Laptop'u servise yollamalı mıyım?

Falcon 9

80+
Reaksiyon skoru
90
Merhabalar, cihazımda bazı problemler var. Şimdi size anlatacağım, sonuna kadar okuyup ne yapmam gerektiği hakkında bilgi verirseniz sevinirim.

Mayıs ayında Lenovo marka laptopumu servise yolladım. Adaptöründe sorun olduğu için adaptörünü değiştirdiler. Yaklaşık 1 ay sonra sağ menteşesinden ara ara ses geliyordu, ben önemsemedim, sonra gönderirim dedim.

Geçenlerde benden kaynaklı şekilde ekrana zarar verdim, ama kullanımıma engel olacak bir zarar değil. Ekranın orta-yukarı kısmında iğne ucu kadar bir hasar var, orası tamamen beyaz yanıyor. Yani kullanıcı hatası ama beni rahatsız etmiyor.

Her neyse, bu olaydan 1-2 hafta sonra laptopumun kasasının sol alt kısmında, sanki kasayı tutan çentiklerden biri kırılmış gibi bir his veriyor, o kısım boşlukta gibi ama boydan boya değil. Mesela sol tarafta 5 çentik varsa, bir tanesi diyeyim.

Bunu şöyle fark ettim: Normalde laptopu hep masada kullanırım. Geçen dizi izlemek için kucağıma aldım ve yatağa geçtim. O sırada oradaki boşluk hissini fark ettim. Ne zamandan beri var bilmiyorum; servisten geldiğinden beri olabilir, 1 gün öncesinde de olmuş olabilir.

Neyse, sorum şu: Sizce laptopu servise göndermeli miyim? Evet, elbette göndereceğim ama şu an bilgisayar ablama lazım; üniversiteye gidiyor ve ona alınana kadar o da kullanıyor. Sizce hemen yollamalı mıyım yoksa daha sonra yollasam olur mu?

Bir de, ekran dışındaki diğer sorunlara kullanıcı hatası derler mi yoksa ücretsiz onarım yaparlar mı? Ücretsiz onarım yapmazlarsa tahmini maliyet ne olur? Çünkü yollayıp yaptırmaz isem hasar tespit ve kargo ücreti alıyorlar.

Bir de mesela ben yolladım, sadece kasa ve menteşeyi yaptırmak istiyorum, ekran şimdilik dursun desem böyle bir şansım var mı?

Evet, biraz uzun oldu ama okuyup yanıt verirseniz sevinirim.

Son düzenleme:
Ben servislik bir sorun göremedim. Ekranı değişmeyecekseniz hiç uğraşmayın. Genelde yetkili servislerde, hem çentikler için hem menteşe için kasa değişimi önerirler ve onun ücretini isterler. Çünkü hepsi kullanıcı hatası olarak geçer.

Geri