Laptopta ilginç sorun

LogiMess

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Reaksiyon skoru
2,752
Laptopa geçen sene hiksemi 120gb ssd almıştım +8gb ram eklemiştim https://www.vatanbilgisayar.com/len...-17ghz-4gb-500gbsshd-156-2gb-w8-notebook.html laptop bu.
Dün excell dosyasını açarken bilgisayar dosyayı yükledi yükledi 5 dakika açılmadı sonra dondu mavi ekran verdi. Bilgisayarı açtığımda mouse'u hareket ettirebiliyordum ama imleç titriyordu.
Temiz kurulumla format attım akşam full kullandım yine bilgisayar biraz yavaş açılıyordu ama sıkıntı yoktu. Bu sabah uyandım bilgisayarı açıyorum inanılmaz yavaş açılıyor açıldıktan sonra gri ekranda kalıyor sonra masaüstü geliyor ama imleç falan hareket etmiyor klavye çalışmıyor.
Sorun sizce nerede SSD gibi geldi bana ama test bile edemiyorum?

Dayımın ASUS'una Sandisk SSD takmıştık o da SMART hatası ve mavi ekran veriyordu. HDD'de de mavi ekran veriyordu fakat USB'den Linux açınca sıkıntı olmuyordu. Sorunun anakartta SATA yuvasında olduğunu düşünüp bilgisayarı elden çıkardık. Öncelikle bilgisayarı bir süre eski HDD'si ile kullanmanı öneririm sonra duruma göre yeni SSD bakarsın.

Dayımın ASUS'una Sandisk SSD takmıştık o da SMART hatası ve mavi ekran veriyordu. HDD'de de mavi ekran veriyordu fakat USB'den Linux açınca sıkıntı olmuyordu. Sorunun anakartta SATA yuvasında olduğunu düşünüp bilgisayarı elden çıkardık. Öncelikle bilgisayarı bir süre eski HDD'si ile kullanmanı öneririm sonra duruma göre yeni SSD bakarsın.
Elimdeki hdd'yi elden çıkardım
Benim sorun da buna çok benziyor.

Verdiği hataları yazarsan daha iyi yardımcı olabiliriz, eğer diski bir tanıdığında test edebilirsen zaten en büyük fail temiz mi değil mi öğreniriz.

Verdiği hataları yazarsan daha iyi yardımcı olabiliriz, eğer diski bir tanıdığında test edebilirsen zaten en büyük fail temiz mi değil mi öğreniriz.
Hocam şu an hata vermiyor ama google' a basıyorum mesela 30-40 saniye sonra açılıyor yazı yazıyorum 15-20 sn sonra geliyor yazılar.
Zor da olsa test yapıp atmaya çalışacağım.

Minidump dosyasını yapay zekaya verirsen onun da yardımı dokunur. Mümkünse 2-3 tanesine birden ver.

Geri