettim. Denediğim yapı şuydu:

🟩 NVIDIA RTX 3060
🟥 AMD RX 9070 XT

Bu iki ekran kartını birlikte kullandım ama klasik SLI ya da Crossfire gibi değil. Rolleri ayırdım:

• RX 9070 XT: Oyunu render eden (ana ekran kartı)
  • RTX 3060: Sadece kare oluşturma (frame generation) işlemini yapan yardımcı ekran kartı
Monitörüm NVIDIA kartına bağlı, bu sayede DLDSR (Deep Learning Dynamic Super Resolution) kullanabildim. Oyunun içinde ise XeSS açıktı.
Kullandığım oyun: Dying Light 2: Stay Human

🔧 Donanım Detayları:

• Anakart: MPG MSİ Z690 FORCE WİFİ (PCIe Gen5 destekli, 2 yuvalı bir model)
  • İşlemci: Intel i5 12600KF (16+4 PCIe bağlatın yolu konfigrasyonunu destekliyor)
  • Kurulum şekli: 8x Gen5(RX 9070 XT) + 8x Gen4(RTX 3060) + 4x (2 GPU + 1 NVMe SSD)

Bu yapı sayesinde veri yollarında darboğaz yaşamadım. Çünkü PCIe 8x Gen5, PCIe 16x Gen4 ile aynı bant genişliğine sahip.

🔍 Test Sonuçları:

• Oyun: Dying Light 2
  • Ayarlar: Ultra + XeSS
  • Kayıt: 2K çözünürlükte, NVIDIA kart üzerinden OBS programı ile alındı
  • FPS: ~400 FPS civarında, kare oluşturma RTX 3060 üzerinden yapıldığı için neredeyse sıfır kayıpla çalıştı.

Kayıpsız FPS artışı elde ettim çünkü LSFG, AMD’nin açık kaynaklı teknolojilerinden faydalanıyor ve iş yükünü NVIDIA kartına kaydırıyor.

🎥 Video da hazırladım:

Video Linki – YouTube

İlk kez video çekip paylaştım, yorum ve önerilere açığım. Herkes anlasın diye videoyu ingilizce çekmeye çalıştım. İsterseniz Türkçe bir video çeker ingilizceye çeviririz. Edit bilgim çok yok ama sistemin performansı beni tatmin etti ancak ısınıyor ve sebebinin 2K kayıt, DLDSR ve LSFG teknolojilerinin aynı anda Nvidia GPU'sunda kullanımı olduğunu düşünüyorum.

❓ Merak Edenler İçin

• LSFG ile kare oluşturmak akıcı bir deneyim sağlıyor mu, gecikme değerleri ( latency ) ne kadar?
  • Dual GPU sistem kurmak gerçekten işe yarıyor mu?
  • DLDSR + XeSS aynı anda kullanılabilir mi, kullanılırsa görüntü kalitesi ne olur?
  • OBS ile kayıt alırken bir yandan LSFG ile kare oluşturunca FPS düşer mi?

Tüm bunları elimden geldiğince açıklamaya çalıştım. Video yorumlarına da yazabilirsiniz, burada da sohbet edebiliriz.

📢 Sizin Görüşleriniz Nedir?

• Böyle bir sistemi kurmayı düşünen var mı?
  • Sizce çift GPU mantıklı mı, yoksa tek güçlü kart daha mı mantıklı olurdu?
  • Alternatif önerileriniz, deneyen varsa kendi sistem bilgilerinizi paylaşabilirsiniz.

Etiketler:
#DualGPU #FrameGeneration #LosslessScaling #DLDSR #RTX3060 #RX9070XT #XeSS #4KFPS #DyingLight2
ilk defa böyle bir şey gördüm baya iyiymiş :D varmı foto sistemin merak ettim :D

Ekler

• photo_2025-07-28_22-18-48.webp
    photo_2025-07-28_22-18-48.webp
    180.5 KB · Hit: 36
  • photo_2025-07-28_22-17-55.webp
    photo_2025-07-28_22-17-55.webp
    182.7 KB · Hit: 36
işlemciye 3.bir soğutucu da ekleyeceğim birkaç derece düşürsün diye. Sanırım ben tam montaj yapamadım boşta 39 derece işlemci yükte 70-75 derece
3. soğutucuyu nasıl eklicen hocam montajlaman yanlıştır o soğutucu onun hakkından gelir

3. soğutucuyu nasıl eklicen hocam montajlaman yanlıştır o soğutucu onun hakkından gelir
Pardon işlemci soğutucu fanı ekleyeceğim egzoz fanının yakınına. Valla hakkından geliyordu aslında ama o kadar video izledim tek bir damla termal macun koydum çok bastırmadan soğutucu bloğu teker teker 1 devir şeklinde sağlı sollu sırayla döndürdüm hala boşta 39-45 derece anlayabilmiş değilim.

Pardon işlemci soğutucu fanı ekleyeceğim egzoz fanının yakınına. Valla hakkından geliyordu aslında ama o kadar video izledim tek bir damla termal macun koydum çok bastırmadan soğutucu bloğu teker teker 1 devir şeklinde sağlı sollu sırayla döndürdüm hala boşta 39-45 derece anlayabilmiş değilim.
macun az gelmiştir x şeklinde sür hocam 3. fanı eklemene gerek yok

Geri